Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikina treneris Tortorella: "Vārtsargu maiņa mums ļāva atgūt elpu"

Andrejs Siliņš

Merzļikina treneris Tortorella: "Vārtsargu maiņa mums ļāva atgūt elpu"
Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo. Foto: AFP / Scanpix

"Mums ir milzīga ticība Elvim. Viņš ir ļoti labs vārtsargs," pēc atspēlēšanās un uzvaras papildlaikā pār Toronto "Maple Leafs" Stenlija kausa kvalifikācijas sērijas trešajā mačā sacīja Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētās komandas Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella.

"Vārtsargu maiņa noteikti nebija Korpisalo snieguma dēļ. Kad nonāc iedzinējos ar 0:3 un jāaizvada spēles divas dienas pēc kārtas, dažreiz jāsāk domāt, ka jāgatavojas jau nākamajai spēlei. Īpaši šādās situācijās, kad jāspēlē divas dienas pēc kārtas," Tortorella lika domāt, ka somu vārtsarga nomaiņa citos apstākļos varētu arī nenotikt.

"Mums ir milzīga ticība Elvim. Viņš ir ļoti labs vārtsargs. Šāds pavērsiens mums ļāva atgūt elpu. Domāju, ka tā bija svarīgākā lieta, ko mums vajadzēja izdarīt - apstāties un nomierināties, jo spēle slīdēja prom no mums," vārtsargu maiņu skaidroja treneris.

"Tas ir mans darbs," Merzļikins atbildēja, vaicāts, kā spēja noturēt koncentrēšanos pēc divām spēlēm, kuras skatījās no malas. "Tas ir grūti, bet jābūt gatavam katru dienu, pat ja nespēlē. Sevi jāsagatavo pat tajos gadījumos, kad zini, ka nespēlēsi. Šī ir cīņa par vietu "play-off", tāpēc varbūt ir pat vēl grūtāk, vēl nervozāk, īpaši mūsu situācijā, kad pēc divām spēlēm sērijā bija neizšķirts."

"Vienkārši jābūt gatavam. Neuzliku sev nekādu spiedienu, vienkārši centos iekļauties spēlē ar atbrīvotu prātu un centos tikt galā ar saviem uzdevumiem," savu Stenlija kausa debijas maču komentēja Merzļikins.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/

  -1 [+] [-]

, 2020-08-07 10:29, pirms 4 gadiem
Elvim tiks uzticēta vieta vārtos izškirošajā spēlē!

     [+] [-]

, 2020-08-07 10:36, pirms 4 gadiem
To, cik milzīga ticība Elvim ir Tortorellam (un visai CBJ), mēs redzēsim tikai šonakt - ja viņš pec šādas veiksmīgas spēles nebūs vārtos, tad zināsim, ka šie slavinājumi neko īpaši nenozīmē...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-07 11:10, pirms 4 gadiem
petravicus rakstīja: To, cik milzīga ticība Elvim ir Tortorellam (un visai CBJ), mēs redzēsim tikai šonakt - ja viņš pec šādas veiksmīgas spēles nebūs vārtos, tad zināsim, ka šie slavinājumi neko īpaši nenozīmē...
Slavinājumi ir normāla prakse, īpaši jau Ziemeļamerikā.
Tur visi ir mācījušies runāt ar presi un kaut kādas brīvdomības vai izlēcieni runājot ar žurnālistiem ir sastopami ļoti reti.
Tāpēc šos preses konferenču/interviju nogludinātos saldos tekstus vispār nav jāņem vērā. Tikai reālā dzīve parādīs, cik ar kuru rēķinās un cik kurš ir labs.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-07 11:52, pirms 4 gadiem
petravicus rakstīja: To, cik milzīga ticība Elvim ir Tortorellam (un visai CBJ), mēs redzēsim tikai šonakt - ja viņš pec šādas veiksmīgas spēles nebūs vārtos, tad zināsim, ka šie slavinājumi neko īpaši nenozīmē...
Treneris jau nevadās tikai pēc konkrētās spēles. Viņš izvērtē arī citus faktorus - fizisko sagatavotību, noskaņojumu, vai nav kādas mikrotraumas... Abi ir lieliski vārtsargi, un nevajadzētu trenerim pārmest, ja nākamajā spēlē vārtos būs soms. Trenerim ir vairāk informācijas nekā mums.

     [+] [-]

, 2020-08-07 12:33, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Elvim tiks uzticēta vieta vārtos izškirošajā spēlē!
Es neesmu tik pārliecināts , kad Elvis nākošo spēli sāks kā pamatvārtsargs . Ja būtu NHL sezonas sākums vai vidus , tad jā es tev piekristu .Bet pleiofos treneri parasti pieturas pie viena pamatvārtsarga , tas kad viņam viena neizdevusies spēle, tas nenozīmē kad viņu nosēdinās beņķa tālākajā galā !
Es paredzu Korpisalo vārtos .

     [+] [-]

, 2020-08-07 17:00, pirms 4 gadiem
Lai arī kurš spēlēs nākošajā spēlē Toronto grauzīs ledu!!