Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

FK "Ventspils" prezidents Šišhanovs: "VID kratīšana - acīmredzams pasūtījums"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

FK "Ventspils" prezidents Šišhanovs: "VID kratīšana - acīmredzams pasūtījums"
Adlans Šišhanovs / Foto: Zigismunds Zālmanis/"Riga" FC

Pēc otrdien veiktajām kratīšanām futbola kluba "Ventspils" telpās Sportacentrs.com futbola apskatnieks Edmunds Novickis sazinājās ar Kurzemes kluba prezidentu Adlanu Šišhanovu. Piedāvājam telefona sarunas pilno atreferējumu.

Īsumā pastāstiet, kas notika! Vai iepriekš bija priekšnojautas, ka varētu sekot kaut kas tāds?
Man tas bija pārsteigums. Par notikumiem uzzināju no kluba darbiniekiem. Turpinājumā [nākamajā dienā - aut.] informācija parādījās masu medijos. Jā, pie mums ieradās "ciemiņi". Ceru, ka tam bija iemesli, jo viņi [VID] veica kratīšanu sešās adresēs. Iztaujāja uz vietas esošo vadību, darbiniekus, futbolistus un trenerus. Tika konfiscēti dokumenti un tehnika. Tā ir standarta procedūra. No vienas puses esmu pat priecīgs, jo ticu, ka pēc dokumentu un tehnikas pārbaudes radušās šaubas [par mūsu pārkāpumiem] atkritīs.

Jūs pats pašlaik neesat Latvijā?
Esmu Maskavā. Šodien pagarināja ierobežojumus līdz 31. maijam. Paši saprotat, Krievijā lērums Covid-19 slimnieku.

Pagājušā gada beigās radās problēmas ar Ventspils brīvostu. Jau tad tapa skaidrs, ka būs smagi. Tad iespēra ar vīrusu saistītā pasaules krīze. Tagad pievienojusies vēl viena problēma. Jārāpjas ārā no situācijas. Runājam ar vietējiem juristiem, advokātiem. Aizsargāsimies. Latvijas kartē un pasaules futbola kartē esam mazi, taču cīnīsimies. Esmu pārliecināts, ka taisnība uzvarēs.

Medijos un dokumentos figurējat kā kluba prezidents un galvenais atbildīgais. Pie esošās situācijas jums draud kriminālatbildība. Vai jums pašam ir bijušas sarunas ar drošības dienestu pārstāvjiem?
Tas pārsteidz visvairāk. Ar mani neviens nekad nav ticies un runājis! Apmeklēju katru spēli, esmu aktīvs. Pēc spēlēm varu pakomunicēt ar žurnālistiem un sniegt agresīvus komentārus, sniegt mierīgus komentārus. Mani viegli var atrast. Vēl vairāk pārsteidza tas, ka kluba birojā atstāja dokumentu, kas datējams ar 18. martu. Tātad lēmums par kratīšanu tika pieņemts jau tad… Es attālumu no Rīgas līdz Ventspils veicu pusotras divu stundu laikā. Nezinu, ar ko viņi brauca, ja ieradās tikai tagad. Protams, vairākās situācijās būtiski strādāt efektīgi.

Jāmin, ka vairāki futbolisti nepārzina valodas. Ne latviešu, ne krievu, ne angļu. Gruzīni uzreiz pateica, ka viņiem nepieciešams tulks. Tas pats ar afrikāņiem. Tāpēc daži no mūsu spēlētājiem atteicās parakstīt protokolus. Interesanti, ka uz parakstu nedeva protokolu kopijas. Iespējams, tā ir īpaša Latvijas specifika. Lai būtu blickrīgs jeb pārsteiguma efekts. Paldies Dievam, daudzi atteicās sniegt liecības bez advokātu klātesamības. Ja es būtu uz vietas, tad šādā situācijā nevienam neļautu runāt [bez advokātiem]. "Ciemiņi" zināja, ka es nebūšu uz vietas. Ja es viņiem būtu vajadzīgs, tad pagaidītu manu atgriešanos un ierastos. Taču neviens ar mani nesazinājās.

Vai jums ir versijas, kāpēc tas notika? Pašsaprotamākā versija, ka tas varētu būt saistīts ar Ņikitas Koļesova un Jevgeņija Kazačoka komentāriem, kur futbolisti stāstīja par aplokšņu algām. Vēl pavīdēja versijas, ka procesu iniciēja esošā Latvijas futbola federācijas vadība vai pat bijušais LFF prezidents Kaspars Gorkšs.
Skaidrs, ka šeit ir iemeslu kopums. Pēc minēto personu [domāti Koļesovs un Kazačoks - aut.], kuru vārdus nevēlos pat saukt, intervijām man jau zvanīja žurnālisti. No kluba puses viņu labā tika izdarīts ļoti daudz. Ļoti. Gan pie līgumu sastādīšanas, gan vēlāk. Kā viņus nosaukt? Divi nekaunīgi puišeļi [два похабных пацанёнка – kriev.]. Viņu analfabētisms vai drīzāk zema kompetence lika uzstāties ar šādiem paziņojumiem. Jā, puiši gribēja kļūt par brīvajiem aģentiem. Taču atvainojiet! Ja klubs iegulda lielus līdzekļus spēlētāja labā, bet šis nepilda atsevišķus nosacījumus, tad mums ir visas tiesības kaut daļu no līdzekļiem atgūt. Vai nu caur transfēriem, kas, starp citu, abiem tika piedāvāts. Vai arī sodīt. Daudzi izcili futbolisti tika sūtīti uz dublieriem vai kādā citā veidā sodīti. Un ļoti labi saglabājās. Nemeloja, neizdomāja blēņas, cenšoties iedzelt klubam.

Tagad par bijušo [LFF] prezidentu. Visiem zināms, ka ilgāku laiku viņu atbalstījām. Vēlāk vairāku iemeslu dēļ pagriezām viņam muguru. Sportiskie iemesli, par kuriem stāstīju preses konferencēs. Un nesportiskie. Klātienē esmu noklausījies audio ierakstu, kurā Gorkšs tirgo amatus [visticamāk, runa par bēdīgi slaveno ierakstu, kas uzpeldēja pirms pirmā ārkārtas kongresa 2019. gadā – aut.]. Dainis Kazakevičs arī to ir dzirdējis. Varu nosaukt vēl vairākus LFF darbiniekus, kuri to ir dzirdējuši. Gorkšs saņēma savas balsis, tirgojot amatus. Pēc ieraksta noklausīšanās satikos ar Kasparu. Tā tikšanās salika visus punktus uz "i". Tālākie notikumi attiecībā uz FK "Ventspils" tikai apstiprināja manu lēmumu novērsties no šī cilvēka. Jā, es piestrādāju pie tā, lai Gorkšs pamestu prezidenta amatu. Tā ir liela uzvara ne tikai man, bet arī visam Latvijas futbolam. Vai viņš [Gorkšs] ir saistīts ar aizvakardienas notikumiem? Es domāju, ka jā. Visi bijām liecinieki dižajām preses konferencēm, kurās solīja milzīgu sprādzienu. Taču beigās solītā bumba tā arī neuzsprāga.

Pašlaik acīmredzams, ka notiek kārtējā cīņa par prezidenta krēslu. Es, paldies Dievam, tur nepiedalos un nepiedalīšos. Konkrēti Latvijā. Atgriežamies pie dokumenta. Uzskatu, ka 18. marts figurēja tamdēļ, ka aprīlī bija jānotiek vēlēšanu kongresam. Kādam bija vēlme ar šo kratīšanu apliecināt sevi darbos. Iepriekš esmu gājis cauri līdzīgai situācijai. Uz Latviju atbraucu no riktīgā geto. Moldovā bija tas pats. Tur arī bija cilvēki no varas struktūrām. Tāpat kā tagad kungs [domāts VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes priekšnieks Kaspars Podiņš - aut.] stāv un skaita ciparus: 40 cilvēki reiz 2 000 eiro reiz 2 gadi… Ar šādiem talantiem viņam jākļūst par finanšu ministru! Pusgada laikā viņš padarīs Latviju par pasaules Top 3 valsti ekonomikā. Tas taču murgs!

Tagad viņi paskatīsies konfiscētos dokumentus. Pārbaudīs, pakasīs paurus un pienāks brīdis vērsties tiesā. Moldovā līdzīgā situācijā es pats prasīju, lai virza visus dokumentus tiesā. Taču tur līdz tiesai tā ne reizi arī nav ticis… Kamēr cilvēki, kuri veica kratīšanas un organizēja preses konferences, šobrīd ir atbrīvoti no saviem amatiem. Atvainojas tagad tautai par īpašo pasūtījumu veikšanu. Man ir skaidrs, ka šobrīd notiekošais ir pasūtījums. Žēl, ka Latvijā šādas lietas arī notiek.

Precizējošais jautājums par Moldovu. Masu medijos minēts, ka kriminālprocess attiecībā pret jums šai valstī nav izbeigts. Kāds tad īsti ir statuss?
Kamēr vadu "Ventspili", neviens no Moldovas pie manis nav braucis. Tas process ir naturāla naudas izspiešana. Kāds visu laiku kaut ko grib izspiest. Es vienmēr atbildu: "Ejam uz tiesu!" Taču neviena tiesas sēde tā arī nav notikusi. Es pat biju gatavs apmaksāt biļetes, lai pie manis atlido un izprašņā.

Atgriežoties pie minētajiem diviem futbolistiem. Viņi intervijā atklāja, kā "Ventspilī" tiek maksātas algas. Aploksnēs. Varat atklāti nokomentēt šo apgalvojumu?
Varu apliecināt, ka neviens darbinieks, mani ieskaitot, viņiem nekad nav maksājis naudu, kas nav norādīta līgumā. Jā, dažreiz futbolisti atnāk un prasa, jo kaut kaut kas ir noticis. Taču tās vairs nav darba attiecības, tāpēc nekomentēšu.

Viens no minētajiem spēlētājiem [Koļesovs] par spīti kluba interesēm un pateicoties Andrejam Butrikam pārgāja uz Rumānijas klubu, kur sekmīgi sildīja rezervistu soliņu. Šobrīd ar rumāņiem notiek strīdi. Jo viņš bija īrē un klubs ["Botosani"] nevarēja vienpusēji lauzt līgumu. Futbolists saņēma kompensāciju. Pēc tam pats piedāvāja mums naudu, lai kompensētu radušās problēmas. Atbildēju viņam, lai iedod juridiski korektu transfēra piedāvājumu.

Par otru [Kazačoku], kuram personīgi piešķīru kapteiņa apsēju, jau pie pārejas samaksājām naudu viņa pārstāvjiem. Gada beigās futbolists izteica vēlmi pāriet uz citu klubu ar zemākiem nosacījumiem. Iedevu viņam dokumentu, kurā rakstīts, ka, samaksājot 15 000 eiro, viņš var pamest komandu. Tā ir mazāka summa par to, ko mēs sākotnēji samaksājām. Saņēmām piedāvājumu no "Jelgavas" [Zemgales kluba rindās Kazačoks trenējās pirmssezonas posmā – aut.] aptuveni 7 000 eiro apjomā. Varējām iegūt šos līdzekļus un atdot spēlētāju, taču atteicos to darīt. Jo dokumentā rakstīts 15 000. Minētie cilvēki lasa presi un mēģina izmantot situāciju sev par labu. Taču ikviens pateiks, ka šantažēt mani nav iespējams. Nevēlos mācīt šos puišus. Un neuzskatu, ka viņu komentāri ir galvenais iemesls notiekošajam. Viņi ir parasti bandinieki.

Ja maija beigās vai jūnija sākumā startēs čempionāts, kāda būs situācija ar "Ventspils" budžetu?
Tagad parādās ziņas, ka Ventspils dome pārdod savu daļu FK "Ventspils". Pakomentēšu. Vēl janvārī notikušajā akcionāru sapulcē sacīju, ka sakarā ar brīvostas atbalsta izbeigšanos klubam nopietni jāstrādā pie budžeta veidošanas. Uzsvēršu, ka “Ventspils” katru gadu maksā ap 250 000 eiro nodokļos. Esmu pārliecināts, ka šajā rādītājā starp Virslīgas klubiem esam vadošajā trijniekā. Lai jūs saprastu, ka apvainojumi nesakrīt ar reāliem darbiem. Janvārī bija saprotams, ka pilsēta, kura līdz tam ilgus gadus atbalstīja klubu, turpinājumā vairs nevarēs mums palīdzēt. Tāpēc prasīju akcionāriem vai nu turpināt atbalstīt, vai nu pārdot savas akcijas. Atkārtošos, process sākās vēl janvārī. Tas ir darba moments.

