Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lasvegasa uzvar papildlaikā un panāk 2-0 sērijā pret "Blackhawks"

Rolands Eliņš

Lasvegasa uzvar papildlaikā un panāk 2-0 sērijā pret "Blackhawks"
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā turpinās Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas spēles, un šonakt Lasvegasas „Golden Knights” ar 4:3 pārspēja Čikāgas „Blackhawks”, iegūstot sērijā vadību 2-0. Pie uzvarām tika arī Karolīnas „Hurricanes” un Dalasas „Stars” komandas, savās sērijās panākot neizšķirtu.

Lasvegasas un Čikāgas komandas mačā veiksmīgāks sākums izdevās „Golden Knights”, kas pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 2:0. Tam sekoja vēl rezultatīvāks otrais periods, kurā tika iemesti četri vārti un panākts rezultāts 3-3. Pamatlaikā rezultāts vairs nemainījās, bet pēc tam 68. minūtē savu iespēju izmantoja Railijs Smits, kurš bija palicis viens vārtu priekšā un saņēma Pola Štjasnija piespēli, un „Golden Knights” svinēja uzvaru ar 4:3.

Korijs Krofords Čikāgas vārtos atvairīja 35 no 39 metieniem, kamēr Robins Lēners Lasvegasas vārtos tika galā ar 22 no 25 metieniem. Smits spēlē izcēlās ar 1+1, tieši tāpat arī Štjastnijam, kurš arī nopelnīja lietderības koeficientu +3. Savukārt visos trīs Čikāgas vārtos ar rezultatīvu piespēli piedalījās Patriks Keins.

Kamēr Lasvegasa panākusi sērijā vadību 2-0, Karolīnai izdevās panākt neizšķirtu pret Bostonu, kurai šoreiz nācās iztikt bez sava uzbrukuma līdera Davida Pastrņāka. Bostonai gan izcēlās citi vadošie uzbrucēji, pa vārtiem gūstot Davidam Krejči un Bredam Maršānam, taču Karolīnas sastāvā uzvaras vārtus iemeta Dagijs Hamiltons, paveicot to 59. minūtē (3:2). Bostona šajā mačā uzbruka vairāk, bet Džeimss Reimers Karolīnas vārtos atvairīja 33 no 35 pretinieku metieniem.

Savukārt Dalasas „Stars” atspēlējās pret „Flames” pēc spēles pirmajā minūtē ielaistiem vārtiem. Kalgari iemeta vārtus jau 19. sekundē, taču Aleksandrs Radulovs un Miro Heiskanens jau līdz 12. minūtei paspēja panākt Dalasai vadību 2:1. Spēle turpinājās rezultatīvā gaitā, un Dalasa trešā perioda sākumā bija vadībā ar 4:2, taču Kalgari atbildēja ar vārtiem mazākumā un vairākumā, un spēle tuvojās papildlaikam. Līdz tam gan nenonāca, jo Džeimijs Oleksaks 40 sekundes pirms pamatlaika beigām guva uzvaras vārtus, izmantojot lielisku Korija Perija piespēli starp diviem aizsargiem.

1. kārtas pāri

AustrumiRez.RietumiRez.
Flyers-Canadiens1-0Golden Knights-Blackhawks2-0
Lightning-Blue Jackets1-1Avalanche-Coyotes1-0
Capitals-Islanders0-1Stars-Flames1-1
Bruins-Hurricanes1-1Blues-Canucks0-1