Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ufas kapteinis pēc Majones savainošanas diskvalificēts uz četrām spēlēm

Ufas kapteinis pēc Majones savainošanas diskvalificēts uz četrām spēlēm
Tiesneši Ufas "Salavat Yulaev" un Rīgas "Dinamo" spēlē. Foto: hcsalavat.ru

Kontinentālās hokeja līgas Disciplinārā komiteja pieņēmusi lēmumu uz četrām spēlēm diskvalificēt Ufas "Salavat Yulaev" kapteini Grigoriju Paņinu, kurš otrajā trešdaļā sadursmē savainoja Rīgas "Dinamo" aizsargu Metjū Majoni un spēles laikā netika sodīts.

Komiteja, iepazīstoties ar lietas materiāliem, pieņēmusi lēmumu, ka Grigorija Paņina darbība bija jātraktē kā sitiens pretiniekam ar ceļgalu un bija jāpiespriež noraidījums līdz spēles beigām. Kazahstānā dzimušais aizsargs par šo epizodi saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju un naudas sodu (no 100 līdz 300 tūkstošiem rubļu jeb no 1,5 līdz 4,5 tūkstošiem eiro), taču vēl divu maču diskvalifikācija pievienota tādēļ, ka Paņinam šis jau ir atkārtots 5+20 minūšu sods. Šajā sezonā Paņins 37 mačos ir sakrājis piecus (1+4) punktus un pozitīvu lietderību +18.

Ja Paņins spēles laikā palika nesodīts, tad pamatlaika izskaņā līdz mača beigām tika noraidīts viņa komandas biedrs Aleksandrs Kuteikins, kurš pie apmales ar elkoni iesita Gintam Meijam. Disciplinārā komiteja lēmusi tiesnešu traktējumu saglabāt spēkā. Tā kā Kuteikinam tas ir pirmais spēles sods sezonā, viņam pienākas tikai naudas sods. Rīgas "Dinamo" Ufā piedzīvoja sakāvi ar 0:5.

Tikmēr uz divām spēlēm diskvalificēts Rīgas "Dinamo" šāvakara pretinieces Sanktpēterburgas SKA kapteinis un otrais rezultatīvākais hokejists Sergejs Plotņikovs, kurš uzvarā pār Maskavas "Dynamo" (2:1 pagarinājumā) par sitienu ar nūju tika noraidīts līdz mača beigām. Plotņikovs šosezon 42 spēlēs sakrājis 25 (7+18) punktus, 81 soda minūti un pozitīvu lietderību +2. Rezultatīvākais spēlētājs komandā ir Vladimirs Tkačovs (9+21).

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2020/01/13/...


Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.