Sapratu, ka esmu palicis viens. Atklāti par to stāstīju, tiekoties ar līdzjutējiem. Apzinājos, ka mazie sponsori nevarēs iedot vairāk par 30 000 eiro kopsummā. Mūsu pamatienākumi ir no dalības Eirokausos, kur mūs var apturēt tikai grandi no Francijas vai Portugāles. Arī šogad cerējām tikt līdz trešajai kvalifikācijas kārtai, kas dotu ap 800 000 eiro. Papildus ir Tosina Aijeguna transfērs, par kuru turpinām saņemt līdzekļus. Pēdējais maksājums bija februārī, nākamo saņemsim augustā. Varam saņemt procentu arī no šī futbolista nākamās pārejas. Tas ir vēl viens provizoriskais punkts pie budžeta izveides. Visbeidzot, ienākumus veido mani ieguldījumi. Šobrīd esmu vienīgais akcionārs.

Ja paskatās uz esošo situāciju Latvijā, var secināt, ka pāreja uz amatieru futbolu dažiem nešķiet sliktākais variants. Lūdzu, spēlējiet pilsētas čempionātā [Virslīgas vietā]!

Citās valstīs, piemēram, Rumānijā valdība atbrīvo klubus no nodokļu maksāšanas. Valstī saprot, ka futbols tur nav bizness. Ir 3-5% varbūtība kaut ko nopelnīt, ja tiek Eirokausu grupu turnīrā vai pārdod kādu super talantu. Rumānijā nav nodokļu futbolistu algām. Tur sastāda līgumu un nejautā, kāda ir īstā alga. Iesaku arī Latvijai piekopt šādu praksi. Tad kļūs saprotams, cik kurš un kā saņem.

Šobrīd piedzīvojam periodu, ka vietējiem futbolistiem ir jāgrauž zāle, lai izsistu vietu sastāvā. Leģionāru limita atvieglojumu dēļ. Un viņi izsitīsies, kas ļaus Latvijas izlasei saņemt 22 spēcīgus spēlētājus. Pērn izlasē spēlēja vairāki zema līmeņa futbolisti, kas beigās atspoguļojās rezultātā. Tie, kuri izdzīvos, spēlēs augstā līmenī un pārstāvēs valsti. To vidū nebūs tādu kā Kazačoks vai Koļesovs, kuri māk tikai pļāpāt jeb, precīzāk sakot, uzd*rst.

Futbols pasaulē ir sporta veids numur viens. Jā, Latvijā basketbols ir populārāks, kā arī šeit aktīvi spēlē hokeju. Taču pasaulē tieši futbola klubi veido veselīgu nāciju. Jo visvairāk puišu un meiteņu ir aizrauti tieši ar šo sporta veidu. Jāsaka "paldies" visiem, kuri finansē un atbalsta futbolu. Nesakiet "paldies" man, sakiet citiem. Ja kāds saka, ka futbolā izdevīgi kaut ko atmazgāt vai pārmazgāt, lai parāda man, jo es varbūt kaut ko nesaprotu. Vienmēr izskaidrošu, no kurienes klubs un es personīgi ņemu naudu. Tamdēļ nav nepieciešamības vilkt maskas un skraidīt manu darbinieku pagalmos. Jebkurā brīdī var man uzzvanīt. Nekad neesmu slēpies.

Vai jūs vienatnē varat finansēt klubu tādā līmenī, kāds bija iepriekšējos gados ar Ventspils brīvostas un domes dotācijām?
2018. un 2019. gadā kluba finansējums bija 1,5-1,7 miljonu eiro apjomā. Pirmajā sezonā no sponsoriem saņēmām ap 500 tūkstošiem, otrajā – ap 400. Minēto summu (500 un 400 tūkstoši) pazušana nemazinās manu vēlmi piedalīties kluba attīstībā. Es nebaidos no šiem zaudējumiem. Esmu pārliecināts savā izvēlē, ko izdarīju vēl janvārī. Citādi nebūtu devies uz treniņnometni ["Ventspils" trenējās Turcijā - aut.]. Man bija visas iespējas iziet [no futbola biznesa] ārā, argumentējot to ar sponsoru pajukšanu. Tiem, kuri cer, ka tagad mazliet uzspiedīs un Adlans aizies, varu pateikt, ka jūs smagi kļūdāties. Protams, pasaulē nekas nav mūžīgs. Iespējams, kaut kad tomēr padošos un izlikšu klubu izsolē. Taču esmu absolūti pārliecināts, ka šādā izsolē neviens nevēlēsies piedalīties.

