Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeivids: "Draizaitls iegūs Hārta balvu. Viņš šosezon NHL bija labākais"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Makdeivids: "Draizaitls iegūs Hārta balvu. Viņš šosezon NHL bija labākais"
Leons Draizaitls. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Edmontonas "Oilers" zvaigzne Konors Makdeivids atzinīgi izteicies par savu komandas biedru vācieti Leonu Draizaitlu, kurš ir viens no trim kandidātiem uz NHL sezonas vērtīgākā spēlētāja titula jeb Hārta balvas iegūšanu.

"Leons [Draizaitls - aut. piez.] iegūs Hārta balvu. Viņš šosezon NHL bija labākais. Punkts. Šogad viņš bija lielisks un bija komandai ļoti nozīmīgs visos momentos," izteicās šosezon ar 97 (34+63) rezultativitātes punktiem 64 spēlēs izcēlušais Makdeivids.

Edmontonas "Oilers" centrs Draizaitls ar 110 (43+67) punktiem 71 spēlē bija NHL rezultatīvākais spēlētājs, kad 12. martā turnīrs tika apturēts. Tāpat 24 gadus vecais spēlētājs bija līderis vidēji gūtajos punktos (1,55) un vairākuma punktos (44), kā arī ieņēma līderpozīciju līgā starp uzbrucējiem uz ledus pavadītajā laikā (22:37). Vēl Draizaitls ar Bostonas "Bruins" uzbrucēju Davidu Pastrņāku dalīja pirmo vietu uzvaras vārtos (10).

Draizaitls palīdzēja "Oilers" kvalificēties Stenlija kausa izcīņas kvalifikācijas kārtai kā piektajai labākajai Rietumu konferencē. Tā sezonu atsāks ar sēriju līdz trim uzvarām pret Čikāgas "Blackhawks".

Uz Hārta trofejas iegūšanu pretendē arī Kolorado "Avalanche" līderis Neitans Makinons un Ņujorkas "Rangers" snaiperis Artēmijs Panarins.

Izmantotie avoti:
https://globalnews.ca/news/7201215/...