Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvija pirmos vārtus gūst devītajā minūtē un piekāpjas dāņiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvija pirmos vārtus gūst devītajā minūtē un piekāpjas dāņiem
Toms Lielais
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Nespēlējot virknei līderu, Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu ar zaudējumu pabeidza Latvijas handbola izlase, kas izbraukumā ar 16:33 piekāpās olimpiskajai čempionei Dānijai. Rezultatīvākais ar sešiem precīziem metieniem bija Toms Lielais

Latvijas izlasei, kas ciemos pie olimpiskajiem čempioniem dāņiem ieradās bez cikla abiem rezultatīvākajiem spēlētājiem Aivja Jurdža un Daiņa Krištopāna, uzbrukumā radās paredzmas problēmas. Pirmajos divos piegājienos mūsējie kļūdījās, bet trešais mēģinājums izcelties beidzās ar bloķētu metienu. Pēc piecā minūtēm bijām iedzinējos ar 0:3.

Lai gūtu pirmos vārtus, Latvijas handbolistiem bija nepieciešamas deviņas minūtes, kad izcēlās Toms Lielais. Viņš pirmajā puslaikā guva trīs no pieciem komandas vārtiem, tostarp pārtraucot astoņu ar pusi minūšu sausumu, bet latvieši atradās iedzinējos ar 5:14. Izcēlās arī 16 gadus vecais Guntis Piļpuks, kurš skaisti tika garām pretiniekam, bet vārtsargu apspēlēja ar metienu pret grīdu.

Piecu vārtu pārsvaru Dānijas izlase sasniedza 15. minūtē, kad guva vārtus skaitliskajā vairākumā, bet plus desmit laukuma saimnieki panāca 35. minūtē – 16:6. Latvijas valstsvienība uzbrukumā spēlēja vairākumā, jo vārtsargs Raitis Puriņš tika mainīts pret vēl vienu laukuma spēlētāju, tomēr atkal un atkal tas beidzās nevis ar mūsējo rezultatīvu metienu, bet gan dāņu metienu pāri visam laukumam tukšos vārtos.

Bez vairākiem līderiem spēlējošā Latvija tomēr sasniedza desmit gūto vārtu robežu – Lielais realizēja septiņu metru soda metienu, kuru dāņi nopelnīja par spēli aizsardzības zonā, un viņam tas bija piektais rezultatīvais trāpījums pret olimpiskajiem čempioniem, kuri jau priekšlaikus nodrošināja ceļazīmi uz Eiropas čempionātu.

Dānija arī turpinājumā neatslābinājās, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 33:16. Pirmajā savstarpējā duelī Latvijas izlase savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 23:36. Mūsējie ciklu pabeidza ar sešiem zaudējumiem tikpat mačos, lai gan iepriekš bija viena metiena attālumā no pasaules čempionāta.

Dānija – Latvija 33:16 (14:5)

Latvija: Lielais 6 (SM 1/2), Piļpuks 4, Kiršteins 1, Kurzemnieks 1, Dude 1, Ignatjevs 1, Strazdiņš 1, Trifanovs 1 (SM 1/2)

     [+] [-]

, 2017-06-18 23:16, pirms 7 gadiem
Lietuvai nedaudz pietrūka, lai tiktu uz Eiropas čempionāta f-turnīru. Leišiem vajadzēja, lai šovakar Čehija izbraukumā uzvarētu Maķedoniju, un tad Lietuva būtu kvalificējusies f-turnīram, bet Maķedonija sagrāva čehus, tā ka leiši palika kā pirmie aiz borta, jo kvalificējās tikai labākā no 3.vietu ieguvējām, skatoties visas grupas.

     [+] [-]

, 2017-06-19 00:07, pirms 7 gadiem
Latvieši pārāk nepāriecinoši spēlē

     [+] [-]

, 2017-06-19 00:08, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Lietuvai nedaudz pietrūka, lai tiktu uz Eiropas čempionāta f-turnīru. Leišiem vajadzēja, lai šovakar Čehija izbraukumā uzvarētu Maķedoniju, un tad Lietuva būtu kvalificējusies f-turnīram, bet Maķedonija sagrāva čehus, tā ka leiši palika kā pirmie aiz borta, jo kvalificējās tikai labākā no 3.vietu ieguvējām, skatoties visas grupas.
Leiši varēja vinnēt francūžus, bet pietrūka nedaudz.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-19 04:13, pirms 7 gadiem
Žēl. Šausmas !

     [+] [-]

, 2017-06-19 10:46, pirms 7 gadiem
Vairs jau nav kur . Žēl.

     [+] [-]

, 2017-06-19 11:39, pirms 7 gadiem
flocis rakstīja: Vairs jau nav kur . Žēl.
Vēl jau pāragri teikt, ka zemāk krist nav iespējams. Plāns ir skaidrs - viss tiek darīts ar domu, lai Straume kļūtu par izlases galveno treneri, un sāk veidot jaunu izlases kodolu. Tikai pēc 1-2 gadiem redzēsim, kas no tā sanāks. Ja jaunos spēlētājus izdosies iedabūt puslīdz labos ārzemju klubos, nevis smagi satraumēt, laižot spēlēt izlasē pret nobriedušiem večiem, tad OK. Par citiem variantiem pagaidām pat domāt negribas, kur nu vēl tos aprakstīt.