Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mihelsons: "Ir sajūta, ka citi Rīgas klubi strādā tērēšanas režīmā"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Mihelsons: "Ir sajūta, ka citi Rīgas klubi strādā tērēšanas režīmā"
Ģirts Mihelsons.
Foto: fsmetta.lv

Gatavojoties jaunajai futbola sezonai raidījuma "Ole" studijā viesojās FS "Metta" ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons, kurš izstāstīja par aktuāliem jautājumiem kluba sakarā, kā arī atklāja dažas nianses, kas saistās ar Hanzas vidusskolas laukuma labiekārtošanas un tribīņu uzlikšanas projektu. Piedāvājam nelielu kopsavilkumu par raidījumā sacīto.

Par starpsezonu kopumā:
Cenšamies turēties pie mūsu plāna, kas no pirmās dienas nav bijis vienkāršs. Mēs joprojām esam vienīgā organizācija, kas ir atbildīga par visu klubu - no bērnu iesaistes jau no 4 gadu vecuma, beidzot ar Virslīgas komandu. Ceram, ka 2017. gadu izdosies iesākt veiksmīgi.

Par pāreju uz FK "Metta/LU":
Tas saistīts ar organizatorisko pusi, jo futbola klubs administrēs visu, kas ir saisīts ar Virslīgas komandu. Gribējām ieviest divus vadības paneļus - vienu, kas rūpēsies par Virslīgas klubu un otru, kas atbild par visu pārējo sistēmu. Pagaidām tas mūsu kopējo budžetu neietekmēs, bet nākotnē ceram, ka ienāks kādi ieinteresēti cilvēki vai organizācijas, un tie kļūs par sava veida sastāvdaļu vai līdzīpašniekiem lielajai komandai. Jāpiezīmē, ka, ja nāktu Red Bull ar 10 miljoniem un teiktu, ka jums tagad jāsaucas RB Riga, tad noteikti pateikšu "nē" viņiem.

Par jauno kluba mājaslapu:
Mājaslapu plānojām mainīt jau pirms divarpus gadiem. Tajā brīdī mums nebija ne apjoma, ne resursu, lai uzturētu to pieklājīgā intensitātē. Ja varam nodrošināt vismaz 2-3 ziņas katru dienu, klusākos periodos - vismaz vienu, tad tam ir jēga. Ja ar mājaslapas palīdzību varēsim piesaistīt vēl futbolam kādus 100 cilvēkus, tad sapratīsim, ka tas ir atmaksājies. Man ir prieks, ka tagad mājaslapa darbojas, ir aktīva, bet ir vēl lietas, kas jāpabeidz, piemēram, visu spēlētāju profili jāaizpilda.

Par nestuvju incidentu:
Sāksim ar to, ka OSC laukums nav paredzēts pieaugušo futbolam, tas ir bērnu futbola rotaļu laukums. Šis incidents nav futbola traips, tas ir vienkārši mūsu Latvijas līmenis. Ir bijuši arī vairāki incidenti sezonas spēlēs, kad ātrās palīdzības operativitāte nestrādā [Arta Jaunzema, Vitālija Smirnova incidenti]. Tas notiek tādēļ, ka "ātrie" domā, ka spēles laikā nekad un nekas nenotiks, sēž mobilajos un spēli vispār neskatās. Galvas vai sirds traumām operativitāte var būt sekunžu jautājums. OSC dienā notiek simtiem sporta aktivitāšu, bet pašā centrā nav ne ārsta, ne medpunkta. Labākais, ko var dabūt, ir ledus no kafejnīcas.

Protams, ka viss atduras pret finansēm, jo "ātrie" maksā ap 150-200 eiro par spēli. Man nav skaidrības, kādēļ pašas elementārākās lietas [nestuves] netiek prasītas un nav nodrošinātas Ziemas kausa spēlēs. Spēlē pret "Babīti" pretinieku komandai nebija pat ārsta. Savukārt spēlē pret "Spartaku" viņi bija mājinieki un viņiem arī bija jānodrošina visas tās nepieciešamās lietas. Bet diemžēl visas tās lietas nebija un nav izrunātas. Mums nav daudz elementāru lietu - pat treneru algas nav normālā līmenī, jo viņi pārsvarā saņem 700 eiro, pie tam strādā praktiski bez brīvdienām.

Par "Riga" FC:
Neko daudz par viņiem neesmu interesējies. Sajūta gan ir tāda, ka viņi strādā tērēšanās režīmā. Mūsu ideja ir strādāt radīšanas režīmā. Runājot par jauniešiem, tad no viņu puses ir bijuši neveiksmīgi mēģinājumi pārvilināt mūsu jaunos spēlētājus, bet tas viss viņiem beidzies neveiksmīgi, jo tur nav kārtīgas atstrādātas sistēmas un vāji treneri. Visu cieņu Vitālijam Astafjevam [pašlaik strādā ar ŠFS U-15 jauniešu komandu], bet viņam prioritāte ir Virslīgas un augsto līmeņu spēlētāju trenēšana.

Par stadiona projektu:
Tuvākajā laikā mums beigsies gala skiču projekta izstrāde, tad ķersimies klāt tehniskajam projektam, kuram ir jābūt sagatavotam šī gada laikā. Tas viss gan prasa līdzekļus, un tie apkārt diemžēl nemētājas, tādēļ mēs meklējam dažāda veida sadarbības modeļus. Jāsaka gan, ka bez aizdevuma mēs noteikti neiztiksim, tādēļ meklējam sadarbību arī ar bankām. Mēs redzam, ka šis stadiona projekts ir ļoti nepieciešams visam klubam, jo šī būve nebūs tikai tribīnes. Tur būs futbola un izglītības centrs, kas kalpos kā platforma jauno profesionāļu audzināšanai.

