Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL cer divas pilsētas, kurās notiks atlikušās spēles, paziņot līdz nākamās nedēļas beigām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL cer divas pilsētas, kurās notiks atlikušās spēles, paziņot līdz nākamās nedēļas beigām
Elvis Merzļikins. Foto: Kyle Robertson/Zumapress.com/Scanpix

Nacionālā hokeja līga gatavojas līdz nākamās nedēļas beigām paziņot divas pilsētas, kurās tiks aizvadītas sezonas atlikušās spēles. Sākotnēji tika izvirzītas desmit kandidatūras, tagad pilsētu skaits sarucis līdz sešām.

Jau ilgāku laiku tiek uzskatīts, ka par vienu no pilsētām, kas uzņems komandas, pavisam noteikti kļūs Lasvegasa. Tā spēj piedāvāt modernu hokeja halli, kas atrodas ļoti tuvu vairākām viesnīcām, savukārt tās spēj piedāvāt plašu izklaides paketi tur iesprostotajiem hokejistiem.

Sezonas turpinājumā piedalīsies 24 komandas – 12 no Austrumu konferences un tikpat no rietumiem. Katra pilsēta uzņems savu konferenci. Dalību Stenlija kausa izcīņā garantējušas tikai četras labākās komandas no katras konferences, kamēr piektajai līdz 12. vietai būs jāpiedalās play-in turnīrā.

Sākotnēji uz komandu uzņemšanu kandidēja desmit pilsētas, bet tagad skaits sarucis līdz sešām. Tiek vēstīts, ka starp tām ir arī visas trīs Kanādas pilsētas, kas tika pieminētas sākotnēji – Vankūvera, Edmontona un Toronto. Par galveno favorīti šajā sarakstā tiek uzskatīta Vankūvera. Pausta cerība, ka divas pilsētas tiks paziņotas līdz nākamās nedēļas beigām.

Kanādas sakarā turpinās sarunas par to, vai gadījumā, ja tiks izvēlēta viena no šīm trim pilsētām, tur iebraukušajiem hokejistiem, treneriem un apkalpojošajam personālam būs jāievēro obligātā 14 dienu pašizolācija. Ja netiks izdarīts izņēmums, iespēja, ka spēles tiks aizvadītas Kanādā, ir pavisam minimāla.

Saskaņā ar plānu treniņnometnēm vajadzētu sākties 10. jūlijā. Taču piektdien NHL paziņoja, ka, atsākoties brīvprātīgajiem treniņiem, tika veiktas analīzes aptuveni 200 hokejistiem, un konstatēti 11 saslimšanas gadījumi. Tampabejas "Lightning" pat bija spiesta paziņot par treniņu apturēšanu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/canadian-hub-cit...