Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Visos mačos nespēlēsim ar trim aizsargiem"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pertija: "Visos mačos nespēlēsim ar trim aizsargiem"
Tamazs Pertija un fonā - Mihails Koņevs
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Rīgas "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija pēc nespējas uzvarēt "Jūrmalu" (0:0) atzina, ka ar savu padoto sniegumu ir apmierināts, taču pietrūka gūtu vārtu. Tikmēr viņa kolēģis pie "Jūrmalas" stūres Mihails Koņevs neslēpa gandarījumu par spēja izturēt grūtā mačā, kas aizvadīts sarežģītos apstākļos.

"Skonto" šo čempionātu sākusi tāpat kā pagājušo – ar neizšķirtu pret "Jūrmalu". Ja pērn rezultatīvā mačā bija 3:3, tad šoreiz rīdzinieki nespēja gūt vārtus. Tieši palikšanu "sausā" kā lielāko neapmierinošo momentu šajā mačā nodēvēja "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija.

"Protams, ar rezultātu neesmu apmierināts. Toties spēlējām labi – ātri, kontrolējam bumbu. Taču futbolā tas nav pats galvenais. Jāgūst vārti, tā mums pietrūka. Ja uzbrūkam ar tik lieliem spēkiem, tad aizsardzībā rodas caurumi. Tāpēc "Jūrmalai" radās viens simtprocentīgs moments. Daži futbolisti brīžiem netika galā ar saviem uzdevumiem aizsardzībā.

Nebaidījāmies spēlēt izteiktu uzbrukuma futbolu, izmantojot tikai trīs aizsargus. Spēlējot telpā, nevienai komandai nevar būt izteikts pārsvars. "Jūrmala" lieliski tika galā ar mūsu uzbrukuma darbību neitralizēšanu. Spēlējām ļoti ātri, bet ar to bija par maz, lai iesistu," norādīja Pertija.

Lai arī "Skonto" spēlēja ļoti ātri, optimālā kondīcija vēl nav sasniegta. Pertija teica, ka slodzes vēl arvien esot: "Šai spēlei gatavojāmies pēdējās 5-6 dienas, pirms tam bija testi. Nevarētu teikt, ka šodien spēlējām ideālā tempā. Kā jau teicu, priecē tas, ka patiešām spēlējam futbolu. Šodien spēle ritēja pēc mūsu scenārija."

"Skonto" sezonas pirmajā spēlē izmantoja tikai trīs aizsargus. Rīdzinieku treneris atzina, ka tik izteikti uzbrūkošas formācijas visu laiku gan nebūs: "Šodien laukumā netika vairāki spēlētāji, kuri var būt pamatsastāvā. Zinot "Jūrmalas" aizsardzības sastāvu, šodien pielikām maksimālas pūles uzbrukumā. Špēlē pret jūrmalniekiem bija nepieciešams ātrums. Tas nenozīmē, ka katrā spēlē izmantosim tikai trīs aizsargus."

Rīgas komandai pirmajā mačā vēl nevarēja palīdzēt gruzīnu pussargs Laša Dvali, kuram neesot nokārtoti dokumenti. Pertija pauda cerību, ka nākamajā mačā (pēc nedēļas pret "Ilūksti") viņa tautietis būs ierindā. Uz viņu treneris raugās kā pamatsastāva spēlētāju.

"Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs pauda gandarījumu par to, ka izdevās izturēt pretinieku spiedienu: "Zinājām, ka grūts mačs būs tā iemesla dēļ, ka "Skonto" šajā manēžā daudz trenējas un arī aizvada daudz spēļu. Arī paši šeit esam daudz trenējušies, taču pēdējās trīs nedēļās nodarbības notika svaigā gaisā.

Šo halli labi zinu, šeit ir grūti pielāgoties spēlēšanai. 1. puslaikā manas bažas apstiprinājās – komanda neskrēja, lai gan funkcionāli ir ļoti labā stāvoklī. Mums pietrūka gaisa, spēlētājiem "piesitās" kājas. Labi, ka izturējām pirmās 25 minūtes, kad "Skonto" bija pilnīgs pārsvars. Lai arī bez vārtu gūšanas momentiem, tomēr ar lielu bumbas kontroli.

Kad ieskrējāmies, tad jau 2. puslaikā bija labāk. Lūdzu puišiem nomierināties. Ja neskaita pašas puslaika beigas, kurās mums vairs nebija spēka, komanda nospēlēja labi, izveidoja uzbrukumus. Šodienas mačā gaidījām citu "Skonto" shēmu. Iesildīšanās laikā sapratu, ka pretinieks spēlēs ar trim aizsargiem, pārkārtojām savas ieceres.

Esmu priecīgs, ka komanda nospēlēja pacietīgi un nepieļāva tādas kļūdas kā pārbaudes spēlēs. No pagājušā gada sastāvā palicis tikai viens spēlētājs, komanda, protams, vēl nav saspēlējusies. Vēl gribu paslavēt vārtsargu Jāni Krūmiņu, kurš iegāja spēlē pēc Alberta Nikoļska savainojuma (muskuļa sastiepums). Uzskatu, ka viņš nospēlēja cienīgi, divos gadījumos izglāba. Var redzēt, ka viņam ir spēcīgs raksturs un liels potenciāls."

Reaģējot uz "Jūrmalas" trenera apgalvojumu par komandas lielisko kondīciju, Koņevam tika adresēts jautājums par Artjoma Loginova fizisko sagatavotību. 2. puslaikā uz maiņu iznākušais spēlētājs atstāja negatava spēlētāja iespaidu.

Koņevs tam piekrita, tajā pašā laikā norādot, ka Loginovam bija īpašs uzdevums: "Pirmkārt, tādā spēlē ir ļoti grūti ieiet. Bez tam pretinieks spēlēja ļoti ātri. Loginovam tā nav stiprā puse, viņš ir labs spēlē viens pret vienu. Domājām, ka Artjoms 20 minūtēs varēs kaut ko izveidot – apspēlēt viens pret vienu vai nopelnīt soda sitienu. Viens tāds moments viņam radās. Skriet turpu un atpakaļ – tas nav Loginovam trumpis.

Viņš ir jauns spēlētājs, kuram fiziskajā sagatavošanā vēl jāpiestrādā. To arī viņam sakām. Pirms došanās laukumā teicu, lai sākumā veic dažus ātrus izrāvienus. Acīmredzot viņš to neizdarīja un "nosmaka"."

  +5 [+] [-]

, 2013-03-31 20:35, pirms 11 gadiem
Ar trim aizsargiem spēlēt Latvijas virslīgā un Baltijas līgā mācēja Grigorčuks un atklāti sakot tas mani tracināja,tomēr kā rādīja rezultāti Grigam bija taisnība un Latvijas un Baltijas līgā ar to sastāvu ,kas bija viņa rīcībā, tā spēlēt viņš varēja atļauties.

  -3 [+] [-]

, 2013-03-31 20:54, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Ar trim aizsargiem spēlēt Latvijas virslīgā un Baltijas līgā mācēja Grigorčuks un atklāti sakot tas mani tracināja,tomēr kā rādīja rezultāti Grigam bija taisnība un Latvijas un Baltijas līgā ar to sastāvu ,kas bija viņa rīcībā, tā spēlēt viņš varēja atļauties.
pff, mazgadīgais trollēn, ko tu saproti vispār no Pertijas uzbrukuma futbola?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 21:05, pirms 11 gadiem
Skaidrs,ka pec pirmas kartas secinajumus darit butu par agri,gandriz visam komandam ir jaunie sastavi,nomainijas treneri.Komandas mekle savu speli,dazi eksperimente.Bet Pertjas pedejie divi komentari(pec kausa speles ar LM un sisdienas speles ar Jurmalu,izklausas tadi haotiski un divaini.Pec zaudetas kausa speles vins ne ipasi bija sarugtinats, pec neizskirta ar Jurmalu ari svarstas,ta spele vinu apmierinaja,ta ne.Spelet ar trijiem aizsargiem ir risks,varbut Pertija ir pasparliecinats par sevi,bet man tadas aizdomes,ka vina galva lido kaut kadas citas domas,tada sajuta ka vinam vienalga kada vieta Skonto pabeigs cempionatu.Varbut es kludos,bet iemesls ta domat,man paradijas pec vina komentariem.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 23:05, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka nav Pertijam vienalga, kurā vietā čempionātu Skonto - tas kanvit adresēts. No Koļesņičenko un Pertijas pirms sezonas izskanējuši tik daudz bravūrīgu uzsaucieni par cīņu par zeltu, ka noteikti pēc zāģa Liepājai un neizšķirta pret Jūrmalu Pertija jūt, ka tik viegli nemaz neies. Vispār šogad Virslīgā grūti nosaukt konkrētus autsaiderus, kurus varētu viegli salikt kā senāk, piemēram, Jaunību vai Olimpu. Tā vairs nav, tāpēc, izsakot pirms sezonas tik skaļus apgalvojumus, zināms svars pēc tam gulstas uz pleciem.