Divu gadu laikā atvedāt uz Ventspili lērumu leģionāru. Daļa no viņiem kļuva par komandas līderiem. Vai jaunais limits dos papildus jaudu "Ventspils" vienībai sportiskā ziņā?
Redzēju spēles treniņnometnē. Tās mani apmierināja. Varēja just, ka Doņeckas "Shakhtar" pārstāvji uz rezervistu soliņa satraucas par mača iznākumu. Biju pārliecināts par komandu, kurai martā bija jāsāk Virslīgas sezona. Taču notika tas, kas notika. Ikvienam šobrīd ir smagi. Futbols ir mans dzīvesprieks. Varat paskatīties jebkuru manu interviju. Ja es tajās tēlotu, tad, visticamāk, jau būtu Holivudas aktieris.

Šobrīd futbola federācijai jāsaprot – nedrīkst ļaut piesist klubus. Ja kaut kas noticis, var mierīgi uzzvanīt un noskaidrot. Notiek paraugdemonstrējums. "Paskatīsimies, kā viņi reaģēs un ko pastāstīs." Izņemot divu vairākkārt minēto futbolistu liecībām, diez vai vēl kaut kas būs. Jā, lielā kolektīvā vienmēr būs tādi, kuri jutīsies apdalīti. Varbūt būs vēl daži. Bet tas ir maksimums.

Vai jūs ticat Latvijas tiesībsargājošo iestāžu taisnīgumam?
Tieši par to biju aizdomājies. Pārvācoties no Moldovas uz Latviju, ticēju, ka esmu ieradies Eiropā. Esmu strādājis ar Latvijas bankām vēl pirms ierados "Ventspilī", un man vienmēr ir licies, ka šeit viss notiek pareizāk. Ja gadīsies vilties Latvijā kā Eiropas valstī, tad meklēsim augstākas instances, kas izskatīs lietu.

Vai, liekot roku uz sirds, esat droši, ka futbola klubā "Ventspils" visas darbības ir tikušas veiktas atbilstoši likumam un tiesībsargājošās iestādes neatradīs pārkāpumus?
Esmu drošs par ikvienu darbinieku, ar kuru šodien komunicēju. Jāatzīst, ka viņiem, kuri līdz šim savā dzīvē, iespējams, ir satikuši tikai ceļu policistus, varas iestāžu ierašanās dzīvoklī raisīja nelielu paniku. Esmu pārliecināts par saviem darbiniekiem. Zinu, kādas liecības sniegs 40 cilvēki. Zinu arī tos, kuri spējīgi sarunāt muļķības. Tie ir maksimums pieci cilvēki. Neviens no viņiem šobrīd nav Ventspils kluba sastāvdaļa.

Tas taču acīmredzami, ka kluba darbinieki, turpinot saņemt atalgojumu "Ventspilī", nesniegs liecības, kas var kaitēt organizācijas labklājībai un tēlam…
Ja pie jums sešos no rīta ieradīsies maskās un piecels no gultas? Jūsu atbilde būs atkarīga no tā, cik stipras ir jūsu olas. Nevis no tā, cik lojāls darbinieks jūs esat. Jo tamdēļ arī domātas šādas kratīšanas. Lai kādu pārsteigtu nesagatavotu. Ja mūsu "ciemiņiem" būtu bijusi konkrēta pierādījumu bāze, tad viņi ierastos Ventspilī uz baltā zirga un bez šī pārsteiguma momenta. Tāpēc esmu mierīgs.

Slēpts komentārs: Tumanovs

 +13 [+] [-]

, 2020-05-08 09:31, pirms 4 gadiem
Katrs pasauli redz caur savu prizmu. Šišhanovs, acīmredzot, pieradis lietas kārtot ar pasūtījumu palīdzību. VID ir pieķēries futbolam un negodīgumam tajā, kas lien ārā pa visām vīlēm. Un pareizi dara, jo sen bija laiks šo trūdu maisu ja ne izpurināt, tad kārtīgi sapurināt. Ja Šišhanovam šeit nepatīk, drīkst doties uz nākamās valsts nākamo futbola čempionātu.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-08 09:32, pirms 4 gadiem
Man vairāk interesē vai tā ir taisnība par Rumāniju un nodokļu atvieglojumiem, lai tikai tur futbols attīstītos? Jo es arī piekrītu, ka sporta klubus ir maksimāli jāatbrīvo no nodokļiem, tad arī vēlme šmaukties būs mazāka un iespējams tiešām futbols Latvijā no tā tikai iegūtu!

