Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis: "Zinu, ka varu spēlēt NHL"

Agris Suveizda

Gudļevskis: "Zinu, ka varu spēlēt NHL"
Kristers Gudļevskis
Foto: nhlscout.com

Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" atzina, ka ir spējīgs kādreiz spēlēt Nacionālajā hokeja līgā un ka ir ticis tik tālu, ka tagad apstāties būtu grēks. Tāpat Gudļevskis atklāja, ka klubam nevajadzētu likt šķēršļus viņa braukšanai uz olimpiskajām spēlēm Sočos.

"Jūtu, ka pavadītais laiks bijis vērtīgs, jo tas ir nākamais solis manā attīstībā," teica Kristers Gudļevskis. "Treneri pēc pārbaudes spēles uzsvēra, ka lepojas ar [manu] parādīto sniegumu. Katrā ziņā neko sliktu neminēja. Tomēr pats apzinos, kas vēl jāpilnveido. Atliek vien strādāt ar tikpat lielu degsmi, un rezultāti neizpaliks. Esmu ticis tik tālu, ka tagad apstāties būtu grēks. NHL spēlē patiesi ļoti meistarīgi hokejisti, tomēr tas nav nekas neaptverams – zinu, ka varu šeit spēlēt."

Kaut arī Gudļevskis tika nosūtīts uz Austrumkrasta Hokeja līgu (ECHL), viņš to uztver ar sapratni: "Jau treniņnometnes sākumā apzinājos, ka, visticamāk, tā arī notiks, bet es tam biju gatavs. Vārtsargu treneris jau teica, ka sekos manam sniegumam. Jāskatās reāli uz situāciju. Iesākumā man jāiegūst spēļu prakse, kas pašlaik ir būtiskākais. Daudzi vārtsargi ir sākuši tieši ECHL. Apzinos, ko man nepieciešams sasniegt, un, kas zina, kā sezona var iegrozīties."

Šobrīd visai liela neskaidrība ir ap Latvijas izlases potenciālo vārtsargu līniju, taču Gudļevskis sacīja, ka klubs neliks nekādus šķēršļus viņa braukšanai uz Sočiem: "Ieminējos, ka esmu iekļauts kandidātos, manuprāt, viņi to jau zināja. Aizermans teica, ka droši varot braukt, ja iekļūšu izlasē - viņi tikai priecātos. Tagad atliek vien iekļūt izlasē." Kluba pozitīvo attieksmi apstiprināja arī Artūrs Irbe: "Tampabeja ir gatava dot iespēju Kristeram piedalīties olimpiskajās spēlēs. Viņi to redz kā pozitīvu pagriezienu viņa kā vārtsarga attīstībā."

"Pat, ja viņš tobrīd nebūs NHL komandas sastāvā, bet spēlēs AHL vai ECHL, Tampabeja uzskata, ka ar Gudļevska spēlēšanu olimpiskajās spēlēs viņi ilgtermiņā būs ieguvēji. Kristeram šī ir plānota kā attīstības sezona. Tātad līdz Sočiem mums būs viens vārtsargs ar spēļu praksi un viņš būs diezgan stabilā situācijā, lai varētu gatavoties spēlēm," Irbe turpināja.

Pilnu interviju ar Kristeru Gudļevski un Artūru Irbi lasiet jaunākajā "Sporta Avīzes" numurā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-10-01 19:00, pirms 11 gadiem
Tas labi! Talants viņam ir, tagad galvenais ir ambīcijas un būs arī NHL!

     [+] [-]

, 2013-10-01 19:01, pirms 11 gadiem
Pasvertejums jau labs , bet sadu puisu, ipasi vartsagu linaja ir daudz, vispirms sevi japierada un tad jasaka varu.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-01 19:03, pirms 11 gadiem
Tas ir labi, ka jau sarunāts par spēlēšanu OS. Baldonieks intervijā ar teica pārliecinoši, ka ar Aizermanu viss sarunāts. Galvenais lai nepieviļ Tampas GM.

Ar Buffalo GM tās runas gan nekādas pagaidām.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-01 19:14, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Tas ir labi, ka jau sarunāts par spēlēšanu OS. Baldonieks intervijā ar teica pārliecinoši, ka ar Aizermanu viss sarunāts. Galvenais lai nepieviļ Tampas GM.

Ar Buffalo GM tās runas gan nekādas pagaidām.
Ja Girgensons būs joprojām Sabres sastāvā, tad nevajadzētu būt problēmām, jo NHL ir pārtraukums.

     [+] [-]

, 2013-10-01 19:14, pirms 11 gadiem
Veiksmi Gudlevskim..tik ar to ,ka Kristers zin,ka var ir par maz,svarigi lai ari Tampabejas vadiba ar ta domatu un zinatu..savadak sanak,ka Masalskim,kurs ar savu cenu zin,tik minuss tads,ka neviens skiet negrib maksat Edgara cenu..

     [+] [-]

, 2013-10-01 20:06, pirms 11 gadiem
Protams, ka vari! Jebkurš latviešu hokejists to varētu ja vien viņam būtu kanādieša uzvārds!

     [+] [-]

, 2013-10-01 20:20, pirms 11 gadiem
Domāju, ka Kristers par daudz runā. Nu nav viņš tik labs kā viņam šķiet. Smags darbs būs vajadzīgs, lai tiktu kaut vai līmenī ar to pašu Vasiļevski. Varbūt pēc 5 gadiem būs stabils AHL 1. numurs un varēs domāt par NHL, bet mani māc šaubas

     [+] [-]

, 2013-10-01 21:27, pirms 11 gadiem
AlanRich rakstīja: Domāju, ka Kristers par daudz runā. Nu nav viņš tik labs kā viņam šķiet. Smags darbs būs vajadzīgs, lai tiktu kaut vai līmenī ar to pašu Vasiļevski. Varbūt pēc 5 gadiem būs stabils AHL 1. numurs un varēs domāt par NHL, bet mani māc šaubas
Vadimu?

Man liekas, ka tu arī par daudz runā.

Bet, jā, par Gudļevska sniegumu un potenciālu secinājumus izdarīt ir diezgan grūti, jo profesionālā līmenī viņam ir ļoti minimāla pieredze.

Jebkurā gadījumā, tas ir tikai apsveicami, ka ar pašapziņu nav problēmu. Profesionālajā sportā tam ir milzīga nozīme.

     [+] [-]

, 2013-10-01 23:02, pirms 11 gadiem
Prieks par Kristeru, bet mani arī uztrauc konkurence ar Vasiļevski. Uz pēdējo Tampa liek baigās cerības, turklāt viņš ir jaunāks un viņam labāki stati gan GAA, gan % (prospektu nometnē - Gudļevskim otrā vieta no četriem, bet Vasiļevskim pārliecinoši pirmā), turklāt Vasiļevskim izskatās iezīmējas ļoti laba sezona KHL (pašlaik ir vārtsargu top 5)... Bet jebkurā gadījumā tikai par Gudļevski. Un kurš teicis, ka Tampai pēc pāris gadiem vārtsargu līnija Vasiļevskis - Gudļevskis. Lai gan Gudļevskis labāk justos komandāsituācijā, kurā vinš būtu stabili pirmais... pagaidām viņš tiek uztverts tikai kā depth goalie
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja