Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Sids atgriežas "Daugavpilī", "Ventspils" sāk ar uzvaru

Agris Suveizda

Sids atgriežas "Daugavpilī", "Ventspils" sāk ar uzvaru
Migels Sids
Foto: Māris Greidāns, www.futbolavirsliga.lv

SMScredit.lv Ziemas kausā futbolā noslēgusies pirmā spēļu nedēļa. Par B grupas jauno līderi kļuvusi "Ventspils", kas ar rezultātu 3:1 apspēlēja "Daugavpili", kuras rindās otrajā puslaikā laukumā izgāja Latvijā labi zināmais Migels Sids. Kurzemniekiem vārtus guva Ģirts Karlsons, Jurijs Žigajevs un Džuns Lī.

"Ventspils" pamatsastāvā vārtos devās Igors Labuts, kurš šoziem pievienojās Latvijas stiprākajam futzāla klubam "Nikars", bet klasiskajā futbolā pēc atgriešanās no Portugāles spēlēja 2. līgā pie "Babītes". Tāpat sākumsastāvā bija divi pārbaudāmie spēlētāji, taču tie, spriežot pēc vizuālajām pazīmēm, visticamāk, bija jau iepriekš zināmie Nenads Vāšičs, serbu aizsargs, un Džuns Lī, korejiešu uzbrucējs. Vairāki spēlētāji nespēlēja veselības problēmu dēļ, un ierindā nebija arī albāņu uzbrucēja Ndues Mujeci, kurš meklē variantus ārzemēs. Albānijas mediji gan pirms vairākām dienām rakstīja, ka Mujeci atteicis Rumānijas "Botosani", kas gadā piedāvāja 45 tūkstošus eiro, un laikam atgriezīsies "Ventspilī".

Tikmēr daugavpiliešu lielākais jaunums bija Migela Sida atgriešanās – portugāļu pussargs "Daugavpilī" pavadīja iepriekšējās sezonas pirmo pusi, bet pēc tam pārcēlās uz Somiju, kur kopā ar "Kemi" uzvarēja pēc spēka 2. līgā. Sids gan vēl tikai nāca uz maiņu, jo tik tikko ieradās komandā. Ja nenotiks kādi negaidīti pavērsieni, Sids, visticamāk, arī paliks "Daugavpils" rīcībā.

Vēl sākumsastāvā bija 20 gadus vecs slovāku pussargs Branislavs Poremba (spēlējis Slovākijas pēc spēka 2. līgā), 19 gadus vecs aizsargs Deniss Bezuščonoks, kurš īrē pārnācis no "Ventspils", kā arī karjeru atsākušais Jānis Bovins. Komandā vairs neredzēsim Ņikitu Kaļiņinu (spēlēs 1. līgā) un Artjomu Murdasovu (beidzis karjeru). Par Rjotaro Nakano un trīs jauniešu (V. Kurakina, Litvinska un Zalaka) pāreju uz citiem Virslīgas klubiem jau ziņojām.

"Daugavpils" jau otrajā spēles minūtē bija tuvu vārtu guvumam un 23. minūtē arī negaidīti izvirzījās vadībā. Nikola Boranijaševičs soda laukumā nogāza Porembu, un Jurijs Sokolovs pārliecinoši aizsūtīja Labutu uz nepareizo pusi – 1:0. Ventspilnieki gan ļoti ātri panāca izlīdzinājumu – bieži notikumu epicentrā esošais Ģirts Karlsons pēc Ritvara Rugina piespēles 25. minūtē bija precīzs no sešiem metriem (1:1). Vēl pēc divām minūtēm cīņā ar aizsargu tukšā stūrī netrāpīja Lī, bet puslaika pašā izskaņā gan kurzemnieki pārņēma vadību – teicamu tiešo brīvsitienu izpildīja Jurijs Žigajevs (2:1).

Otrajā puslaikā laukumā vairs neizgāja "Daugavpils" kapteinis Pāvels Riževskis, kuram būs jātaisa rentgens un sliktākajā gadījumā jāveic vaiga kaulu operācija. Vēl iesildīšanās laikā nopietnā savainojumā bija iedzīvojies arī Edgars Vērdiņš, kuram pēc pirmajām prognozēm acīmredzot būs jāizlaiž ap pusotru mēnesi. 58. minūtē Lī dubultoja "Ventspils" pārsvaru (3:1), bet ar to latgaliešu bēdas nebeidzās - 65. minūtē nevajadzīgu otro brīdinājumu nopelnīja Vladislavs Fjodorovs, saņemot pirmo noraidījumu turnīrā.

