Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas galda hokeja čempioni nominācijās

Sestdien, 14. aprīlī, tika aizvadīts viens no galda hokeja sezonas svarīgākajiem turnīriem Latvijas čempionāts nominācijām, kurā tika apbalvoti labākie un spēcīgākie galda hokeja meistari sešās nominācijās - junioru, jaunāko junioru (U13), dāmu, dāmu junioru, senioru un vecāko senioru (O50) nominācijās.

Šogad visu nomināciju pārstāvju cīņas bija ļoti spraigas un finālu spēles lika līdzjūtēju elpām aizrauties. Visspēcīgāk cīnījās tieši tie spēlētāji, kuri cīnījās par iespēju būt izlases sastāvā un doties uz Eiropas čempionātu Zviedrijā šovasar.

Mazākais dalībnieku skaits bija daiļā dzimuma pārstāvēm - par titulu cīnījās vien deviņas dāmas. Galvenā šīs sezonas līdere ventspilniece Elēna Rācenāja izcīnīja divkārtējās Latviju čempiones titulu, sīvā septiņu spēļu garā finālā uzvarot strauji progresējošo Kristu Lagzdiņu no Rīgas ar 4-3 sērijā. Cīņā par trešo vietu, uz zemākā pjedestāla kāpa inčukalniete Elīna Gala, kura ar 4-0 uzvarēja Sarmu Vēbergu no Ventspils.

Labākās juniores titulu ieguva Krista Lagzdiņa no Rīgas, aiz sevis atstājot Ellu Laumu Bērtiņu (Rīga) un Lindu Riekstiņu (Rīga).

Pieredzējušākie galda hokejisti visiem sagādāja pārsteigumu. Arī senioru skaits nebija liels, bet visi cīnījās par vietu izlases sastāvā. Zelta medaļā savus zobus iecirst šogad izdevās Aleksandram Žernovojam no Ventspils, kurš sērijā 4-2 uzvarēja savu sīvāko pretinieku Sergeju Mihejevu no Rīgas, tādējādi iegūstot savu trešo Latvijas čempiona titulu. Mazajā finālā bronzu izcīnīja mājinieks inčukalnietis Sandis Kalniņš, uzveicot rīdzinieku Raimondu Īšu septiņu spēļu garā cīņā.

Senioru vecākajā grupā (O50) par uzvarētāju kļuva talsinieks Salvis Skarainis. Otrajā vietā Egīls Belševics (Rīga), bet trešajā vietā Gunārs Buls (Rīga).

43 spēlētāju liels skaits atradās pie junioriem atvēlētajiem galdiem. Par pjedestāla augstāko pakāpienu cīnījās mājinieks Rainers Kalniņš un rīdzinieks Raivis Miglinieks. Šoreiz pārāks bija Rainers, uzvarot Raivi ar 4-3 sērijā un iegūstot savu pirmo Latvijas čempiona titulu. Trešo vietu ar 4-3 sērijā izcīnīja ventspilnieks Alvis Siliņš, uzvarot Burtnieku komandas pārstāvi Kristapu Riekstiņu.

Jaunāko junioru kategorijā (U13) uz pjedestāla kāpa tikai Inčukalna pārstāvji. Pirmajā vietā Toms Baumanis, otrajā vietā Roberts Līvmanis, bet trešajā Patriks Strods.

Ņemot vērā jauno galda hokejistu ierašanos, tika apbalvoti arī Latvijas čempionāta debitanti, kuri tika noskaidroti pēc junioru turnīrā iegūtajām vietām - pirmajā vietā Edgars Naglis (Rīga), otrajā - Jēkabs Zvans (Rīga), bet trešajā - Andrejs Solovjovs (Jūrmala).

Visi rezultāti

Turpmākie turnīri

28. aprīlī Inčukalnā norisināsies Latvijas čempionāts OPEN klases pārstāvjiem, kas arī būs pēdējais lielais Latvijas mēroga turnīrs. Pēc turnīra aizritēšanas, izlases dalībnieki sāks treniņus pie Latvijas spēcīgākajiem spēlētājiem, lai no Zviedrijas varētu atgriezties ar medaļām un pozitīvām emocijām.

Sīkāka informācija par turnīriem Latvijā un pasaulē - www.galdahokejs.lv

Informāciju sagatavoja:
Elēna Rācenāja (Latvijas Galda hokeja federācija)

  -1 [+] [-]

, 2018-04-18 08:35, pirms 6 gadiem
Vēl ļoti interesē kabatas bilijarda pirmrindnieki...