Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" neiekļauj savu kapteini Stemkosu neaizmaināmo spēlētāju sarakstā

Rolands Eliņš

"Lightning" neiekļauj savu kapteini Stemkosu neaizmaināmo spēlētāju sarakstā
Stīvens Stemkoss. Foto: AP/Scanpix

NHL klubs Tampabejas „Lightning” pavisam nesen varēja svinēt Stenlija kausa iegūšanu, bet jau spiests sākt domāt par nākamo sezonu un algu sarakstiem. Kluba vadība ir noskaņota maiņas darījumiem, kas palīdzēs ietaupīt, un, lai arī praksē mazticama, taču iespējama ir arī komandas ilggadējā kapteiņa Stīvena Stemkosa aizmainīšana.

„Lightning” šobrīd nākamās sezonas sastāvā ir tikai 15 spēlētāji, bet algu sarakstā aizņemti 76 miljoni dolāru. Algu griesti ir palikuši 81.5 miljonu apmērā, un „Lightning” vadībai ir jāsaprot, ko darīt ar sešiem ierobežotajiem brīvajiem aģentiem, lai nokomplektētu sastāvu. Komandā ir deviņi spēlētāji, kuriem līgums nākamajā sezonā paredz vismaz piecu miljonu dolāru lielu algu.

Kā ziņo TSN, „Lightning” aktīvi izskata iespējas kādu no vadošajiem spēlētājiem aizmainīt. Izveidots neaizmaināmo spēlētāju saraksts, kurā iekļauts Viktors Hedmans, Brendons Points, Ņikita Kučerovs un Andrejs Vasiļevskis. TSN uzsver, ka svarīgākais ir tas, kurš šajā sarakstā nav iekļauts, proti, komandas ilggadējais līderis Stīvens Stemkoss.

TSN reizē gan arī norāda, ka 30 gadus vecā Stemkosa aizmainīšana nav diez ko ticams scenārijs, jo viņu pēdējā laikā vajājušas traumas un viņa līgums (8.5 miljoni par sezonu līdz pat 2024.gadam) pandēmijas iedragātajos apstākļos citas komandas diez vai īpaši vilinās. Turklāt Stemkosam arī ir līgumā ierakstīts punkts, ka viņu nevar aizmainīt bez viņa piekrišanas.

Taču TSN ziņo, ka pat Stemkoss pats un viņa pārstāvji aizmainīšanas iespēju ir ņēmuši vērā, attiecīgi klubs vismaz izvērtēs šādu iespēju. Pagaidām gan „Lightning” lielāku uzsvaru plāno izdarīt uz Tailera Džonsona un Aleksa Killorna aizmainīšanu.

Stemkoss „Lightning” pārstāv visu savu NHL karjeru, spēlējot tajā kopš 2008. gada, un ir komandas kapteinis kopš 2013. gada. Tampas kluba rindās viņš 803 spēlēs guvis 832 punktus.

Tikmēr Vinipegas „Jets” noslēgusi līgumu ar savu aizsargu Dilanu Dimelo. Viņš vienojies par sadarbību uz četriem gadiem, kas ienesīs 12 miljonus dolāru. Dimelo sezonu sāka Otavas komandā, taču tika aizmainīts uz Vinipegu. Abās komandās kopā Dimelo 59 spēlēs guva desmit punktus, taču izcēlās ar krietnu spēles laiku.

Savukārt „Capitals” noslēgusi līgumu ar aizsargu Brendenu Dillonu – arī tas ir uz četriem gadiem un par kopējo summu 15.6 miljoniem dolāru. 29 gadus vecais Dillons šosezon guva 14 punktus. Arī viņš sezonas gaitā tika aizmainīts, no Sanhosē nonākot Vašingtonā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/trade-bait-steve...
https://www.nhl.com/news/brenden-di...

     [+] [-]

, 2020-10-07 18:33, pirms 3 gadiem
Stemkoss ir traumatisks, bet kad ir vesels, tad Top līmeņa spēlētājs. Varētu būt gana kārs kumoss ikvienam klubam kam ir ko dot pretī un "nespiež" algu griesti.