Daugavpils – Ventspils 1:3 (1:2)
Vārti: Sokolovs 23' (11m) – Karlsons 20', Žigajevs 40', Lī 58'
Noraidījums: V. Fjodorovs 65'
Brīdinājumi: Dobratuļins, V. Fjodorovs
Daugavpils: Ņerugals, Sokolovs, Dobratuļins, Liholetovs, Deružinskis, Riževskis, Bovins, V. Fjodorovs, Bezuščonoks, Dubrovskis, Poremba
Rezervē: Skrupskis, Ugarenko, Ivanovs, Obžigailo, Žaldovskis, K. Kokins, Skrebels, Vērdiņš, Sids, Saļkovskis
Ventspils: Labuts, Boranijaševičs, Jemeļins, Žuļevs, Rugins, Pauļus, Žigajevs, Rečickis, Karlsons, Vāšičs, Lī
Rezervē: Uvarenko, Bite, Turkovs, pārbaudāmais nr. 1.
Galvenais tiesnesis: Jevgēņijs Vasjukovs

SMScredit.lv Ziemas kausa 1. nedēļa

GDatumsLaiksSpēleRezultāts
A18.0113:15Skonto - Spartaks2:0 (1:0)
A19.0113:15Metta/LU - Jelgava0:5 (0:2)
B20.0113:15Liepāja - Riga2:0 (2:0)
B21.0113:15Daugavpils - Ventspils1:3 (1:2)

SMScredit.lv Ziemas kausa 2. nedēļa

GDatumsLaiksSpēle
A25.0113:15Skonto - Metta/LU
A26.0113:15Jelgava - Spartaks
B27.0113:15Liepāja - Daugavpils
B28.0113:15Ventspils - Riga

SMScredit.lv Ziemas kauss. B grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils11003:13
2.Liepāja11002:03
3.Daugavpils10011:30
4.Riga10010:20

  +3 [+] [-]

, 2016-01-21 15:15, pirms 8 gadiem
Ventspils laba komanda būs sezonas gaitā un no pārbaudāmajiem serbs un Korejietis ir jaatstāj izskatījās labi un nāks vēl klāt Svārups,Tīdenbergs un Kolesovs.Bet par BFC veidojas simpātiska komanda bet ar jaunatni tālu netiks kaut dažiem no viņiem sezonas laikā varētu dot iespēju (Līdzīgi kā kādreiz Parma ar 6 spēlētājiem kam 15-16 gadi tika UEFA kausa pusfinālā) izskatās būs intresants čempionāts)

  +1 [+] [-]

, 2016-01-21 15:17, pirms 8 gadiem
FKV! FKV!

     [+] [-]

, 2016-01-21 16:22, pirms 8 gadiem
Prieks Labutu redzēt atpakaļ lielajā futbolā. Labs vārtsargs. Tāpat jauniešos slavētais Bezuščonoks BFC tiks pie lielāka spēles laika kā FKV. Un, protams, Sida atgriešanās BFC ir vērā ņemams papildinājums.

     [+] [-]

, 2016-01-21 16:48, pirms 8 gadiem
Interesanti, kāpēc Mujeci atteicis rumāņiem? Šaubos, ka FKV viņš saņem stipri vairāk par 45 000 eiro gadā.

  +3 [+] [-]

, 2016-01-21 17:00, pirms 8 gadiem
>>>reikons Rumānija,Bulgārija,Čehijas dažos klubos ar algu izmaksām,kā dzirdēts,esot problemātiski.Mūsu pašu Maksis kārtīgi apdedzinājās Sofijā.Varbūt negrib riskēt?Kaut gan,vēl jau viņš nav atgriezies.

  -3 [+] [-]

, 2016-01-21 17:04, pirms 8 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Ventspils laba komanda būs sezonas gaitā un no pārbaudāmajiem serbs un Korejietis ir jaatstāj izskatījās labi un nāks vēl klāt Svārups,Tīdenbergs un Kolesovs.Bet par BFC veidojas simpātiska komanda bet ar jaunatni tālu netiks kaut dažiem no viņiem sezonas laikā varētu dot iespēju (Līdzīgi kā kādreiz Parma ar 6 spēlētājiem kam 15-16 gadi tika UEFA kausa pusfinālā) izskatās būs intresants

dzeks salidzinajis labakos Italiesu jauniesus ar Latviesu tads pokemons arprac vienkarsi

  +2 [+] [-]

, 2016-01-21 17:08, pirms 8 gadiem
pats pokemons esi nebija jau domāts ka UEFA tiktu bet ka komandai labumu nestu lielu gan.Tu gan esi aprobežots Digemons tad))

  +1 [+] [-]

, 2016-01-21 18:10, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: >>>reikons Rumānija,Bulgārija,Čehijas dažos klubos ar algu izmaksām,kā dzirdēts,esot problemātiski.Mūsu pašu Maksis kārtīgi apdedzinājās Sofijā.Varbūt negrib riskēt?Kaut gan,vēl jau viņš nav atgriezies.
Varbūt arī! Toreiz, kad Maksis uz Bulgāriju aizbrauca, CSKA, būdams grands, jau gadus divus bija uz bankrota sliekšņa. Līdzīgs variants mūsu Skonto, turpināja pastāvēt tikai sava vārda dēļ. Botosani vēl nesen D. Ivanovs spēlēja.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-21 18:39, pirms 8 gadiem
Protokola LFV mājaslapā joprojām nav
Un vēl.. kāds zin kko par to korejieti Džunu Lī... teikts, ka jau ir zināms, bet nekur info par viņu neatrodu

