Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tortorella atsakās komentēt tiesnešu darbu, Korpisalo domāja tikai par katru nākamo metienu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tortorella atsakās komentēt tiesnešu darbu, Korpisalo domāja tikai par katru nākamo metienu
Alekss Kilorns un Jonass Korpisalo. Foto: AFP/Scanpix

Kolumbusas "Blue Jackets" un Tampabejas "Lightning" duelis kļuva par ceturto ilgāko spēli Nacionālās hokeja līgas vēsturē. Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešamas 150 minūtes un 27 sekundes.

Par spēles galveno varoni kļuva "Blue Jackets" vārtsargs Jonass Korpisalo, kurš atvairīja 85 metienus, tomēr viņš nespēja glābt pēc Breidena Pointa metiena. "Redzēju, ka manā virzienā ripo ripa, un vienkārši metu pa vārtiem - pat netēmēju. Palaidu ripu uz vārtiem, un paveicās, ka tā atrada augšējo stūri," teica Points. "Nekad nebiju piedalījies tik ilgā mačā. Tā bija cīņa - gan fiziski, gan psiholoģiski."

"Centies pārāk daudz nedomāt, tikai par katru nākamo metienu. Visas spēles garumā jutos diezgan labi," teica Korpisalo, kura 85 atvairījumi kļuva par jaunu NHL rekordu, iepriekšējo labojot par 12 metienu tiesu. Tikmēr Andrejs Vasiļevskis "Lightning" vārtos tika galā ar 61 metienu. "Ar katru minūti viņš kļuva arvien spēcīgāks un spēcīgāks. Sešas ar pusi stundas, bet koncentrēšanās tika saglabāta. Lielisks sniegums abu puišu izpildījumā," teica Džons Kūpers, "Lightning" galvenais treneris.

Par rekordu parūpējās arī "Blue Jackets" aizsardzības līderis Sets Džounss - 65 minūtes un sešas sekundes uz ledus. Spēles laiks tiek skaitīts kopš 1997. gada. "Jūtos normāli. Bija daudz minūtes, jā, bet centos dzert ūdeni un strādāt. Skaidrs, ka kājas piekūst, taču galvā ir jāatrod veids, kā tikt tam pāri," teica Džounss. Viņš arī sniedza ieskatu ēdienkartē. "Gatorade, ūdens, elektrolīti, banāni, batoniņi. Jebkas, kas dos papildus enerģiju un nepiebāzīs vēderu."

Kāds bija "Blue Jackets" galvenā trenera Džona Tortorellas vēstījums savai komandai pēc sava zaudējuma? Ļoti vienkāršs. "Atpūtieties un esiet gatavi nākamajam mačam," atklāja Tortorella. Sērijas otrā spēle notiks ceturtdien. Viņš arī nevēlējās saņemt jautājumus par tiesnešu darbu, uzreiz sakot, ka neatbildēs. Arbitri bez ievērības atstāja Kema Atkinsona kavēšanu izgājienā pret Vasiļevski.

"Galvenais, ko atcerēšos saistībā ar šo spēli? To, cik ļoti nosala manas kājas," protams, labā noskaņojumā bija Kūpers. "Ir nepieciešams laiks, lai sagremotu to, kas tikko notika. Pointa vārti, protams, bet atcerēšos tik daudz. Kā ripa atsitās pret bortu, bet Vasiļevskis tāpat apturēja metienu. Atcerēšos sarunu ar mūsu personālu pirms piektā pagarinājuma. Atcerēšos, kā pārtraukumā gribēju apēst savus laša salātus, bet māņticības dēļ baidījos. Man šķiet, neviens neapjauš, cik patiesībā smagi ir tas, ko tikko paveica abas komandas."

NHL vēsturē garākais pagarinājums tika spēlēts 1936. gada 26. martā - toreiz hokejisti uz ledus pavadīja papildus 116:30 minūtes. Detroitas "Red Wings" ar 1:0 pieveica Monreālas "Maroons". Šoreiz pagarinājums bija 90:27 minūtes ilgs.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/columbus-b...
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...

     [+] [-]

, 2020-08-12 09:39, pirms 4 gadiem
Kolumbusa kļuvusi par Tampas zobu sāpēm Stenlija kausa izcīņā otro sezonu pēc kārtas.Redzēsim kā būs tālāk.

     [+] [-]

, 2020-08-12 11:23, pirms 4 gadiem
Galvenais varonis laikamtomēr uzvar.....