  +2 [+] [-]

, 2020-05-08 09:36, pirms 4 gadiem
Lieliski! Tagad Tu, Šišhanova veic pasūtījumu - pasūti savu pasūtītāju. Tu taču noteikti nojaut, kurš tas ir, ne? Pēc tam vēl kāds kādu pasūtīs, utt. Tā, skat, pamazām arī futbols sāks attīrīties un sakārtoties!

  +2 [+] [-]

, 2020-05-08 09:36, pirms 4 gadiem
Zinu,tas ir pasūtījums. Kaimiņš Frunziks netika ņemts sastāvā, kaut gan viņam ir tikai 54 gadi, un tagad pasūtīja Šišhanovu uz vienu vietu.
Slēpts komentārs: crosbijs87

  +7 [+] [-]

, 2020-05-08 09:52, pirms 4 gadiem
Januks rakstīja: Man vairāk interesē vai tā ir taisnība par Rumāniju un nodokļu atvieglojumiem, lai tikai tur futbols attīstītos? Jo es arī piekrītu, ka sporta klubus ir maksimāli jāatbrīvo no nodokļiem, tad arī vēlme šmaukties būs mazāka un iespējams tiešām futbols Latvijā no tā tikai iegūtu!
Ja arī Rumānijā tā ir, tad pie mums nebūtu loģiski tā darīt. Mēs cenšamies nostiprināt darba ņēmēju tiesības un sociālo aizsardzību, kas galīgi nav savienojams ar nodokļu nemaksāšanu

 +13 [+] [-]

, 2020-05-08 09:59, pirms 4 gadiem
“Ventspils” katru gadu maksā ap 250 tūkstošiem eiro nodokļos"...
kā man patīk šitā nodokļu piesaukšana...
katrs, kuraam mājās ir kalkulators, var sarēķināt cik ļoti tiek nemaksāti nodokļi...
250000 / ~35 (kluba darbinieki) / 12 (mēneši) = 600 EUR par cilvēku...
tas ir tad, ja tie 250 000 ir tikai darbinieku nodokļi...
ja vēl nodokļos ieskaita PVN... tad sanāk 400 - 500 nodokļos par vienu darbinieku (futbolistu)...
rezumē - FK Ventspild futbolists saņem ~500 - 700 EUR uz rokas

  +1 [+] [-]

, 2020-05-08 10:05, pirms 4 gadiem
Kopumā ļoti laba rīcība no VID puses, visa LV "profesionālā" sporta algu sistēma ir jāsakrata, visi klubi, visos sporta veidos. Jo tā krāpšanās ir drausmīga un cieš tikai un vienīgi paši sportisti, jo mums nav īsti tādu iespēju veidot sportistu arodbiedrības kā tas notiek citur.

LV vispār būtu mūsu "profesionālajiem" klubiem jādod pamatīgas nodokļu atlaides tieši uz sportistu atalgojumu, nevar LV salīdzināt ar citām līgām un algas šiem sportistiem nav nemaz tik lielas un sportista karjera ir ļoti īsa, salīdzinot ar parastu ierindas darbu. Vai teiksim novirzīt vairāk līdzekļu no algas pensiju fondā, jo slimības lapas sportisti neizmanto šā vai tā.

  +5 [+] [-]

, 2020-05-08 10:06, pirms 4 gadiem
Un hokejs ar saviem leģionāriem ar tūristu vīzām būtu jāliek kā nākamie rindā, aiz futbola.

