Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ovečkins: "Neredzu jēgu olimpisko spēļu boikotēšanai"

Jānis Pārums

Ovečkins: "Neredzu jēgu olimpisko spēļu boikotēšanai"
Aleksandrs Ovečkins
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins paudis savu viedokli par to, ka vairāki sportisti varētu boikotēt Soču olimpiskās spēles tā saucamā antigeju likuma dēļ.

Jāatgādina, ka vasarā Krievijā bija pieņemts likums, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu. Pieņemtais likums izsauca plašu neapmierinātību gan cilvēkos ar netradicionālu seksuālo orientāciju, gan vairāku valstu potenciālajos olimpiešos, kuri kritizēja likumu, pauda atbalstu homoseksuāļiem un izteica gatavību pat boikotēt olimpiskās spēles.

"Katrs cilvēks ir personība, kas var darīt to, ko vēlas," sacīja Ovečkins. "Kādu nosodīt vai slavēt man nav tiesību. Kas attiecas uz to, ka kāds var boikotēt Soču olimpiādi, tad neredzu jēgu šādu darbību veikšanai."

Runājot par gatavošanos Soču olimpiskajām spēlēm, Ovečkins sacīja: "Pasaules čempionāts un olimpiskās spēles ir divi atšķirīgi turnīri, tāpēc nav jēgas atcerēties to, ka Krievija neveiksmīgi nospēlēja pēdējā čempionātā. Olimpiādei jāgatavojas, jāuztur sevi lieliskā formā, to var sasniegt ar regulāru spēļu praksi. Ceru, ka visi Krievijas izlases kandidāti regulāri spēlēs savos klubos un sasniegs optimālo fizisko un psiholoģisko kondīciju."

Izmantotie resursi:
Хоккей на AllHockey.Ru - новости и статистика...

  +8 [+] [-]

, 2013-09-29 09:54, pirms 11 gadiem
Ja jau geju sportistiem primārais ir aizbraukt uz sacensībām un uzmeklēt kādu citu geju... lai boikotē Olimpiādi.... un brauc uz Purvu vai XXL klubiņiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-09-29 11:21, pirms 11 gadiem
Olimpiskās spēles saistās ar antīko kultūru, antigeju likums - ar vistumšākajiem viduslaikiem (un pareizticību).

Par to, ka apdraudēti tiek tiesneši kā šķira (kādā vārdā viņus parasti sauc līdzjutēji?), nemaz nerunāsim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-09-29 11:42, pirms 11 gadiem
Emka9595 rakstīja: Nejauc politiku iekšā sportā
Pārlasi velreiz savu tekstu antiņ!

  +2 [+] [-]

, 2013-09-29 12:33, pirms 11 gadiem
Nu lūk - te redzams, ka Ovečkins nav politiski izglītots. Pretējā gadījumā viņš zinātu, ka Olimpiskās spēles ir spēcīgs simbols tautu vienotībai un ja kāda nācija tās boikotē tas nozīmē ļoti skaļu viedokli pasaulē. Reti kur vēl var to pieteikt, laikam tikai uzstājoties ANO Ģenerālasamblejā vai ja to pasaka ASV prezidents medijiem ārkārtas intervijā.

Piemēram ASV ļoti labi ir izmantojusi TIKAI runas par boikotu, kad PSRS uzsāka militārās darbības Afganistānā. Tas ir labs piemērs.

Jā, skaidra ir Ovečkina nostāja - vajag sagādāt baudu skatītājiem, sporta attīstībai (bet te nu nevaram arī izslēgt izmisīgu Kremļa lūgums kaut ko pateikt medijiem, ņemot vērā Ovi vieglo piekļuvi mediju spotlightam).
Es domāju, ka principā katram ir tiesības paust savu viedokli par jebkuru tēmu un ja kāds boikotēs, ļoti labi - būs apliecinājis, ka pastāv brīvība (Krievijā noteikti nedaudz problemātiski saprast, kā tā var notikt, ka viņi tagad pārbūvējuši Sočus, un tur kāds nagla nebrauc ).

@Emka9595
Nejauc politiku iekšā sportā

Starptautiskais sports lielā mērā vispār radās un pastāv pateicoties tieši politikai.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-29 12:35, pirms 11 gadiem
AlexUSA rakstīja: Un neviena várda, ka Olimpiskám spélém ir jábút brívám no jebkádas politikas, no komercijas, mantrausíbas utt. Cik tálu ir aizgájushas prom OS no savas pamatidejas, kura aizsákás Senajá Griekijá, ko vélák restauréja barons Pjers de Kuberténs. Neká cita ká dárgs shovs ar daudziem sportistiem un visádiem blakuspiestrádátájiem, vairs nav palicis. Diemzhél... Un tagad vél zilá mode tiek visúr jaukta iekshá - nu vienkárshi pretígi!
Senajā grieķijā pamatideja bija ļoti politiska - sanāca sportisti, pārtrauca savus karus un sacentās. Mērķis bija radīt brāļošanos spēļu laikā. Tas bieži vien pārtrauca konfliktus.
Mūsdienās mēs vairs neesam togas nēsājoši tikko-no-alas iznākuši grieķi, tāpēc viss tiek pasniegts nedaudz sarežģītāk.

     [+] [-]

, 2013-09-29 13:08, pirms 11 gadiem
"Katrs cilvēks ir personība, kas var darīt to, ko vēlas," sacīja Ovečkins. "Kādu nosodīt vai slavēt man nav tiesību.
Tik pat labi var traktēt,ka ar to Ovečkins nebija domājis homoseksuāļus,bet gan Putinu(valdību),kurš likumu pieņēma! Čalis veikli izlīda starp interešu konflikta,un pats no ūdens izlīda sauss!