Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ufas kapteinis pēc Majones savainošanas diskvalificēts uz četrām spēlēm

Agris Suveizda

Ufas kapteinis pēc Majones savainošanas diskvalificēts uz četrām spēlēm
Tiesneši Ufas "Salavat Yulaev" un Rīgas "Dinamo" spēlē. Foto: hcsalavat.ru

Kontinentālās hokeja līgas Disciplinārā komiteja pieņēmusi lēmumu uz četrām spēlēm diskvalificēt Ufas "Salavat Yulaev" kapteini Grigoriju Paņinu, kurš otrajā trešdaļā sadursmē savainoja Rīgas "Dinamo" aizsargu Metjū Majoni un spēles laikā netika sodīts.

Komiteja, iepazīstoties ar lietas materiāliem, pieņēmusi lēmumu, ka Grigorija Paņina darbība bija jātraktē kā sitiens pretiniekam ar ceļgalu un bija jāpiespriež noraidījums līdz spēles beigām. Kazahstānā dzimušais aizsargs par šo epizodi saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju un naudas sodu (no 100 līdz 300 tūkstošiem rubļu jeb no 1,5 līdz 4,5 tūkstošiem eiro), taču vēl divu maču diskvalifikācija pievienota tādēļ, ka Paņinam šis jau ir atkārtots 5+20 minūšu sods. Šajā sezonā Paņins 37 mačos ir sakrājis piecus (1+4) punktus un pozitīvu lietderību +18.

Ja Paņins spēles laikā palika nesodīts, tad pamatlaika izskaņā līdz mača beigām tika noraidīts viņa komandas biedrs Aleksandrs Kuteikins, kurš pie apmales ar elkoni iesita Gintam Meijam. Disciplinārā komiteja lēmusi tiesnešu traktējumu saglabāt spēkā. Tā kā Kuteikinam tas ir pirmais spēles sods sezonā, viņam pienākas tikai naudas sods. Rīgas "Dinamo" Ufā piedzīvoja sakāvi ar 0:5.

Tikmēr uz divām spēlēm diskvalificēts Rīgas "Dinamo" šāvakara pretinieces Sanktpēterburgas SKA kapteinis un otrais rezultatīvākais hokejists Sergejs Plotņikovs, kurš uzvarā pār Maskavas "Dynamo" (2:1 pagarinājumā) par sitienu ar nūju tika noraidīts līdz mača beigām. Plotņikovs šosezon 42 spēlēs sakrājis 25 (7+18) punktus, 81 soda minūti un pozitīvu lietderību +2. Rezultatīvākais spēlētājs komandā ir Vladimirs Tkačovs (9+21).

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2020/01/13/...