Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbolisti pasaules čempionāta kvalifikāciju aizvadīs janvārī Klaipēdā

Jānis Pārums

Latvijas handbolisti pasaules čempionāta kvalifikāciju aizvadīs janvārī Klaipēdā
Foto: Foto: Nauris Vasiļevskis

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs 2.apakšgrupā, kurā spēlē arī Latvijas valstsvienība, no 2018.gada 12. līdz 14.janvārim norisināsies Lietuvas pilsētā Klaipēdā, vēsta handball.lv.

Kvalifikācijas 2. grupā, kur startē Latvija, Lietuva, Izraēla un Gruzija vairākas valstsvienības bija izteikušas vēlmi kvalifikācijas turnīru rīkot savā valstī, tādējādi rīkotāju nācās noteikt izlozē.

9.augustā notikušajā izlozē pirmās rīkošanas tiesības tika ielozētas Gruzijas Handbola federācijai, taču tā pirmdien atteicās no iespējas organizēt turnīru savā valstī, tādējādi tiesības automātiski nonāca Lietuvas Handbola federācijas rīcībā. Lietuva jau apstiprinājusi, ka ir gatava rīkot kvalifikācijas turnīru no 2018.gada 12. līdz 14.janvārim Klaipēdā. Gadījumā, ja arī lietuvieši būtu atteikušies, iespēja rīkot kvalifikāciju tiktu Latvijai.

2.apakšgrupā spēlē Latvijas, Lietuvas, Gruzijas un Izraēlas valstsvienības. Pēc līdzīga principa (trīs dienu turnīrs vienā valstī) kvalifikācija tiks izspēlēta arī 3. un 4. apakšgrupās. Savukārt trijās pārējās grupās (1., 5. un 6.) kvalifikācija tiks izspēlēta pēc ierastā principa, aizvadot pa vienai spēlei ar katru pretinieku gan savā laukumā, gan izbraukumā.

Tikai grupu uzvarētājas kvalificēsies izšķirošajai play off kārtai, kas norisināsies 2018.gada jūnijā. Komandas, kas divu spēļu summā uzvarēs play off kārtā, kvalificēsies pasaules čempionātam.

Eiropu pasaules čempionātā pārstāvēs 14 komandas, no kurām trīs jau garantējušas vietu finālturnīrā – pašreizējā pasaules čempione Francija, kā arī čempionāta organizatores Dānija un Vācija. Trīs pasaules čempionāta dalībnieces tiks noskaidrotas arī gaidāmajā Eiropas čempionātā, kas no 2018. gada 12. līdz 28. janvārim notiks Horvātijā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv