Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Didzis Rudmanis

Kristeru Gudļevski ar 124. numuru draftē "Lightning"

Kristeru Gudļevski ar 124. numuru draftē "Lightning"
Kristers Gudļevskis
Foto: Vladislavs Proškins

Aizvadītajā naktī Ņuarkā notika 51. Nacionālās hokeja līgas drafta ceremonija, kurā par vienīgo tajā izvēlēto latvieti kļuva 20 gadus vecais vārtsargs Kristers Gudļevskis, kuru piektās kārtas ievadā ar kopējo 124. numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning" vienība.

Gudļevskis tādējādi kļuvis jau par 29. Latvijas hokejistu, kurš izvēlēts NHL draftā. Pirms Gudļevska gan NHL draftā izvēlēts tikai viens latviešu vārtsargs - Artūrs Irbe. Gudļevskis šonakt tika draftēts kā 12. no kopumā 21 izvēlētajiem vārtsargiem.

Ņemot vērā, ka NHL draftā iespējams izvēlēties līdz pat 17 gadus jaunus hokejistus, 20 gadus veca vārtsarga izvēle noteikti liecina par Tampabejas "Lightning" kluba vēlmi Gudļevski tā sistēmā iesaistīt jau nākamsezon. Tanī pašā laikā, saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, hokejistam vēl uz gadu ir līgums ar Rīgas "Dinamo".

Pagājušajā sezonā Gudļevskis devās laukumā divās Rīgas "Dinamo" spēlēs, kā arī bija viens no iemesliem, kādēļ Latvijas izlase pavasarī notiekošajā pasaules čempionātā spēja izcīnīt 11. vietu, Gudļevskim četrās spēlēs atvairot 92,5 procentus pretinieku metienu un tiekot atzītam par vienu no trim Latvijas izlases labākajiem spēlētājiem.

Jāatzīmē gan, ka "Lightning" sistēmā pašlaik netrūkst gados jaunu un talantīgu vārtsargu - tādi ir 18 gadus vecais krievs Andrejs Vasiļevskis (18. numurs 2012. gadā), 23 gadus vecais slovāku vārtsargs Jaroslavs Januss (162. - 2009.), kā arī 20 gadus vecais Ādams Vilkokss (178. - 2011.)

"Lightning" rindās savulaik spēlējuši divi latviešu hokejisti - 23 spēles tā rindās aizvadījis aizsargs Kaspars Astašenko, taču 2008.-09. gada sezonā 18 spēles "Lightning" sastāvā aizvadīja arī Mārtiņš Karsums.

Atgādināsim, ka ar kopējo pirmo numuru pagājušajā naktī Kolorādo "Avalanche" izvēlējās kanādiešu uzbrucēju Neitanu Makinnonu, taču viņam sekoja Aleksandrs Barkovs ("Panthers"), Džonatans Druāns ("Lightning") un Sets Džounss ("Predators").

Zināmas cerības šonakt tikt draftētiem bija vēl vairākiem latviešu hokejistiem, kā piemēram, Robertam Lipsbergam, kurš lielisku debijas sezonu aizvadīja WHL klubā Sietlas "Thunderbirds", vai arī Edgaram Kļaviņam, kurš pagājušajā sezonā aizvadīja 30 spēles Zviedrijas Elitsērijas kluba Stokholmas AIK rindās. Abi pirms drafta tika iekļauti CSS apkopopoto drafta pretendentu sarakstos.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2013-07-01 04:47, pirms 11 gadiem
Ļoti stipri apsveicam Kristeru un gaidam, ka izlidos vel kāds mūsējais pēdējā brīdī... pēc Timmas pieredzes jāsagaida fināla svilpe un tad var spriest
, 2013-07-01 05:05, pirms 11 gadiem
Tas, kad Lipsbergu nepaņēma bija pārsteidzoši, taču apsveicam Krsiteru
Btw kāds vēl redzēja Brodēra dēla seja, tad kad viņu draftēja tēvs, viņš neizskatijās laimīgs
, 2013-07-01 05:09, pirms 11 gadiem
Autor, Kristers kļuva par 29.spēlētāju, kas draftēts.
Navajag aizmirst , ka Haris ir 2 draftēts.
Saiti kur skaties, kā EP piemēram automātiksi skaita visas izvēles.
diezgan negaidīti beidzās drafts priekš Latvijas, Lipsbergu vispār nedraftēja.
Un Kristers kļuva par otro vārtsargu ko draftēja no Latvijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 05:39, pirms 11 gadiem
Forši, atceros atbildot uz jautājumu, kuriem puišim ir iespējas tikt draftētiem, pie P.S. pieminēju Kristeru. Diezgan liels šoks par Lipsbergu, visos mock draftos 3-4 kārta, bet tā arī palika neizvēlēts!
, 2013-07-01 05:59, pirms 11 gadiem
Nu Lipsbergs ta jau nākamgad! Varbūt ir pat labāk tiks augstāk! Grūti spriest vis no paša atkarīgs! Veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 06:31, pirms 11 gadiem
Norms, norms...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 09:00, pirms 11 gadiem
Patiesi priecājos par Kristeru, bet esmu šokēts par to, ka Robis Lipsbergs netika nodraftēts.
Atkal pierādās, ka NHL ekspertu prognozes un mokdrafti mēdz būt gana pareizi tikai attiecībā uz drafta 1. un 2. kārtu, bet vēlāko NHL drafta kārtu izvēles prognozēt ir ļoti grūti.

