Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" milzīgas sastāva izmaiņas, "Spartakam" rūdīti baltkrievi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Skonto" milzīgas sastāva izmaiņas, "Spartakam" rūdīti baltkrievi
Andrejs Pavlovs ir viens no daudzajiem "Skonto" pagājušā gada līderiem, kurš komandu pametis
Foto: Mārtiņš Sīlis

SMScredit.lv Ziemas kausa pirmajā spēlē "Skonto" hallē šodien "Skonto" ar 2:0 pārspēja "Spartaku". Paraudzīsim, kādas jaunas sejas ir parādījušās un kuru savukārt no pagājušā gada trūkst.

Pateicoties Ziemas kausa spēļu protokoliem, var izanalizēt komandu sastāvus. Sāksim ar "Skonto". Atkal Tamaza Pertijas rindās spēlēja gruzīns ar Ukrainas pasi Levans Maharadze, kurš pērn sezonas pirmajā pusē guva smagu savainojumu un vairs nespēlēja. Spēles protokolā kā leģionārs (bez latviskajām "s" galotnēm) ierakstīts 17 gadus vecais talants Vadims Borovikovs, taču patiesībā viņš ir Latvijas iedzīvotājs un "Skonto" audzēknis un šāds pieraksts ir, jo viņam ir Krievijas pilsonība. Par bijušā spartakieša Ērika Puncula pievienošanos "Skonto" jau ziņojām. Šeit gan jāņem vērā, ka LFF joprojām nav noņēmusi transfēru liegumu "Skonto", līdz ar ko gan Punculs, gan citi jaunpienācēji ir bez līgumsaistībām un uzskatāmi kā pārbaudāmie spēlētāji.

Divi jauni leģionāri šodien bija pamatsastāvā. Ukrainis Rudolfs Suhomļinovs, kuru pēc mača slavēja Pertija, ir 22 gadus vecs malējais aizsargs, Kijevas "Dynamo" audzēknis. Galvenajā komandā gan tā arī neuzspēlēja, toties sakrāja 31 spēli "Dynamo-2", kurā ir spēlējis kopā arī ar Vitāliju Jagodinski. Pagājušo sezonu Suhomļinovs pavadīja Čerņihivas "Desna" (39 spēles), kas arī spēlē Ukrainas pēc spēka 2.līgā. Uzbrucējs Ņikita Podjačevs pirms sešām dienām nosvinēja 19.dzimšanas dienu un ir Maskavas "Lokomotiv" produkts. Pagājušajā sezonā viņam piecas spēles un vieni vārti "Lokomotiv" jauniešu komandas sastāvā, vēlāk viņš pārcēlās uz "Krylya Sovetov" jauniešu komandu.

Spēli rezervē iesāka Latvijas iedzīvotājs, gruzīnu vārtsargs Ramini Samaradze. Viņam ir 17 gadu, pārstāvējis "Super Nova" futbola klubu, bet pagājušajā gadā aizvadīja astoņas spēles mūsu 1.līgā AFA "Olaine" sastāvā. Par Ņikitu Ogurcovu internetā informāciju atrast grūti (zināms, ka viņš ir "Krasnodar" sistēmas produkts), bet interesants personāžs ir gruzīns Džemals Džaliašvili. Viņš jau 2010.gadā ieradās Latvijā un Virslīgā piedalījies četrās sezonās - 2010., 2011. un 2014.gadā spēlēja Daugavpils "Daugavā", bet 2013.gadā "Ilūkstē". Kopā viņam 47 spēlēs seši vārti.

Kopumā "Skonto" veidols bija ļoti mainījies un no 2015.gada līderiem (TOP10 pēc spēles laika) spēlēja tikai Edgars Jermolajevs, Igors Kozlovs un Artūrs Karašausks. Jā, vēl Vladislavs Gutkovskis, Ņikita Bērenfelds un Ņikita Ivanovs ir U-21 izlases rīcībā Sanktpēterburgā, tomēr izmaiņu tik un tā ir daudz.

Sportacentrs.com noskaidroja un apkopoja informāciju par aizgājušajiem. Renāram Rodem ir beidzies līgums, un viņš ir tuvu, lai parakstītu līgumu ar čehu "Sigma". Oļegs Timofejevs, Andrejs Pavlovs un Vitālijs Smirnovs pēc līguma beigām uzrakstīja vēstuli LFF SSPK, kas nolēma, ka klubam jāizmaksā atalgojums. Kā zināms, Smirnovs pievienojies "Jelgavai" (aizvietos uz Poliju devušos Mārci Ošu), Timofejevs mēģina iekārtoties ārzemēs, bet 36 gadus vecais Pavlovs uzturas Latvijā un par viņa nākotni skaidrības nav.

Aleksejs Višņakovs pēc līguma beigām mēģina iekārtoties Polijā (ir informācija, ka "Ruch" treneris pārāk lielā sajūsmā par mūsējo nav), Andreja Kovaļova sakarā LFF lēma, ka (īres) līgums starp spēlētāju un "Skonto" tiek lauzts. Kovaļovs joprojām pieder Moldovas "Dacia". Ar Artjomu Osipovu "Skonto" lauzis līgumu pēc abpusējas vienošanās. Krievijas pasi ieguvušais Osipovs plāno turpināt karjeru Krievijā.

