Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Galda hokejisti aizvadījuši pirmos šīs sezonas turnīrus

Galda hokejisti aizvadījuši pirmos šīs sezonas turnīrus
Latvijas Kausa 1. posma goda pjedestāls - Rainers Kalniņš (2), Sandis Kristaps Lagzdiņš (1), Raimonds Miglinieks (3)

Pēc visu iemīļotās vasaras beigām ir laiks jaunai galda hokeja sezonai. Iepriekšējās nedēļas nogalē tikai aizvadīti divi pirmie šīs sezonas turnīri, Latvijas Kausa 1. posms un Amatieru līgas 1. posms, kuros latviešu spēlētājiem pievienojās arī spēlētāji no Igaunijas.

Uz Latvijas Kausa 1. posmu ieradās 54 spēlētāji, bet Amatieru līgā cīnījās savu sniegumu rādīja 30 censoņi.

Pēc dalības izsēto grupau izspēlēs, augstākajā līgā cīnījās 20 labākie, 2. līgā nākamie 20, bet pārējie 14 kopā ar 6 labākajiem Amatieru līgas spēlētājiem par vietām cīnījās 3. līgā. Pārējie 24 Amatieru līgas spēlētāji cīnījās divās līgās, lai noteiktu savu vietu kopvērtējumā.

Latvijas Kausa izspēles sistēma paredz play-off un šajā posmā vietu tajā izcīnīja divi skrundenieki, divi ventspilnieki, divi rīdzinieki un divi inčukalnieši. Rīdzinieks Sandis Kristaps Lagzdiņš un inčukalnietis Rainers Kalniņš pavisam ātri garantēja savas vietas pusfinālā, uzveicot savus pretiniekus skrundenieku Valtu Smagaru un ventspilnieku Rūdolfu Kamzolu, aizvadot minimālo spēļu skaitu un uzvarot ar 3-0 sērijā. Nedaudz smagāk gāja spēlētājam no Rīgas Raivim Migliniekam, kura pretinieks mājinieks Mikus Saulītis izcīnija vienu uzvaru, sēriju beidzot ar 3-1 Rīgas labā. Pavisam grūti gāja skrundeniekam Artjomam Zaharovam, kurš ar savu pretinieku no Ventspils Elviju Siliņu aizvadīja maksimālo spēļu skaitu un svinēja uzvaru ar 3-2 sērijā.

Pusfināla abi pāri savas sērijas beidza ar rezultātu 4-2, Sandim Kristapam Lagzdiņam uzvarot savu komandas biedru Raivi Miglinieku, bet Raineram Kalniņam uzvarot Artjomu Zaharovu. Finālos par pirmo un trešo vietu abi rīdzinieki svinēja uzvaras. Bronzas finālu uzvarēja Raivis Miglinieks ar 3-1 sērijā, bet Sandis Kristaps Lagzdiņš svinēja grūti izcīnīto uzvaru pār Raineru Kalniņu (4-3 sērijā).

Latvijas Kauss 2018/2019 - 1. posms - Inčukalns, Latvija - 25.09.2018.

Fināls par 1. vietu

SpēlētājiRezultātiSērija
(2) Sandis Kristaps Lagzdiņš - (12) Rainers Kalniņš2-0; 3-2; 3-4; 1-2*; 4-1; 1-4; 5-44-3

Fināls par 3. vietu

SpēlētājiRezultātiSērija
(3) Raivis Miglinieks - (5) Artjoms Zaharovs3-2*; 4-3*; 2-3*; 2-13-1

Pusfināls

SpēlētājiRezultātiSērija
(2) Sandis Kristaps Lagzdiņš - (3) Raivis Miglinieks3-2*; 4-1; 5-4*; 2-3; 3-4; 2-14-2
(12) Rainers Kalniņš - (5) Artjoms Zaharovs2-1; 3-2; 1-5; 4-0; 0-4; 3-24-2

Latvijas Kausa 1. posma rezultāti

Junioru nominācijā uz augstākā pjedestāla pakāpiena kāpa Rainers Kalniņš, aiz sevis atstājot Raivi Miglinieku un Rolandu Riekstiņu. Veterānu nominācijā pirmo vietu ieguva mājinieks Sandis Kalniņš, aiz sevis atstājot ciemiņu no Igaunijas Igoru Saveļjevu un talsinieku Salvi Skaraini, bet sievietēs pirmo vietu izcīnīja igauniete Veronika Sačoka, atstājot aiz sevi Elēnu Rācenāju un Kristu Anniju Lagzdiņu.

Amatieru līgas 1. posma rezultāti

Junioru nominācijā uzvaru svinēja Jānis Lūriņš, bet aiz viņa palika Krišs Skujenieks un Raivis Rudzītis. Veterānu nominācijā pirmais bija Marks Dzenis, aiz sevis atstājot Aigaru Bružēvicu un Rihardu Mazitānu, bet sievietēm uzvaru izcīnija igauniete Tatjana Sučkova, otrā bija Inese Faļkenšteina, bet trešā Monta Jonaite. Pielāgotajā sporta grupā vietu sadalījums attiecīgi: Aigars Braļš, Monta Jonaite, Emārs Kaminskis un Gvido Kurakovs.

Turpmākie turnīri

Šajā sestdienā ikviens ir aicināts uz Valmieras KŽDC Kausa 4. posmu, bet 13. oktobrī, Inčukalnā, tiks aizvadīts Latvija OPEN, kurā piedalīties var ikviens interesents.

Sīkāka informācija par turnīriem Latvijā un Pasaulē - Latvijas Galda hokeja federācijas mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Elēna Rācenāja (Latvijas Galda hokeja federācija)