Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Burģa treneri: "Rangs un meistarība darīja savu"

Burģa treneri: "Rangs un meistarība darīja savu"
Burģis un viņa treneris Matiass Sirens
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas galda tenisists Matīss Burģis pēc zaudējuma Londonas olimpiskā turnīra 2. kārtā kungu vienspēlēs nebija pierunājums uz komentāru sniegšanu, tāpēc sportacentrs.com lūdza to darīt abus sportista trenerus. "Diemžēl spēle beidzās diezgan ātri,'' atzina viens no viņiem zviedrs Matiass Sirens.

''Viņš bija ļoti satraukts, ka spēle iegāja tādā gultnē, un nespēja ar šo satraukumu tikt galā. Būsim godīgi, bija darīšana ar pieredzējušu pretinieku, kurš neļāva Matīsam izvērsties. Neviens punkts viņam nenāca viegli. Burģis zaudēja pieredzējušam tenisistam, kurš aizvadīja nesliktu spēli, taču neparādīja neko žilbinošu. Tiesa, arī liekas kļūdas nepieļāva - tas, kas bija jāizdara, izdarīja labā kvalitātē. Tikmēr Matīss nospēlēja diezgan vāji,'' sprieda Sirens, norādot, ka nedrīkst neņemt vērā, ka pretinieks tomēr bija no pasaules ranga labāko 50 pulka. ''Taču, ja Matīss parādītu savu labāko spēli, viņš šim pretiniekam varētu stāties pretī.''

Sirens uzsvēra, ka ir svarīgi neapstāties pie sasniegtā, tikt pāri šim zaudējumam. Pārmetumiem šajā reizē neesot vietas. "Matīss centās izdarīt visu, ko spēj, bet tas, ko viņš spēj, šoreiz diemžēl ''neiznāca ārā". Viņš bija pārāk satraukts. Varbūt kādam izskatījās, ka viņš ir pasīvs, bet patiesība viņš izdarīja visu, ko tobrīd spēja.'' Zviedru speciālists norādīja, ka satraukuma iemesls bija olimpisko spēļu svarīgums, vide un atmosfēra. "Matīss gribēja izdarīt visu pēc iespējas labāk, bet tas neizdevās."

Arī Matīsa Burģa treneris, sparinga partneris un brālis Reinis Burģis norādīja, ka savu iespaidu atstājis olimpisko spēļu svarīgums. "Spiediens bija liels. To mēs varējām redzēt jau vakar, kad bija darīšana ar nedaudz zemāka līmeņa pretinieku. Bet tās ir olimpiskās spēles - jau pirmajā kārtā bija divi pārsteigumi. Spēku samērs izlīdzinās. Ja runājam par otro maču, krievs teorētiski bija favorīts, viņš nekur nesalūza, paradīja savu līmeni, roka nenotrīcēja. Tikmēr Matīss to visu neizturēja. Nevarētu teikt, ka Matīsam notrīcēja roka, taču viņam noteikti neizdevās paradīt visu, ko spēj. Taču jāņem vērā arī tas, ka priekšā tomēr bija Smirnovs, kurš pasaules rangā bijis pat vienpadsmitajā vietā. Diemžēl ļoti labas izdevības Matīsam uzvarēt šo spēli šodien nebija. Rangs un meistarība izdarīja savu. Krievs izslēdza variantus un iespējas. Tas, ka dažas bumbas trāpīja uz kantēm noteikti nebija noteicošais.''

Matīsam Burģim pēc šā zaudējuma Londonas olimpiskās spēles ir beigušās.

Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +3 [+] [-]

, 2012-07-29 15:44, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ir jau OK, šādu pretinieku var vinnēt, bet tad jāriskē un jāservē uz "maliņu", tad dabūt kaudzi tādus punktus un game winnēta! Bet nu tas tā - ieteikums nākotnei.
Pagalma līgā "servē uz maliņu", viņiem ir cits līmenis, viņi iziet uz iecirstumu, asiem sitieniem pa diagonāli vai līniju.

  +3 [+] [-]

, 2012-07-29 15:47, pirms 12 gadiem
servē uz maliņu Made my day

  -1 [+] [-]

, 2012-07-29 16:04, pirms 12 gadiem
Nav bijis daudz reižu Latvijas sporta vēsturē, kad treneris pasaka, kā ir - "nospēlēja diezgan vāji"!

  +3 [+] [-]

, 2012-07-29 16:31, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ir jau OK, šādu pretinieku var vinnēt, bet tad jāriskē un jāservē uz "maliņu", tad dabūt kaudzi tādus punktus un game winnēta! Bet nu tas tā - ieteikums nākotnei.
kas būtu domājis ka mums Latvijā ir tādi galda tenisa eksperti? Tad jau tas ka startējies tikai viens dalībnieks skaitāss fiasko.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-29 16:33, pirms 12 gadiem
Matīsam vēl viss priekšā, džeks vēl ļoti jauns priekš galda tenisa. Un būsim reāli, spēlēšana olimpiādē jau vien ir izcils panākums priekš ranga 106. raketes. Veiksmi turpmāk!

     [+] [-]

, 2012-07-30 10:52, pirms 12 gadiem
Burģa treneri: "Rangs un meistarība darīja savu"
Tieši tā,īsi un konkrēti.Tomēr jau tagad Matīsam paldies par to ko izdarījis galda tenisa popularitātes celšanā Latvijā un cerams,ka pats vēl neapstāsies savas meistarības celšanā.Un varbūt Latvijai vajadzētu sekot citu Eiropas valstu praksei un iegādāties arī savu ķīniešus.