Noteikti nepiekrītu šī raksta autoram Rutmanim par to, ka 20 gadus vecā Gudļevska izvēle noteikti liecina par "Lightning" kluba vēlmi Kristeru iesaistīt Tampas sistēmā jau nākamsezon. Zinot, cik salīdzinoši vēlā vecumā NHL iekļūst ielākā daļa vārtsargu (ap 25-27 gadiem) un kādi ir Lightning sistēmas jaunie kīperi, tad Bolts diez vai Gudļevskim piedāvās līgumu jau uz nākamo sezonu, t.i. 2013/14.g. sez., īpaši tādēļ, ka Kristeram uz nākamo sezonu ir pirmais līgums ar profesionālu klubu, tāpēc ļaus viņam vismaz vienu gadu vai pat divus gadus apbružāties pieaugušo hokejā KHL, kaut gan protams Gudļevskis tiks uzaicināts uz Lightning prospektu nometni.
, 2013-07-01 09:19, pirms 11 gadiem
Skaistāk jau būtu,ja nodraftēts viņš būtu nākamgad un bez tā pirmā cipara,bet tik un tā! Latviešu hokejam milzu sasniegums,lai gan uzskatu,ka Lightning ar viņu lielas cerības nesaista.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 09:37, pirms 11 gadiem
Pāris labas sezonas KHL un uzreiz līgumu ar Lighting!
, 2013-07-01 09:37, pirms 11 gadiem
protams prieks, bet kam viņiem tik daudz vārtsargu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 09:50, pirms 11 gadiem
Prieks par Gudļevski!!! Cerams ka aizvadīs labu sezonu DR un tad jau viss kas var gadīties!
Cerēju gan ka Lipsbergam sanāks kas vairāk no ši drafts
, 2013-07-01 09:54, pirms 11 gadiem
Lipsbergs vel ir jauns un vina karta vel pienaks!!! Gudlevskim ir svarigi nospelet labi OS Socos, lai vinu vairak pamana!
Bet liels paldies T.Nolanam, ka deva Gudlevskim iespeju sevi pieradit Pasaules cempionata!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 09:57, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Noteikti nepiekrītu šī raksta autoram Rutmanim par to, ka 20 gadus vecā Gudļevska izvēle noteikti liecina par "Lightning" kluba vēlmi Kristeru iesaistīt Tampas sistēmā jau nākamsezon. Zinot, cik salīdzinoši vēlā vecumā NHL iekļūst ielākā daļa vārtsargu (ap 25-27 gadiem) un kādi ir Lightning sistēmas jaunie kīperi, tad Bolts diez vai Gudļevskim piedāvās līgumu jau uz nākamo sezonu, t.i. 2013/14.g. sez., īpaši tādēļ, ka Kristeram uz nākamo sezonu ir pirmais līgums ar profesionālu klubu, tāpēc ļaus viņam vismaz vienu gadu vai pat divus gadus apbružāties pieaugušo hokejā KHL, kaut gan protams Gudļevskis tiks uzaicināts uz Lightning prospektu nometni.
Tampā par Kristeru saka: "We believe he has a chance to come in this year and compete for an American Hockey League spot with our team and continue his development."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 10:09, pirms 11 gadiem
Nesaprotu kur visiem rodas tā pārliecība, ka Lipsbergs bija 100% drafta kandidāts? Viņš bija WHL 50 rezultatīvākais spēlētājs. Taču draftā tika paņemti 34 WHL spēlētāji. Turklāt tajos 34 ietilpa arī vārtsargi un aizsargi, kas viņu tajā rezultatīvāko reitingā pabīdītu uz leju. Pluss visam pa virsu, viņš pats bija pāraugušais, kas nozīmē, ka viņš nebija komandām tik interesants.
Jā, mock draftos viņš bija, bet arī ne visos. Piemēram pēdējā ko redzēju viņš nebija.
Jāsaprot, ka ZA WHL, OHL, QMJHL un USHL kopā ir vairāk kā 2000 hokejistu. Drafta gadu pāraudzis, maza auguma latvietis ar punktu spēlē tur nav nekas ievērības cienīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 10:11, pirms 11 gadiem
MariZZ rakstīja: Es ne pa temai,bet kad es palieku viens majas man patik izģerbties ieslegt neķīfru filmu un dzenat 20cm zuti
Forshi tev! Ko lai saku,malacis,apsveicu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Riks Tokets. Foto: AP/Scanpix

''Canucks'' galvenais treneris: ''Faniem ir, par ko lepoties''

Pēc zaudējuma Stenlija kausa otrās kārtas izšķirošajā mačā pret Edmontonas ''Oilers'' vilšanos neslēpa Vankūveras ''Canucks'' pārstāvji. Lai arī vīlies, komandas galvenais treneris Riks Tokets uzsvēra, ka kluba faniem ir iemesls lepoties.
Artūrs Šilovs un Jans Kols. Foto. AFP. Scanpix
35

Šilovs fantastiski glābj, tomēr "Canucks" ceļš pretī Stenlija kausam noslēdzies

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīta sērijas septītā spēle starp Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" un Edmontonas "Oilers", kuras rindās spēlē Konors Makdeivids. Pateicoties trīs gūtajiem vārtiem otrajā periodā, "Oilers" svinēja panākumu ar 3:2, bet "Canucks" sezona noslēdzās.
Davids Pastrņāks (#88). Foto: AP/Scanpix
5

NHL zvaigzne Pastrņāks kopā ar Zahu jau ielidojuši Čehijā un pastiprina mājiniekus

Pasaules hokeja čempionāta saimniece Čehija bija atstājusi brīvas vietas sastāvā iespējamiem pastiprinājumiem no Nacionālās hokeja līgas un šajā pēcpusdienā tādus arī sagaidīja – pēc Bostonas "Bruins" izstāšanās Stenlija kausa otrajā kārtā palīgā valstsvienībai steiguši uzbrucēji Davids Pastrņāks un Pavels Zaha.