  +8 [+] [-]

, 2020-05-08 10:46, pirms 4 gadiem
Katrā viņs intervijā ir vieni meli meli,bandīts un nekas vairāk.Ar slepkavībām ticis pie Krievijas biznesa un tagad te tēli svēto Pēteri.Tak visi zin ka spēlētāji saņēma aploksnēs un tagad pats bandīts spēlētājus sauc par bandītiem.Ceru ka VID ies līdz galam un tās būs beigas viņam.Protams,ka tagad jau uzstraucies,jo tos spēlētājus no 2018.gada sastāva kurus viņš nolika ka tie ir zemas kvalitātes i utt,tagad sāks runāt.Jau pie daudziem no viņiem ir bijuši VID izmeklētāji un tagad sāks uzspeldēt lielās algas 5000 eur algas aploksnēs.

  +4 [+] [-]

, 2020-05-08 11:18, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: “Ventspils” katru gadu maksā ap 250 tūkstošiem eiro nodokļos"...
kā man patīk šitā nodokļu piesaukšana...
katrs, kuraam mājās ir kalkulators, var sarēķināt cik ļoti tiek nemaksāti nodokļi...
250000 / ~35 (kluba darbinieki) / 12 (mēneši) = 600 EUR par cilvēku...
tas ir tad, ja tie 250 000 ir tikai darbinieku nodokļi...
ja vēl nodokļos ieskaita PVN... tad sanāk 400 - 500 nodokļos par vienu darbinieku (futbolistu)...
rezumē - FK Ventspild futbolists saņem ~500 - 700 EUR uz rokas

Bravo! Sanāk, ka ar šo tekstu Šišhanovs pats apliecināja, ka viņi maksā algas aploksnēs

  -2 [+] [-]

, 2020-05-08 13:18, pirms 4 gadiem
Ventspils varēja pacīnīties par čempiontitulu šosezon, savādāk nav nekādas intrigas par pirmo vietu tabulā.

  +5 [+] [-]

, 2020-05-08 13:43, pirms 4 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Ventspils varēja pacīnīties par čempiontitulu šosezon, savādāk nav nekādas intrigas par pirmo vietu tabulā.
Man tāds čempions personīgi nav vajadzīgs,pēdējos gados tikai nosaukums no komandas palicis.Klubs kā palaistuve jau palicis,spēlētaji un darbinieki pa nedēļām mainās.Neviens no akadēmijas netiek pie teikšanas.

  +2 [+] [-]

, 2020-05-08 14:12, pirms 4 gadiem
Futbols nav bizness un šis cilvēks šeit ir tikai tāpēc, jo mīl šo skaisto spēli un pēc dabas ir filantrops un mecenāts. Nekādu finansiālu interešu vai peļņas motīvu.

Nu ļoti ticami.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-08 14:44, pirms 4 gadiem
maikls19 rakstīja: Man tāds čempions personīgi nav vajadzīgs,pēdējos gados tikai nosaukums no komandas palicis.Klubs kā palaistuve jau palicis,spēlētaji un darbinieki pa nedēļām mainās.Neviens no akadēmijas netiek pie teikšanas.
Bija tomēr ļoti labs futbolists melnais brālis Tosins. Vienmēr bija prieks skatīties, kā viņš gūst vārtus, un cik viņš ir rezultatīvs. Ļoti labs futbols.

  -3 [+] [-]

, 2020-05-08 14:50, pirms 4 gadiem
Liekas, ka Alberts ir pilns ar akadēmijas futbolistiem. Kāds ir Alberts visi zin, ne tuvu tāds kā FK Ventspils.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-08 14:53, pirms 4 gadiem
Pilnīgi asara notecēja izlasot.
https://www.sports.ru/tribuna/blogs...

Vienīgi labi ka nav čečens, bet turpat vien blakus radies.

  +3 [+] [-]

, 2020-05-08 14:53, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: “Ventspils” katru gadu maksā ap 250 tūkstošiem eiro nodokļos"...
kā man patīk šitā nodokļu piesaukšana...
katrs, kuraam mājās ir kalkulators, var sarēķināt cik ļoti tiek nemaksāti nodokļi...
250000 / ~35 (kluba darbinieki) / 12 (mēneši) = 600 EUR par cilvēku...
tas ir tad, ja tie 250 000 ir tikai darbinieku nodokļi...
ja vēl nodokļos ieskaita PVN... tad sanāk 400 - 500 nodokļos par vienu darbinieku (futbolistu)...
rezumē - FK Ventspild futbolists saņem ~500 - 700 EUR uz rokas

Kā viens uzbrucējs pačukstēja- 600€ uz kartiņas, pārējais uz rociņas

  +2 [+] [-]

