Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ansons: "Ar "Penguins" skautiem runāju vienu reizi - pašā sezonas sākumā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ansons: "Ar "Penguins" skautiem runāju vienu reizi - pašā sezonas sākumā"
Raivis Ansons. Foto: lemanic.ca

Aizvadītajā naktī Nacionālās hokeja līgas draftā Pitsburgas “Penguins” piektajā kārtā ar kopējo 149. numuru izraudzījās latviešu uzbrucēju Raivi Ansonu. Viņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka ar “Penguins” skautiem aprunājies vien pašā sezonas ievadā.

Trešdienas vakarā sākās drafta otrā diena, komandām izvēloties spēlētājus no otrās līdz septītajai kārtai. Pitsburgas “Penguins” izraudzījās Raivi Ansonu aptuveni pusstundu pēc pusnakts. “Vakarā bija ledus, un pēc treniņa cilvēks no aģentūras atsūtīja linku, kur varu sekot līdzi draftam. Uzreiz sāku skatīties. Kad pārbraucu mājās, bija diezgan vēls un bija tikai kāds 130. numurs. Izdomāju, ka labāk iešu gulēt - gan jau te nekas nebūs. Ne tik ātri. Kā noliku telefonu, tā zvanīja aģents un apsveica ar draftēšanu,” notikumus rekonstruēja 18 gadus vecais uzbrucējs.

“It kā bija pārliecība, ka tikšu draftēts, lai gan šaubas piezagās. Aizbraucot mājās, paskatījos, kam ir nākamās izvēles. Tur “Penguins”, tur Losandželosas “Kings”. Nedomāju, ka kāda no šīm komandām mani varētu izvēlēties,” teica Ansons. Latvietim drafta prognozēs galvenokārt tika atvēlēta pozīcija septītās kārtas sākumā, lai gan bija eksperti, kuri pieļāva Ansona draftēšanu nedaudz augstāk. Viņš kļuvis par otro “Penguins” draftēto latvieti - 2012. gadā tika izvēlēts Teodors Bļugers. Saruna latviešu starpā vēl nav bijusi.

Aprīļa intervijā Sportacentrs.com Ansons atzina, ka sezonas laikā aprunājies ar 16 komandu pārstāvjiem. Tagad viņš atklāja, ka starp tiem bijuši arī “Penguins” skauti. “Tā bija viena no pirmajām komandām, ar ko runāju - pats sezonas sākums, pirmās spēles. Tā bija pirmā un vienīgā reize,” teica Ansons.

HS “Rīga” audzēknis aizvadījis vienu sezonu Ziemeļamerikā, pārstāvot Kvebekas Junioru līgas komandu “Baie-Comeau Drakkar”. Viņš 60 spēlēs izcēlās ar 35 punktiem, būdams labākais starp debitantiem. Interesanti, ka “Drakkar” rezultatīvāko spēlētāju Natanu Legāru pagājušajā gadā draftēja tieši “Penguins”. “Toreiz, kad viesnīcā aprunājos ar Pitsburgas skautu, komandas biedrs man teica: “Skaties, viņi nodraftēs tevi, atkal būsim vienā komandā!” Jau uzreiz pēc “Penguins” izvēles sazinājāmies, un viņš atgādināja par to,” stāstīja Ansons.

“Drakkar” komandas treneris Džons Gojenss pēc sezonas izteicās, ka Ansonā mīt liels potenciāls un ka viņu pašu bremzējot neapzināšanās, cik labs hokejists viņš patiesībā ir. “Jā, to es dzirdēju arī sezonas laikā. Viņš teica, lai nebaidos spēlēt ar ripu - paņemu to, ieslēdzu kājas un daru, ko esmu izdomājis. Vairākas reizes atgādināja, lai nebaidos spēlēt.”

Arī “Penguins” amatieru spēlētāju skautošanas departamenta direktors Patriks Allvins pēc drafta izteicās, ka saredz potenciālu. “Pirms gada draftējām Legāru, tāpēc arī šajā sezonā daudz sekojām līdzi “Drakkar”. Skautus uzrunāja Ansona kombinācija starp augumu un ātrumu. Uzskatām, ka viņā slēpjas rezultatīvāks sniegums - ceram, ka šajā sezonā viņš spers platu soli uz priekšu.”

Pagaidām neviens no Latvijas junioriem nav saņēmis atļauju atgriezties Kanādā. Kā skaidroja Ansons, komandai jānokārto atļaujas no atbildīgajiem dienestiem. Izdevies dabūt vēstules no visām provincēm, bet nepieciešama vēl viena - no Kanādas Veselības ministrijas. Kamēr jāgaida, tikmēr uzbrucējs pievienojies Latvijas čempionāta komandai “Zemgale/LLU”. Ansons debitēja ar 7:4 uzvaru pret “Liepāju”, izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. “Pirmā spēle pēc ilga pārtraukuma, tāpēc bija diezgan daudz kļūdu. Bet visā visumā nospēlēju labi.”

     [+] [-]

, 2020-10-09 06:33, pirms 4 gadiem
pareizi ir, ar smagu darbu un galvenais vēlmi kļūt labākam visas durvis var atvērties 👏👏