Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kubarevs: "Vakar fani mums pateicās, bet šodien lamā – tas nav pareizi"

Agris Suveizda

Kubarevs: "Vakar fani mums pateicās, bet šodien lamā – tas nav pareizi"
Oļegs Kubarevs
Foto: fcgomel.com

Jūrmalas "Spartaks" šodien savā laukumā sīvā cīņā atzina Latvijas čempiones Daugavpils "Daugavas" pārākumu (0:2). Viesu galvenais treneris Ivans Tabanovs pēc mača pretiniekiem veltīja komplimentus, savukārt "Spartaka" vadītājs Oļegs Kubarevs atzina, ka daudziem futbolistiem trūkst spēles izpratnes.

Tabanovs: "Pēc spēles Ventspilī radās psiholoģiskas problēmas"

"Ļoti nopietni gatavojāmies, skatījāmies pretinieku pēdējās spēles. "Spartaks" ir ļoti organizēta komanda, un uzskatu, ka pret Rīgas "Daugavu" tai nebija jāzaudē. Tas pats pret "Ventspili". Šodien arī tāda nervoza spēle, brīžiem "Spartaks" izskatījās ļoti solīdi," sacīja Ivans Tabanovs. "Mums bija grūti pēc savām neveiksmīgajām spēlēm. Kaut kādā pakāpē mums šodien vairāk paveicās, izmantojām savus momentus. Pretinieks savus neizmantoja, bet vēlreiz atkārtošu – "Spartaks" man ļoti patika, un domāju, ka nākamās spēlēs tas vāks punktus. Varu tikai novēlēt veiksmi."

"Ja es zinātu galveno iemeslu..." Tabanovs atbildēja uz jautājumu par neveiksmīgā sezonas sākuma iemesliem. "It kā bijām gatavi čempionātam, pirmā spēle pret "Daugavu" sanāca līdzīga. Otrajā mačā pret "Ventspili", kad bijām vadībā ar 3:1, pēdējās desmit minūtes pilnībā izgāzām. Pēc tam komanda, kaut arī bija vadībā, spēlēja, atskatoties uz saviem vārtiem, ka varam ielaist – un arī ielaidām. Pret "Jelgavu" bija viens sitiens vārtu rāmī, un mums iesita. Pēc tam arī pret Liepāju kontrolējām visu spēli. Tas viss ir psiholoģijā. Protams, ka sezonas sākums neattaisnoja mūsu prognozes. Jau tik daudz punktus esam zaudējuši – galvenais, ka tos zaudējām pret konkurentiem. Ja konkurentiem zaudē punktus, pēc tam tos būs grūti panākt. Pie tam spēlējām savā laukumā."



Kubarevs: " Spēlētājiem jāiemācās parādīt meistarību tad, kad vajag, nevis treniņos"

"Vēlos apsveikt pretiniekus ar uzvaru. Teikšu, ka atšķirībā no iepriekšējām spēlēm mums daudz kā pietrūka. Puiši cenšas, bet atkārtojas kļūdas – pieļauj elementāras kļūdas, kuras ir saistītas ar spēles disciplīnu, nesapratni. Pagaidām tas brīžiem piemirstas, un spēlē futbolu, kuru pat grūti nosaukt par futbolu. Šodien bija brīži, kad spēlējām nedaudz labāk un kad spēlējām pavisam slikti. Šajos brīžos mūs sodīja," teica Oļegs Kubarevs.

"Pagaidām priekšējā līnija izsauc lielāku kritiku – ne tikai manu, bet arī visu, jo aizmetņi ir, taču izrīkoties ar bumbu, asi uzbrukt un atrast pareizu lēmumu pagaidām nevaram. Dažādu iemeslu dēļ – jaunība, spēlētāji ir jauni un pagaidām katrs spēlē vairāk sev. Patriks izdarīja piecus sitienus un visus no tāda attāluma, kur, lai trāpītu, ir vajadzīga liela laime. Būs komandas spēle, būs sapratne, tad uzbrukumā arī izkustēsimies. Uz vienas aizsardzības rēķina izbraukt nav nopietni," Kubarevs turpināja.

