Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Jābūt gatavam, kad sezona atsāksies"

Ints Megnis
Ints Megnis

Merzļikins: "Jābūt gatavam, kad sezona atsāksies"
Elvis Merzļikins. Foto: USA Today Sports / Scanpix

Treniņi no spēlēm ievērojami atšķiras, tomēr, lai arī pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas atsākšanās nav plānotas pārbaudes spēles, Kolumbusas "Blue Jackets" komandu pārstāvošais latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pauž pārliecību, ka būs gatavs sezonas turpināšanai.

"Pirmā treniņu nedēļa bija nedaudz dīvaina, jo bija pagājis ilgs laiks kopš iepriekšējo reizi redzēju ripu," vietējiem medijiem paudis Merziļikins, kurš "Covid-19" pandēmijas laikā palika Kolumbusā. "Otrais metiens, kas tika veikts, uzreiz lidoja pa manu galvu. Pēc tā es neilgojos pilnīgi nemaz, ja godīgi. Tomēr ir patīkami atgriezties."

Merzļikins un otrs "Blue Jackets" latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks treniņus mazā grupā atsāka iepriekš šomēnes, bet soms Jonass Korpisalo viņiem varētu pievienoties šonedēļ. Pašlaik viņš atrodas NHL noteiktajā karantīnā, jo nesen atgriezās no dzimtās Somijas. Viņš stāsta, ka dienas šobrīd tiek piepildītas ar videospēlēm un "Netflix" filmām.

"Mums nav paredzētas pārbaudes spēles, kā parasti tiek iesākta sezona. Kad sezona sākas, parasti jau esi aizvadījis trīs, četras spēles, bet tagad šāda iespēja nebūs. Tāpēc treniņi būs ļoti nozīmīgi," saka Korpisalo.

Tomēr pagaidām joprojām nav zināms vai tiešām NHL sezona atsāksies. Līga cer 10. jūlijā sākt treniņnometnes, kas varētu ilgt vismaz trīs nedēļas. "Būs ļoti daudz laika, lai sagatavotos. Divas trīs nedēļas jau slidoju arī Somijā," saka Korpisalo, kurš sezonas sākumā bija "Blue Jackets" pirmais numurs, bet pēc tam, kad atlaba no decembrī gūtās traumas, dalīja šo pozīciju ar Merzļikinu. "Covid-19" pandēmijas laikā abi pirmie numuri pagarināja līgumu ar komandu.

"Kad regulāri spēlē, tas palīdz justies labāk un progresēt. Treniņi ir nozīmīgi, bet tajos ir cits spiediens un cits ātrums. Kad spēles atsāksies, mums jābūt gataviem," stāsta Merzļikins. "Mēs redzēsim daudz ripu, bet spēles sajūtu neiegūsim. Tas ir nedaudz citādāk, tomēr mūsu uzdevums ir viens - apturēt ripu," piebilst Korpisalo.

Plānots, ka NHL sezonu turpinās 24 komandas, "Blue Jackets" izslēgšanas turnīra kvalifikācijas kārtā sērijā līdz trim uzvarām tiekoties ar Toronto "Maple Leafs".

Izmantotie resursi:
https://www.dispatch.com/sports/202...