Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens un Verstapens sadursmē vaino Botasu

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens un Verstapens sadursmē vaino Botasu
Raikonena un Verstapena sadursme
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Spānijas F1 sacīkstēs jau pirmajā līkumā sadursmi piedzīvoja Kimi Raikonens un Makss verstapens, kuri uzreiz pēc tam bija spiesti izstāties. Abi sportisti, lai gan izvairās no lielas kritikas, notikušajā vaino Valteri Botasu.

Šī trijotne pirmajā līkumā pēc starta cīnījās par trešo pozīciju un atradās faktiski blakus. Vispirms Botass ("Mercedes") aizķēra Raikonena mašīnu, uzreiz pēc tam "Ferarri" pilots, kurš vairs nespēja pienācīgi iegriezties līkumā, uztriecās Verstapena ("Red Bull") formulai.

"Viss sākās, kad tika aizķerta manas mašīnas labā aizmugurējā daļa," skaidro Raikonens. "Mašīna nedaudz palēcās un tādos gadījumos to pienācīgi vairs nav iespējams kontrolēt. Notika sadursme ar Maksu, bet tam visam par iemeslu bija pirmais trieciens. Ko gan vēl es varēju darīt? Starts man padevās labs, taisnē mani Botass vienreiz bloķēja, pēc tam jau biju ticis viņam garām, bet saskārāmies, un man sacīkstes bija galā."

Verstapens saka šādi: "Tur skaidri var redzēt, kas notika - Valteri ietriecās Kimi mašīnā un pēc tam Kimi, protams, bija grūti nokontrolēt savu auto, tāpēc viņš uztriecās man. Trīs mašīnas vienā rindā to līkumu izbraukt nevar, tas ir pārāk šaurs. Nepaveicās. Kad esi ārmalā, zini, ka tas ir nedaudz bīstami. Biju atstājis viņiem vietu, bet notika sadursme. Tā ir daļa no sacīkstēm."

Botass atzīst, ka sadursmi nav izprovocējis tīšām. Tiesa, viņš bija vienīgais no trijotnes, kurš sacensības varēja turpināt, vēlāk gan izstājoties tehniska defekta dēļ.

"Es to nedarīju ar nolūku," saka somu pilots. "Man ļoti žēl, ka mēs sadūrāmies. Sadursme bija patiešām niecīga."

Tiesneši šo incidentu izskatīja divas reizes, taču izvēlējās nevienu nesodīt.

Raikonena un Verstapena sadursme pirmajā līkumā: https://www.formula1.com/en/video/2...

Tikmēr piecu sekunžu soda dēļ (par vēlu pārkārtošanos pirms iebraukšanas boksu celiņā) septīto vietu zaudējis "Sauber" pilots Paskāls Verleins, kurš izmantoja viena pitstopa stratēģija un atnesa savai komandai pirmos punktus. Oficiālajos rezultātos Verleins atkritis uz astoto vietu.

Savukārt par avārijas izraisīšanu ar Felipi Masu ("Williams"), trīs starta vietu sodu uz nākamo posmu Monako saņēmis "McLaren" pilots Stofels Vandūrns.

Ar 25 tūkstošu eiro naudas sodu aplika "Force India" komanda, kas Barselonas trasē nav ievērojusi jaunos noteikumus, un nepietiekami labi atspoguļojusi pilota uzvārdu un numurus uz abām mašīnām.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-16 14:36, pirms 7 gadiem
tas tā,ka Botasam pašam nebija vietas

     [+] [-]

, 2017-05-16 16:39, pirms 7 gadiem
noskatījos.
Man patīk Raikonens, bet šoreiz viņam nebija taisnība, jo Botass nevarēja izkūpēt gaisā, pašam Raikonenam vajadzēja vairāk vietas atstāt. Pie tam, pirms līkuma abi bija pilnībā blakām, līdz ar to, Raikonens zināja, ka pa labi ir Botass un Botass jau tā pa kerbiem ar 90% formulas brauca, lai tikai izvairītos no Raikonena. Tāpēc arī tiesneši nekādu sodu nedeva un arī nedos, jo jau iepriekš ir ir bijušas līdzīgas situācijas, ka viens brutāli griež cerībā, ka otrs piekāpsies.

     [+] [-]

, 2017-05-16 20:40, pirms 7 gadiem
Botass brauca maksimāli cieši iekšmalā, viņam nebija iespējas iegriezt vēl vairāk, tad jau būtu jābrauc ārpus trases. Savukārt Raikonenam nebija iespējas izvairīties no Botasa, jo viņam pa kreisi brauca Verstapens, kas aizņēma ārējo malu. Kimi nebija kur likties, viņš bija gaļas mašīnā. Vienīgi Verstapens šo situāciju varēja vērst par labu, ja nebūtu centies iebraukt līkumā vienlaicīgi ar abiem somiem. Tādā gadījumā Botasa un Raikonena sadursme, visticamāk, nemaz nenotiktu, vai arī tai nebūtu tik graujošu seku. Taču arī viņam neceļas mēle kaut ko pārmest, jo čalis cīnījās par vietu trasē. Cits, mazliet prātīgāks, varbūt nebūtu tik dziļi līdis līkumā pa ārmalu, bet nu ir, kā ir. Nelaimīgs sacīkšu negadījums...