Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Dzierkals un Rubīns pirms U20 čempionāta cīnās ar savainojumiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dzierkals un Rubīns pirms U20 čempionāta cīnās ar savainojumiem
Mārtiņš Dzierkals
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc 25 dienām Kanādā sāksies pasaules čempionāts hokejā U20 vecuma grupā, un labāko komandu pulkā pirmo reizi kopš 2013. gada atkal būs Latvijas izlase. Tomēr neilgi pirms turnīra sākuma savainojumos iedzīvojušies divi potenciālie līderi – aizsargs Kristiāns Rubīns un uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņi ieviesa skaidrību, kad atgriezīsies laukumā.

Pavasarī kļuvis par Kvebekas Junioru līgas čempionu un piedalījies Memoriālajā kausā, septembra ievadā cīnījies Latvijas izlases sastāvā par ceļazīmi uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm un vēlāk piedalījies Nacionālās hokeja līgas kluba Toronto "Maple Leafs" nometnē, uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals ir gatavs būt valstsvienības līderis arī gaidāmajā U20 pasaules čempionātā, un potītes savainojumam nevajadzētu traucēt mērķa izpildē.

"Mazliet pamežģīju potīti, un tagad tā sagādā grūtības slidojot," sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja Dzierkals, kurš pirms savainojuma punktus bija savācis septiņos mačos pēc kārtas. "Nav nekas liels, taču vajag izārstēt līdz galam."

19 gadus vecā uzbrucēja rezultativitātes sērija aprāvās 19. novembrī, kad viņš iedzīvojās savainojumā. Izlaidis vienu maču, viņš laukumā centās atgriezties sešas dienas vēlāk, tomēr turpinājumā izlaidis vēl divas spēles. "Jā, mazliet par ātru izgāju uz ledus. To maču aizvadīju caur sāpēm. Tagad jāatpūtina potīte un jāskatās, kad varēšu atkal kāpt laukumā. Labāk izveseļoties līdz galam, kamēr vēl nav U20 pasaules čempionāts," pauda Dzierkals, kurš 22 spēlēs guvis 12 vārtus un savācis 27 punktus.

Pirmo sezonu Ziemeļamerikā Dzierkals aizvadīja pērn, kad 59 mačos sakrāja 67 punktus. Savukārt aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš pavasarī pirms pieaugušo pasaules čempionāta bija viens no pēdējiem atskaitītajiem, no Zviedrijas pāri okeānam devās tikai šajā vasarā, pievienojoties Rietumu hokeja līgas klubam "Medicine Hat Tigers".

Augumā raženais aizsargs, kurš piedalījies pēdējos divos U20 pasaules čempionātos, pēdējo spēli izlaida pleca savainojuma dēļ. Nopietnas problēmas ar plecu bijušas arī iepriekš, tāpēc skats nākotnē ir piesardzīgs.

"No vietas izsitu plecu. To pašu, ar kuru iepriekš bijušas problēmas. Laiku, kad atgriezīšos atpakaļ ierindā, vēl nezinu," stāstīja Rubīns. Tiek paredzēts, ka malā jāpaliek divas līdz četras nedēļas, līdz ar to savainojums var ietekmēt arī Latvijas U20 izlases izredzes. "Izlase ir informēta par manu savainojumu. Pēc divām nedēļām komanda dos ziņu, kā es jūtos un vai drīkstēšu braukt uz pasaules čempionātu."

"Medicine Hat Tigers" atrodas pārliecinošā divīzijas vadībā, un Rubīns 26 spēlēs savācis divus vārtu guvumus, 13 rezultativitātes punktus un pozitīvu lietderības koeficientu +11. Tiesa, pēdējos piecos mačos viņa kontā tikai viena piespēle.

Toties ļoti labā formā ir uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš Rietumu hokeja līgā pēdējās desmit spēlēs guvis deviņus vārtus, un vārtsargs Mareks Egils Mitens, kurš Savienoto Valstu Hokeja līgā atvairījis 94,8% pretinieku metienu, un arī viņi aizvada pirmo sezonu Ziemeļamerikā, apraduši ar laukumiem un varētu būt starp Latvijas U20 izlases līderiem.

Latvieši spēlēs vienā grupā ar laukuma saimnieci Kanādu, vicečempioni Krieviju, pērno bronzas medaļnieci ASV un Slovākijas izlasi, kas pasaules čempionātam briest, spēlējot Ekstralīgā, kur gan atrodas pēdējā vietā.

     [+] [-]

, 2016-12-01 15:18, pirms 8 gadiem
Un kas ar Žohovu? Šamais šobrīd ir NAHL līgas rezultatīvākais spēlētājs, taču arī izlaida pēdējo spēli... (ceru, ka ne trauma)...

     [+] [-]

, 2016-12-01 15:20, pirms 8 gadiem
Bet nu grupa Latvijai galīgi traka. Slovākiju gan varētu uzvarēt, bet pārējās nereāli...

