Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Beržerons ar vārtiem otrajā pagarinājumā pasniedz Bostonai uzvaru sērijas ievadā

Rolands Eliņš

Beržerons ar vārtiem otrajā pagarinājumā pasniedz Bostonai uzvaru sērijas ievadā
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šovakar Bostonas „Bruins” ar 4:3 otrajā papildlaikā spēja pieveikt Karolīnas „Hurricanes”, Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sēriju sākot ar uzvaru. Uzvaras vārtus 82. minūtē guva Bostonas veterāns Patrīss Beržerons.

Bostonas un Karolīnas mačs bija paredzēts jau aizvadītajā naktī, taču plānus mainīja Kolumbusas un Tampas spēle, kas ievilkās piecos pagarinājumos, un NHL burbulī Toronto tika pieņemts lēmums otru spēli vairs neaizvadīt. Abām komandām vakar nācās ilgi gaidīt, lai saprastu, vai spēle vispār notiks, un gaidīt, kad beidzot Tampas-Kolumbusas spēlē kāds gūs vārtus. Likteņa ironija – arī „Bruins” un „Hurricanes” ar 60 minūtēm uzvarētāja noskaidrošanai nepietika, un tās dēļ tika aizkavēts nākamās spēles sākums.

Šodienas mačs attiecīgi sākās neierasti agri, pirms pārējām šodien plānotajām spēlēm, un pirmā vadībā izvirzījās Karolīnas vienība. Pirmā perioda beigās „Bruins” uzbrukuma līderis Davids Pastrņāks atjaunoja neizšķirtu, bet 25. minūtē Karolīna nokļuva pavisam sliktā pozīcijā – Čārlijs Koils iemeta ripu „Hurricanes” vārtos, Karolīna protestēja pret ripas izsišanu vārtsargam no rokām, taču tā rezultātā pati saņēma vēl divu minūšu noraidījumu.

Taču Karolīnai pavisam ātri izdevās atspēlēties, Brokam Makginam iemetot mazākumā. Bostona uzbruka vairāk (metienu skaits šajā spēlē 40:28) un trešā perioda sākumā vēlreiz izvirzījās vadībā, šoreiz precīzi metot Davidam Krejči. Karolīna arī šoreiz atrada atbildi, un aizsargs Heids Flerī 50. minūtē guva savus pirmos vārtus Stenlija kausa izcīņā, panākot 3:3.

Šāds rezultāts saglabājās arī pirmajā papildlaikā, bet 82. minūtē „Bruins” pretuzbrukumā panāca 4:3. Lielisku atspēli veica Pastrņāks, un Beržerons pēc nelielas pauzes ieturēšanas raidīja ripu vārtos. Viņam tie bija 41. vārti Stenlija kausa izcīņā.

1. kārtas pāri

AustrumiRez.RietumiRez.
Flyers-Canadiens0-0Golden Knights-Blackhawks1-0
Lightning-Blue Jackets1-0Avalanche-Coyotes0-0
Capitals-Islanders0-0Stars-Flames0-1
Bruins-Hurricanes1-0Blues-Canucks0-0

     [+] [-]

, 2020-08-12 22:09, pirms 4 gadiem
Tiesneši klauni, nedod noraidījumus, kur jādod, un iedod, kur nebija