Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" vārtsargs Krofords pārslimojis vīrusu, "Capitals" paliek bez vārtsarga

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blackhawks" vārtsargs Krofords pārslimojis vīrusu, "Capitals" paliek bez vārtsarga
Korijs Krofords. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Čikāgas "Blackhawks" vārtsargs Korijs Krofords apstiprinājis, ka treniņnometnes ievadā nebija kopā ar komandu, jo Covid-19 dēļ ievēroja karantīnu.

35 gadus vecais Korijs Krofords šajā sezonā aizvadīja 40 spēles, palīdzot Čikāgas "Blackhawks" izcīnīt 16 uzvaras. Vienība izslēgšanas spēlēm kvalificējās tikai tāpēc, ka tika paplašināts dalībnieku pulks. Krofords atvairīja 91,7% metienu un vidēji ielaida 2,77 ripas. Viņš ir "Blackhawks" vadošais vārtsargs jau desmito sezonu pēc kārtas, un šajā periodā Krofords divas reizes izcīnījis Stenlija kausu.

"Sākumā gribu pateikt, ka man bija pozitīvas Covid-19 analīzes, tāpēc pēdējās pāris nedēļas pavadīju karantīnā," Krofords iesāka sarunu ar medijiem. "Priecājos, ka esmu atpakaļ, un centīšos pēc iespējas ātrāk atgriezties spēļu kondīcijā." Vārtsargs sacīja, ka vispirms sajutis simptomus, kā arī konstatējis, ka trenažieru zālē nespēj vingrinājumus pildīt ar iepriekšējo atdevi. Nodotās analīzes apstiprinājušas bažas.

Savukārt Vašingtonas "Capitals" sezonas turpinājumā nevarēs palīdzēt 23 gadus vecais krievu vārtsargs Iļja Samsonovs – viņš savainojuma dēļ nemaz nedosies uz Toronto, kur bāzēsies visas Austrumu konferences komandas. Vēl pirms treniņnometnes sākuma Samsonovs iedzīvojās savainojumā. Netiek precizēts nedz tas, ko viņš savainojis, nedz savainojuma nopietnība, bet "Capitals" paziņoja, ka Samsonovs būšot vesels līdz nākamās sezonas sākumam.

Samsonovs tikai šajā sezonā debitēja NHL. Viņš piedalījās 26 spēlēs, atvairot 91,3% metienu un vidēji ielaižot 2,55 vārtus. Abos statistikas rādītājos viņš bija labāks par "Capitals" pirmo numuru Breidenu Holtbiju, tomēr komandas galvenais treneris Tods Rīrdens pirms nometnes sākuma atklāja, ka uzticēsies tieši Holtbijam. "Capitals" trešais vārtsargs ir 24 gadus vecais čehs Vīteks Vanēčeks, kurš nav aizvadījis nevienu NHL maču, bet fārmklubā aiz muguras jau piecas sezonas.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/chicago-blackhaw...
https://www.tsn.ca/report-washingto...