"Obektīvi vērtējot, mūsu pašreizējā meistarība ir zemāka par komandām, kurām zaudējām. Futbolu neveido tikai viens komponents, ir arī veiksmes elements. Vēl ir individuālā meistarība un daudz, daudz faktoru. Tāpēc tas, ka kā līdzīgs ar līdzīgu spēlējam ar objektīvi stiprākām komandām, jau nav slikti. Protams, gribas uzvarēt, bet nevaru kā burvis vienā mirklī padarīt komandu par visstiprāko. Tāpēc droši vien ir jāsagaida tas brīdis, kad komandas spēle būs sabalansēta. Kalendārā tā sanāca, ka pagaidām vēl nebijām gatavi un spēlējām pret komandām, kuras ir vājākas. Tagad pretī nāk ļoti spēcīgi pretinieki," Kubarevs skaidroja, kādēļ, par spīti daudzām iespējām, pēdējās trīs spēlēs pret favorītēm nav gūti nevieni vārti.

Kubarevs izskaidroja iemeslus, kādēļ Kosmačovs šodien gāja tikai uz maiņu: "Redzējāt otrajā puslaikā, ka viņam tomēr pietrūkst disciplīnas. Pagājušajā spēlē ielikām viņu aizsardzībā. Gribēju, lai spēlētāji aug, un man ir dots tāds uzdevums. Arī Kazačokam ir jāatrod vieta, arī Tarasovam, kurš treniņos neizskatās sliktāk. Tāpēc izmantojam dažādās pozīcijās, variēsim – negribu, lai man ir 11 pamatsastāva spēlētāji un septiņi rezervisti. Vajag, lai viņi spēlētu un dotu labumu. Pieredzējis spēlētājs var iziet galotnē un palīdzēt. Kosmačovam bija izdevība, bet to neizmantoja. Gribas tādus spēlētājus izmantot maksimāli, jo šodien Kosmačovs objektīvi nav gatavs spēlēt 90 minūtes. Viņš vēlu sāka trenēties. Tagad spēle seko spēlei, un vēlos variēt ar sastāvu. "

Pēc mača beigām notika nepatīkams incidents, kurā "Spartaka" fani izrādīja spēlētājiem un treneriem lielu sašutumu par trim sausajiem zaudējumiem pēc kārtas. "Pagāju tuvāk un neredzēju nevienu, kas būtu skaidrā," sacīja Kubarevs. "Otrkārt, tā droši vien ir visur – komanda zaudē, un līdzjutēji nav apmierināti. Vienīgais nepatīkami, ka tiek izteikti apvainojumi – pēc pēdējām divām spēlēm viņi ir pateicīgi un saka paldies par spēli un centību, bet tagad saka, ka trīs spēles zaudējāt. Tāpēc sanāk, ka viņiem ir mainījies viedoklis – vakar par tām pašām spēlēm pateicās, bet šodien lamā. Tas nav pareizi. Esmu bijis dažādos stadionos – jo augstāks līdzjušanas kultūras līmenis, jo vairāk komandu atbalsta, un no tā komandai droši vien ir labāk."

Nākamā Virslīgas spēle "Spartakam" būs tikai pēc divām nedēļām. Kubarevam tika vaicāts, kas šīs pauzes laikā tiks mainīts: "Pirmais, kas jādara, ir jāmaina spēles izpratne. Lai tāda jauna komanda uzvarētu stiprāku pretinieku, tai ir jābūt labākai par pretinieku fiziskā ziņā un visu spēli jākustās, jo pieļauj daudz kļūdu un ir jāprot tās izlabot. Tāpēc mums ir jāstrādā pie kondīcijas, aizvadīsim pārbaudes maču un strādāsim pie spēles izpratnes. Tā šobrīd droši vien ir mūsu lielākā problēma – kolīdz futbolisti sāk nogurt, viņi sāk spēlēt tā, kā laikam gribas, vai tā, kā šobrīd prot. Aizmirst spēles uzstādījumu. Nevaru pateikt, vai pārtraukums nāks par labu – to rādīs tikai spēles. Bet varu teikt, ka komanda jau spēlē labāk nekā kausā vai pirms mēneša. Vēl ir arī pretinieks, pret kuru ir jāspēlē. Tas ir pats galvenais - mācīties spēlēt konkrētā dienā. Tad, kad vajag uzvarēt, nevis treniņos rādīt meistarību."

  +1 [+] [-]

, 2013-04-29 12:52, pirms 11 gadiem
Kad Melkumjan aizies , komanda beidzot saks spelet labi!