Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Neskatoties uz Demko izcilo sniegumu, "Canucks" pirmā vārtsarga lomā grib Markstremu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neskatoties uz Demko izcilo sniegumu, "Canucks" pirmā vārtsarga lomā grib Markstremu
Tačers Demko un Jākobs Markstrems. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Vankūveras “Canucks” ģenerālmenedžeris Džims Benings izteicies, ka viņa galvenais uzdevums šajā starpsezonā ir noturēt vārtsargu Jākobu Markstremu, kurš kļūs par brīvo aģentu.

“Jākobs mūsu komandā ir ļoti svarīgs spēlētājs - viņš ir līderis, regulārajā čempionātā viņš bija mūsu MVP. Mēģināsim atrast veidu, lai nonāktu pie darījuma, kas apmierinātu mūs, Jākobu un viņa aģentu. Gribam, lai viņš atgrieztos komandā, un šonedēļ sākam darbu pie tā, lai tas arī notiktu,” teica Džims Benings. Viņš norādīja, ka pirmdien aizvadījis pirmās sarunas ar Markstrema aģentu.

30 gadus vecais Markstrems regulārajā čempionātā piedalījās 43 spēlēs, izcīnot 23 uzvaras un atvairot 91,8% metienu. Nevienā no iepriekšējām sezonām, kurās viņš piedalījies vismaz desmit spēlēs, Markstrems nebija savācis labāku statistiku. “Canucks” kvalifikācijas kārtā izslēdza Minesotas “Wild”, bet Stenlija kausa pirmajā kārtā apspēlēja arī pagājušās sezonas čempioni Sentluisas “Blues”.

Otrajā kārtā pretī stājās Lasvegasas “Golden Knights”, un zviedrs iedzīvojās savainojumā. Viņa vietu vārtos ieņēma Tačers Demko, kurš demonstrēja brīnumainu sniegumu. Viņš vārtos devās trīs mačos, atvairot 98,5% metienu. “Canucks” tika līdz sērijas septītajai spēlei, tomēr tika piedzīvots zaudējums.

“Viņš bija izcils visās trīs spēlēs. Viņš deva komandai iespēju uzvarēt katrā spēlē, pat pēdējā mačā mums bija iespējas. Viņš vairākas reizes glāba komandu neticamos veidos,” par 24 gadus veco Demko teica Benings. “Ņemot vērā, cik daudz regulārajā sezonā jāceļo, uzskatu, ka mums vajadzēs divus labus vārtsargus.” Tādējādi viņš norādīja, ka labprāt saglabātu pašreizējo tandēmu.

Demko pret “Golden Knights” atvairīja 128 no 130 metieniem.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/we-want-him-back...