  +2 [+] [-]

, 2016-12-01 15:32, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Bet nu grupa Latvijai galīgi traka. Slovākiju gan varētu uzvarēt, bet pārējās nereāli...
da kāda starpība - pie jebkāda sadalījuma būs 3 dūži un vieni, kam var arī zobus parādīt. Ko tas mainītu, ja, piemēram, ASV un Krievijas vietā būtu Somija un Zviedrija? Un pret lielajiem jau ar dažreiz var pacīnīties - piemēram, Dānijas U20 pirms gada minūti pirms spēles beigām izlaida no rokām uzvaru 1/4finālā pret Krieviju: RUS vs DEN - WM20 - International Ice Hockey... .

     [+] [-]

, 2016-12-01 15:42, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: Un kas ar Žohovu? Šamais šobrīd ir NAHL līgas rezultatīvākais spēlētājs, taču arī izlaida pēdējo spēli... (ceru, ka ne trauma)...
Rubīna zaudējums būtu milzīgs. Tāpat arī cerams, ka Žohovam viss okei. Kā citiem ar veselību, ir kaut kas dzirdēts?

     [+] [-]

, 2016-12-01 16:57, pirms 8 gadiem
marko_polo rakstīja: Rubīna zaudējums būtu milzīgs. Tāpat arī cerams, ka Žohovam viss okei. Kā citiem ar veselību, ir kaut kas dzirdēts?
pagaidām nav nekas dzirdēts... tfu, tfu, tfu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-01 19:08, pirms 8 gadiem
Žohovam lauzta roka, cik dzirdēts...

     [+] [-]

, 2016-12-01 19:25, pirms 8 gadiem
Bez Dzierkala nevar! Īsts līderis, arī pieaugušo izlasē bija labs!

     [+] [-]

, 2016-12-01 19:27, pirms 8 gadiem
Virsligas_fans rakstīja: Žohovam lauzta roka, cik dzirdēts...
ja tā, tad jau laikam arī mīnus Žohovs... žēl

     [+] [-]

, 2016-12-01 19:53, pirms 8 gadiem
Bez Žohova, Dzierkala un Rubīna mūsu izlase būs ļoti pašķidra

     [+] [-]

, 2016-12-01 19:54, pirms 8 gadiem
Balcers, Krastenbergs uz Zīle mūs 3tā elitē nenoturēs

  -1 [+] [-]

, 2016-12-01 20:48, pirms 8 gadiem
Vonodzeņš rakstīja: Bez Žohova, Dzierkala un Rubīna mūsu izlase būs ļoti pašķidra
Nepiekritīšu, protams Dzierkals Rubīns un Žohovs tas ir STIPRI LIELS zaudējums (ja tāds būs), bet mums ir arī citi, kas var pavilkt izlasi...Kristaps Zīle, Kārlis Čukste, Maksims Ponomarenko, Gvido Jansons, Rūdolfs Balcers, Filips Buncis, Renārs Krastenbergs...vien šie spēlētaji var pavilkt mūsējos, bet protams Dzierkala, Rubīna un Žohova pietrūks, jo dažiem šis var būts atslēgas čempis saistībā ar NHL draftu un AHL nākamgad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-01 23:17, pirms 8 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Nepiekritīšu, protams Dzierkals Rubīns un Žohovs tas ir STIPRI LIELS zaudējums (ja tāds būs), bet mums ir arī citi, kas var pavilkt izlasi...Kristaps Zīle, Kārlis Čukste, Maksims Ponomarenko, Gvido Jansons, Rūdolfs Balcers, Filips Buncis, Renārs Krastenbergs...vien šie spēlētaji var pavilkt mūsējos, bet protams Dzierkala, Rubīna un Žohova pietrūks, jo dažiem šis var būts atslēgas čempis saistībā ar NHL draftu un AHL nākamgad
starp citu, Ponomarenko arī šovakar nebija savas komandas pieteikumā...

     [+] [-]

, 2016-12-01 23:35, pirms 8 gadiem
Volx rakstīja: U20 čempī jau nevienu vairs nedraftē, tā jau ir prospektu(draftēto) pēdējā parāde pirms iešanas lielajā hokejā.
lielākoties tā ir, taču, piemēram, Krastenbergam drafta gads ir 2017.g.

     [+] [-]

, 2016-12-12 13:24, pirms 8 gadiem
Vai jums ir nepieciešams Ziemassvētku aizdevumu ??? vai aizdevumu, lai sāktu jauno gadu un nomaksātu parādus ??? Vai jums ir noraidīts ar bankas un citas finanšu iestādes? Vai jums ir nepieciešams konsolidāciju aizdevumu vai hipotēku? Meklēt ne vairāk, jo mēs esam šeit, lai visas jūsu finanšu nepatikšanas pagātnei. Mēs aizdevumu fondiem, lai personām un uzņēmumiem nepieciešama finansiāla palīdzība ar likmi 2%. Nav sociālās apdrošināšanas numurs nepieciešams un nav kredīta pārbaude nepieciešama, 100% garantēta. Es vēlos izmantot šo mediju, lai informētu Jūs, ka mēs padarīt uzticamu un saņēmēju palīdzību, un mēs būsim priecīgi piedāvāt Jums aizdevumu.
Tātad rakstiet mums šodien: (euchariadanielloanfirm@gmail.com) pieteikties šim aizdevumam.