     [+] [-]

, 2016-01-21 23:12, pirms 8 gadiem
reikons rakstīja: Interesanti, kāpēc Mujeci atteicis rumāņiem? Šaubos, ka FKV viņš saņem stipri vairāk par 45 000 eiro gadā.
FKV spēlēs Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā - ja gadās veiksmīga izloze un labs personīgais sniegums tad ir iespēja sevi parādīt un doties uz kādu citu un stabilāku līgu par Rumānijas.
Domāju, ka Mujeci arī labāk ir pamatsastāva uzbrucējs Virslīgā nekā doties kur citur, kur viņam sevi atkal vajag apliecināt trenerim utt.
Un, ja jau Patrick Twumasi un Miguel Sid nekur nebģ no Virslīgas - tad acīmredzot arī tādā Spartakā dotos solījumus pilda (naudas, dzīvošanas utt.) un arī BFC Daugavpils acīmredzot nav tā sliktākā vieta tālākiem soļiem!

     [+] [-]

, 2016-01-21 23:29, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: FKV spēlēs Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā - ja gadās veiksmīga izloze un labs personīgais sniegums tad ir iespēja sevi parādīt un doties uz kādu citu un stabilāku līgu par Rumānijas.
Domāju, ka Mujeci arī labāk ir pamatsastāva uzbrucējs Virslīgā nekā doties kur citur, kur viņam sevi atkal vajag apliecināt trenerim utt.
Un, ja jau Patrick Twumasi un Miguel Sid nekur nebģ no Virslīgas - tad acīmredzot arī tādā Spartakā dotos solījumus pilda (naudas, dzīvošanas utt.) un arī BFC Daugavpils acīmredzot nav tā sliktākā vieta tālākiem soļiem!
Par Mujeci piekrītu. Botosani nav Astra, Steaua vai Rapid, no kuriem var tikt uz labākām Eiropas līgām. Tvumasi no Spartaka jau nebija jābēg, tas viņam bija atspēriens karjerā. 19 gadus vecu paņēma uz Eiropu un izdevās paspīdēt. Tagad jau Astanā viens no atslēgas spēlētājiem pusotru sezonu bijis.

Un arī Sidam, ja izvēle starp finanšu problēmu nomocīto Boavista, kurā vēl nav pienācīgā sastāva apritē vai būt līderim BFC, domāju izvēle skaidra.

     [+] [-]

, 2016-01-22 01:51, pirms 8 gadiem
reikons rakstīja: Par Mujeci piekrītu. Botosani nav Astra, Steaua vai Rapid, no kuriem var tikt uz labākām Eiropas līgām. Tvumasi no Spartaka jau nebija jābēg, tas viņam bija atspēriens karjerā. 19 gadus vecu paņēma uz Eiropu un izdevās paspīdēt. Tagad jau Astanā viens no atslēgas spēlētājiem pusotru sezonu bijis.

Un arī Sidam, ja izvēle starp finanšu problēmu nomocīto Boavista, kurā vēl nav pienācīgā sastāva apritē vai būt līderim BFC, domāju izvēle skaidra.
Es atceros, ka bija kāds lejasgala klubs no Beļģijas, kas Twumasi aicināja pie sevis, bet puisis pateica, ka labāk paliek Jūrmalas Spartaka īpašumā un tiek tikai īrēts uz citu klubu labākajā gadījumā, jo viņu apmierināja ar Spartaku noslēgtais līgums!
bet par Sidu man tomēr ir neliels izbrīns, jo domāju, ka tāds spēlētājs arī varētu atrast iespēju pat spēlēt Top 4 Baltijas līgu klubos, bet acīmeredzot BFC atstājis uz viņu labu iespaidu - tikai šaubos, ka viņš vasaras vidū atkal kaut kur nepazudīs!

     [+] [-]

, 2016-01-22 08:31, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Es atceros, ka bija kāds lejasgala klubs no Beļģijas, kas Twumasi aicināja pie sevis, bet puisis pateica, ka labāk paliek Jūrmalas Spartaka īpašumā un tiek tikai īrēts uz citu klubu labākajā gadījumā, jo viņu apmierināja ar Spartaku noslēgtais līgums!
bet par Sidu man tomēr ir neliels izbrīns, jo domāju, ka tāds spēlētājs arī varētu atrast iespēju pat spēlēt Top 4 Baltijas līgu klubos, bet acīmeredzot BFC atstājis uz viņu labu iespaidu - tikai šaubos, ka viņš vasaras vidū atkal kaut kur nepazudīs!
bet iespējams, ka tas ir jau iepriekš atrunāts un apmierina abas puses.