Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Laviolets kļūst par "Capitals" galveno treneri, noslēdzot trīs gadu līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Laviolets kļūst par "Capitals" galveno treneri, noslēdzot trīs gadu līgumu
Pīters Laviolets. Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Vašingtonas “Capitals” galvenā trenera amatā nolīdzis Pīteru Lavioletu. Ar viņu noslēgts līgums uz trim sezonām, tā vērtība ir aptuveni 15 miljoni dolāru.

55 gadus vecais Pīters Laviolets līdz janvārim vadīja Nešvilas “Predators”, taču tika atlaists no darba. Komandas galvenā trenera amatā viņš pabija piecas ar pusi sezonas, vienu reizi sasniedzot Stenlija kausa finālu. Pirms tam Laviolets bija Filadelfijas “Flyers” galvenais treneris, arī ar šo komandu tiekot līdz finālam.

Laviolets ir 2006. gada Stenlija kausa čempions, titulu izcīnot pie Karolīnas “Hurricanes” stūres. NHL galvenā trenera amatā viņš strādājis 18 gadus, un Laviolets ir 16. visu laiku uzvarām bagātākais treneris līgas vēsturē.

“Capitals” iepriekšējais treneris bija Tods Rīrdens, bet pēc neveiksmes Stenlija kausa pirmajā kārtā pret Ņujorkas “Islanders” viņš tika atlaists. Rīrdens amatā bija tikai divas sezonas. Pirms tam “Capitals” vadīja Berijs Trocs, kurš 2018. gadā aizveda komandu līdz Stenlija kausam. Pēc tam neizdevās vienoties par izdevīgu līgumu, tāpēc Trocs pievienojās “Islanders”.

Vašingtona izsenis bijusi komanda, kas nemīl maksāt galvenajiem treneriem lielas algas, tāpēc Lavioleta teju 15 miljonu līgums “Capitals” standartiem ir ļoti liels. Laviolets kļuvis par vienu no apmaksātākajiem speciālistiem NHL.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/washington-capit...