Ivans Mena šobrīd vienkārši nav atgriezies "Skonto" rindās, par Vladislava Sorokina pievienošanos "Jelgavai" jau rakstījām. Ofosu Apija, kuram beidzās līgums, parakstījis līgumu Igaunijā ar "Infonet", Mārtiņš Milašēvičs arī vairs nav ar "Skonto" un ir dziļās domās par karjeras turpināšanu.

Turpinām ar "Spartaku". Baltkrievu treneris Oļegs Kubarevs paņēmis līdzi vairākus tautiešus, un trīs no viņiem šodien izgāja pamatsastāvā pret "Skonto". Sergejs Kozeka ir 29 gadus vecs pieredzējis pussargs, kuram Baltkrievijas čempionātā vairāk nekā 100 spēļu. Pēdējos gados spēlējis "Gomel", "Minsk", Žodinas "Torpedo", bet pagājušo sezonu pavadīja Soļigorskas "Shakhtyor". Šo gadu laikā sakrājis 15 spēles Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, divreiz ir izcīnījis Baltkrievijas kausu. Sergejs Pušņakovs ir 22 gadus vecs pussargs, kurš savā nelielajā vecumā paguvis sakrāt 71 spēli Baltkrievijas čempionātā "Minsk" rindās, izcīnījis Baltkrievijas kausu, spēlējis Baltkrievijas U-19 un U-21 izlasē.

Kā Sportacentrs.com sacīja "Spartaka" direktors Spartaks Melkumjans, ar šiem abiem futbolistiem Kozeku un Pušņakovu, visticamāk, tiks noslēgts līgums. Šādus pašus vārdus viņš gan neteica par trešo leģionāru Fjodoru Saponu, kuram arī 22 gadi, daudz spēļu "Minsk-2" un tikai trīs spēles "Minsk" galvenajā komandā. Kā jau pareizi nojaušat, Kubarevs savulaik strādājis "Minsk" sistēmā. Ar vārtsargu Vitāliju Meļņičenko (pērn "Ventspils" pamatvārtsargs) līgums arī, visticamāk, tiks noslēgts, tāpat vēstīts par cita vārtsarga, "Daugavpils" audzēkņa Vladislava Kurakina pievienošanos.

Melkumjans neslēpj, ka "Spartaks" ļoti vēlētos savās rindās redzēt uzbrucēju Vladislavu Kozlovu, kurš gan vēl meklē variantus ārzemēs un palikt nesola. Šodien pret "Skonto" nespēlēja Edgars Gauračs un itālietis Frančesko Vivakva, taču abi ir "Spartaka" rīcībā, vienkārši nav pilnībā veseli. Gauračs katru dienu trenējoties un alkst atgriezties laukumā. Kā jau pēcspēles preses konferencē pastāstīja treneris Nikolajs Kulmanakovs, "Spartaks" vēl gaida leģionārus/jaunpienācējus, kamēr Nauris Bulvītis vēl ir neziņā un meklē citu komandu, neizslēdzot iespēju palikt. Toties "Spartakā" vairs noteikti nebūs Daniila Ulimbaševa, Toma Meža, vārtsargu Dmitrija Grigorjeva un Pāvela Davidova.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-19 00:44, pirms 8 gadiem
Ulimbaševs mēģina iekārtoties Čehijas 1. līgas klubā Znojmo FK .

1.SC Znojmo FK

Grigorjevs trenējas ar Mettu.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-19 01:04, pirms 8 gadiem
Kas zina kas ar Milašēviču ? Vai tiešām domā beigt karjeru,kura pa īstam arī nebija sākusies?

  +1 [+] [-]

, 2016-01-19 01:13, pirms 8 gadiem
riceits rakstīja: Kas zina kas ar Milašēviču ? Vai tiešām domā beigt karjeru,kura pa īstam arī nebija sākusies?
Laikam jau neredz perspektīvas, lai gan spēlētājs labs. Skaidrs, ka Virslīgas top klubiem varbūt citas prioritātes, bet Mettai, BFC vai Dinamo domāju noderētu viņš bez ierunām.

  +3 [+] [-]

, 2016-01-19 02:13, pirms 8 gadiem
Kārtējais: "Malacis, Edmund!". Tieši tāds materiāls, kādu futbola līdzjutēji ziemā visvairāk gaida.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-19 02:17, pirms 8 gadiem
Kur ir Kevins Mena?

  +1 [+] [-]

, 2016-01-19 08:45, pirms 8 gadiem
Piekrītu Olgai,teicama informācija.Jānovēl Edmundam būt tik pat neatlaidīgam info iegūšanā visā starpsezonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-01-19 10:34, pirms 8 gadiem
Mena Kauguros jau bija kā savējais. Tagad no melnajies tur paliks tikai ... čīčas...

  -1 [+] [-]

, 2016-01-19 11:03, pirms 8 gadiem
Atkal galvenais pienesums ni austrumiem un krievu valodas dominēšana Latvijas futbolā turpinās.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-19 11:51, pirms 8 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Atkal galvenais pienesums ni austrumiem un krievu valodas dominēšana Latvijas futbolā turpinās.
ja tas tevi tik ļoti traucē, tad uztaisi pienesumu no kurienes pats vien vēlies. bet gan jau, ka vairāk par ņaudēšanu nekas nesekos.