Pilnu interviju iespējams noklausīties šeit. 12. februārī raidījuma "Ole" studijā ciemosies FK "Liepāja" treneris Mareks Zuntners.

  +7 [+] [-]

, 2017-02-10 21:18, pirms 7 gadiem
Par Fc Riga....viņiem vāji treneri,viņi pārvilina jaunos spēlētājus...cik no 2000g dz. pati Metta ir izaudzinājusi un cik ir pārnākuši jau sagatavoti spēlētāji?Šie abi pajoliņi(pēdējā intervijā Riherts)sajutušies ka LV futbola dievi....

  +5 [+] [-]

, 2017-02-10 22:17, pirms 7 gadiem
Tie, aks ir saistiiti er beernu futbolu, domaaju, ka ljoti labi zina, cik Metta paarvilina bernus no citam komandaam, saakot jau ar 2006.gadiem....
Metta=Skonto

     [+] [-]

, 2017-02-10 22:26, pirms 7 gadiem
HeZer rakstīja: Tie, aks ir saistiiti er beernu futbolu, domaaju, ka ljoti labi zina, cik Metta paarvilina bernus no citam komandaam, saakot jau ar 2006.gadiem....
Metta=Skonto
talantu pārvilināšana notiek visā pasaulē..

  +6 [+] [-]

, 2017-02-10 22:44, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: talantu pārvilināšana notiek visā pasaulē..
Jaa, bet nevajag teikt, ka Metta ir labaaki, par citiem un, ka beernu treneeshanaa ir paaraaki, nekaa citi klubi un ne reizi nav pieminejushi, no kuriem klubiem naak jaunieshi... meenesi nospeelee un uzreiz mettas audzeeknis

     [+] [-]

, 2017-02-10 23:09, pirms 7 gadiem
Metta jau sen pielieto visas pašu peltās Skonto metodes. Maskavas Kremlī arī sēd divi baigie "vadoņi", par kuriem ironizē visa pasaule...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-11 10:46, pirms 7 gadiem
Īsti nesapratu motivāciju, viņiem nav vajadzīgi 10 miljoni futbolam?

  +3 [+] [-]

, 2017-02-11 13:17, pirms 7 gadiem
kegums rakstīja: Īsti nesapratu motivāciju, viņiem nav vajadzīgi 10 miljoni futbolam?
Raidījuma ierakstā var dzirdēt. Idejiski - viņš uzskata, ka tādā veidā pazustu kluba sirds un dvēsele. Un bez tās neko sportiskā ziņā nesasniegt.

     [+] [-]

, 2017-02-11 14:09, pirms 7 gadiem
bets rakstīja: Raidījuma ierakstā var dzirdēt. Idejiski - viņš uzskata, ka tādā veidā pazustu kluba sirds un dvēsele. Un bez tās neko sportiskā ziņā nesasniegt.
Kada sirds un dvesele knapi virs 10 gadiniem tikai Mettas organizacijai..

     [+] [-]

, 2017-02-11 17:18, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kada sirds un dvesele knapi virs 10 gadiniem tikai Mettas organizacijai..
Arī tas jau nav tik maz. Vēsture veidošanas procesā. Citi klubi gadus 2-3 pagrozās un pazūd. Metta ieliek bāzi turpmākai attīstībai.

     [+] [-]

, 2017-02-11 17:24, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Arī tas jau nav tik maz. Vēsture veidošanas procesā. Citi klubi gadus 2-3 pagrozās un pazūd. Metta ieliek bāzi turpmākai attīstībai.
Ja salidzini ar tradicionalajiem Eiropas futbola klubiem tad 10 gadi ir splaviens juraa

     [+] [-]

, 2017-02-11 19:46, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Ja salidzini ar tradicionalajiem Eiropas futbola klubiem tad 10 gadi ir splaviens juraa
Tam pamatā pašu valstu vēsture. Mums senākie klubi varēja sākt veidoties tikai pēc neatkarības atjaunošanas.

  -2 [+] [-]

, 2017-02-11 22:51, pirms 7 gadiem
HeZer rakstīja: Tie, aks ir saistiiti er beernu futbolu, domaaju, ka ljoti labi zina, cik Metta paarvilina bernus no citam komandaam, saakot jau ar 2006.gadiem....
Metta=Skonto
Varbūt sāksim izprast vārdus, ko lietojam?
Ko nozīmē ''pārvilināt''?

Cilvēki vienmēr plūdīs tur, kur viņiem liksies labāk, it īpaši bērni.
Ja Tev divi klasesbiedri trenējas komandā X un skolā stāsta, cik interesanti treniņi, bet Tu trenējies komandā Y, kur treneris Q nepārtraukti bļauj uz Tevi, noniecina un pazemo, tad varbūt, vakarā, pārnācis mājās, Tu ieminēsies vecākiem par iespējamām pārmaiņām un dalīsies ar saviem mērķiem.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-12 01:39, pirms 7 gadiem
Metafora tekstā slēpta22
Kuraa tad klubaa treneri vairak kliedz nekaa mettaa? Vai Mihelsons nekliedz uz berniem? Aizej paskaties
Paarvilinaat noziimee griezties vai nu pie pasha beerna vai arii pie beerna vecaakiem, nevis pa tiesho pie kluba vadiibas, te vis ir virnkaarshi!

  +2 [+] [-]

, 2017-02-12 15:03, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Tam pamatā pašu valstu vēsture. Mums senākie klubi varēja sākt veidoties tikai pēc neatkarības atjaunošanas.
Nu nu, vareja saglabat klubus no PSRS laikiem. Nevis veidot kaut ko no nulles.