Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Veselības problēmu nomocītais Hemskis paziņo par karjeras beigām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Veselības problēmu nomocītais Hemskis paziņo par karjeras beigām
Alešs Hemskis un Kaspars Daugaviņš. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā 845 spēles aizvadījušais čehu uzbrucējs Alešs Hemskis 36 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Laukumā viņš nebija devies pēdējās divas sezonas, un veselības problēmas likušas atmest ideju par atgriešanos.

Alešs Hemskis karjeras pēdējo spēli aizvadīja 2017. gada 20. oktobrī Monreālas "Canadiens" rindās. Turpinājumā viņš cīnījās ar daudzo smadzeņu satricinājumu izraisītajām sekām, bet neatmeta cerību par atgriešanos hokeja laukumā. Brīdī, kad izdevās tikt vaļā no vienas problēmas, viņu piemeklēja cita – ārsts pavēstījis, ka gūžas ir tik sliktā stāvoklī, ka Hemsis varēs piedalīties tikai katrā piektajā spēlē. Tādējādi čehu uzbrucējs lēmis oficiāli pielikt punktu savai karjerai.

"Vairāki ārsti man ļoti palīdzēja, salika mani kopā. Lai tiktu vaļā no problēmām, bija nepieciešami gandrīz divi gadi. Kad domāju, ka esmu gatavs atgriezties, mana gūža signalizēja, ka ir laiks beigt karjeru," pauda Hemskis. Viņš sacīja, ka problēmas lika par sevi manīt arī dzīvē ārpus hokeja laukuma, jo viņam bijušas grūtības spēlēties ar saviem bērniem. Hemskis norādīja, ka domājis par atgriešanos Eiropā, būtu gribējis punktu pielikt, spēlējot mājās, bet nācies samierināties ar ārstu verdiktu.

Karjeras laikā Hemskis aizvadīja 845 spēles NHL, gūstot 174 vārtus un sakrājot 572 punktus. Karjeru viņš beidza kā "Canadiens" spēlētājs, bet daudz vairāk laika pavadīja Edmontonas "Oilers" komandā – 11 sezonas. Savā labākajā sezonā viņš tika pie 77 punktiem. Savukārt kopā ar Čehijas izlasi viņš izcīnījis pasaules čempionāta zeltu un bronzu, kā arī olimpisko bronzu.

Izmantotie resursi:
https://www.sport.cz/hokej/nhl/clan...