, 2020-05-08 15:00, pirms 4 gadiem
Ventspils futbola klubam tikai pilsētas nosaukums palicis.Bet tā,kaut kāds klubs vienkārši bāzējas pilsētā.Un kāda svešam klubam daļa par pilsētas jaunajiem futbolistiem.Par aplokšņu algām neviens darba devējs neteiks ka tās maksājis jo vajadzīgi pierādījumi.Ko kāds teicis,tas tā.Un tas ka darba ņēmējs cīnās par savām tiesībām nevienam nepatīk.Ja piem.Rimi kāds kaut ko pateiktu par darba devēju,tas ātri vien tiktu atlaists,gan jau kaut ko piemeklētu.Tāpēc ari tāda reakcija par tiem diviem futbolistiem.Ja tādi brīnumi darās LFF tad kāds brīnums par klubiem.Dažos klubos pat ir individuālie darba ņēmēji.Iedomājieties,uz laukuma nespēlē komanda bet 11 mikrouzņēmumi zem kaut kāda kluba nosaukuma.Tas iespējams tikai mūsu LFF vadībā.Skatītājiem vispār vajadzētu LFF rīkotoos pasākumus piem.pusgadu ignorēt vispār.

  +2 [+] [-]

, 2020-05-08 15:17, pirms 4 gadiem
Bonifācijs_135 rakstīja: Kā viens uzbrucējs pačukstēja- 600€ uz kartiņas, pārējais uz rociņas
un tas arī droši vien atkarīgs no tā vai esi pareizi nospēlējis Norvēģijas viesizrādēs

  +1 [+] [-]

, 2020-05-08 15:30, pirms 4 gadiem
Bonifācijs_135 rakstīja: Kā viens uzbrucējs pačukstēja- 600€ uz kartiņas, pārējais uz rociņas
Nu, protams. Un Šishanova piebilde "Varu apliecināt, ka neviens darbinieks, mani ieskaitot, viņiem nekad nav maksājis naudu, kas nav norādīta līgumā."

Ja vien čukstētājiem nav normālas papīru ķēdes un/vai video ieraksti, tad ko tur var izdarīt.

  +3 [+] [-]

, 2020-05-08 15:31, pirms 4 gadiem
saulainaespania rakstīja: Ventspils futbola klubam tikai pilsētas nosaukums palicis.Bet tā,kaut kāds klubs vienkārši bāzējas pilsētā.Un kāda svešam klubam daļa par pilsētas jaunajiem futbolistiem.Par aplokšņu algām neviens darba devējs neteiks ka tās maksājis jo vajadzīgi pierādījumi.Ko kāds teicis,tas tā.Un tas ka darba ņēmējs cīnās par savām tiesībām nevienam nepatīk.Ja piem.Rimi kāds kaut ko pateiktu par darba devēju,tas ātri vien tiktu atlaists,gan jau kaut ko piemeklētu.Tāpēc ari tāda reakcija par tiem diviem futbolistiem.Ja tādi brīnumi darās LFF tad kāds brīnums par klubiem.Dažos klubos pat ir individuālie darba ņēmēji.Iedomājieties,uz laukuma nespēlē komanda bet 11 mikrouzņēmumi zem kaut kāda kluba nosaukuma.Tas iespējams tikai mūsu LFF vadībā.Skatītājiem vispār vajadzētu LFF rīkotoos pasākumus piem.pusgadu ignorēt vispār.
tas nav tikai futbolā, arī basketbolā un ģinamā lielākā daļa Latvijas spēlētāju ir pašnodarbinātie! līgumi jau tik importiem pārsvarā ir, bet kā redzams OHL pat to apiet spēlētājiem noformējot tūristu vīzas!

  -2 [+] [-]

, 2020-05-08 18:26, pirms 4 gadiem
Viņš jau nediedelē nevienam naudu.Visi jau grib labi saņemt ,bet tie noddokļi jau nav advekvāti no tā ko mēs par viņiem saņemam.

     [+] [-]

, 2020-05-09 14:25, pirms 4 gadiem
Svārupu, Tītenbergu un Stugli uz izlasi.

     [+] [-]

, 2020-05-09 18:21, pirms 4 gadiem
tāds bidla - tiklīdz nodokļi jāmaksā, tā Gorkša pasūtījums