Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

VID veicis kratīšanu FK "Ventspils" telpās saistībā ar aplokšņu algu maksāšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

VID veicis kratīšanu FK "Ventspils" telpās saistībā ar aplokšņu algu maksāšanu
Adlans Šišhanovs (pa labi) uz "Ventspils" rezervistu soliņa. Foto: Raitis Supe

Valsts ieņēmumu dienests otrdien futbola kluba "Ventspils" telpās veicis kratīšanu, jo atklājis aplokšņu algu izmaksu lielos apjomos. Par to šodien vēsta TV3 Ziņas, un portāla Sportacentrs.com rīcībā ir identiska informācija. Sākti kriminālprocesi.

Tiek vēstīts, ka otrdien kratīšanas veiktas ar "Ventspili" saistītās telpās un personu dzīvesvietās. Kā TV3 Ziņām atzina VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes priekšnieks Kaspars Podiņš, tad pavisam veiktas sešas kratīšanas – viena Rīgā un sešas Kurzemē. Aplokšņu algu izmaksa notikusi 2018. un 2019. gadā.

Podiņš norādīja, ka līgumi noslēgti ar aptuveni 40 spēlētājiem, un līgumā iekļautā summa bijusi no minimālās algas līdz tūkstoš eiro. Patiesībā spēlētāji saņēmuši aplokšņu algas. Viņš norādīja, ka bijuši gadījumi, kad aplokšņu algās gada laikā vienam cilvēkam izmaksāti 35 tūkstoši. "Mēs rēķinām, ka vidējā summa varētu būt 20 tūkstoši. Var pareizināt ar 40 spēlētājiem un diviem gadiem. Tad iegūsiet summas, kas tiek izmaksātas aplokšņu algās," TV3 Ziņām teica Podiņš.

Martā sarunā ar portālu Sportacentrs.com par šādu praksi norādīja "Ventspili" pārstāvējušie futbolisti Jevgeņijs Kazačoks un Ņikita Koļesovs.

TV3 Ziņu rīcībā esošā informācija liecina, ka kriminālprocess sākts pret "Ventspils" kluba vadītāju Adlanu Šišhanovu, bijušo kluba direktoru Andreju Butriku (tagad aģents), bijušo kluba menedžeri Nikolaju Djakinu (tagad "Liepājā") un finanšu direktoru Sergeju Usačovu.

Izmantotie resursi:
https://skaties.lv/sports/futbols/v...

1 2 3 4 107 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2020-05-06 21:18, pirms 4 gadiem
Nez vai tur kādam aploksnē maksāja
Konkurenti ceł trauksmi nevietā

     [+] [-]

, 2020-05-06 21:19, pirms 4 gadiem
Pakratīs pakratīs..un ieliks atpakaļ biksēs

     [+] [-]

, 2020-05-06 21:19, pirms 4 gadiem
aplausi videljiem

  +5 [+] [-]

, 2020-05-06 21:20, pirms 4 gadiem
Tas jau noteikti tā lielākajā daļā Latvijas klubu notiek. Kāds tur brīnums.

  +3 [+] [-]

, 2020-05-06 21:26, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Nez vai tur kādam aploksnē maksāja
Konkurenti ceł trauksmi nevietā
Spēlētāji intervijās to atzīst - gan par Vpili, gan vel dazu labu klubu. Gan par aploksnēm, gan to, ka algas mistisku iemeslu dēļ netiek izmaksātas līdz galam.

  +3 [+] [-]

, 2020-05-06 21:32, pirms 4 gadiem
Pirms pusotra mēneša jau bija raksts Sportancentrs.com par šo problēmu

Ķīlnieki Kazačoks un Koļesovs pret FK...

  +1 [+] [-]

, 2020-05-06 21:42, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Spēlētāji intervijās to atzīst - gan par Vpili, gan vel dazu labu klubu. Gan par aploksnēm, gan to, ka algas mistisku iemeslu dēļ netiek izmaksātas līdz galam.
Ja liigumaa ierakstiita 1k bruto + 2k "paturam praataa", tad teoreetiski tos 2k mieriigi var neizmaksaat. Tip' naudas nav, gribi - ej uz VID suudzies. Skaidrs, ka neviens nekur nesuudzeesies. Pirmkaart jau, kursh grib buut stukachs (vai kaa tagad "trauksmes ceelaajs"), otrkaart, pat ja buusi safilmeejis ar sleepto kameru kaa tev rokaas iedod aploksni, taapat tas ne ar ko nebeigsies. Atceros, kaa pirms gadiem...5? ELKOR darbiniece(s) bija ar sleepto kameru nofilmeejusi kaa shaui graamatvediibaa izsniedz aploksni. Toreiz video bija popiulaars tiiklaa, bet ne ar ko nebeidzaas.

     [+] [-]

, 2020-05-06 21:43, pirms 4 gadiem
un varenā iestāde vid to atklāja tikai tagad? vai ari vid spej tikai irst par maziem uzņēmumiem un lielos vai ar lielajiem saistītos neaiztikt?

  +1 [+] [-]

, 2020-05-06 21:47, pirms 4 gadiem
Nu vo... Žiga izpļāpājās raidīumā...

  +3 [+] [-]

, 2020-05-06 22:13, pirms 4 gadiem
Brinums. VID pēkšņi pamodās. Ko pirms krīzes neko nedarīja?

  +4 [+] [-]

, 2020-05-06 22:22, pirms 4 gadiem
pikolo rakstīja: un varenā iestāde vid to atklāja tikai tagad? vai ari vid spej tikai irst par maziem uzņēmumiem un lielos vai ar lielajiem saistītos neaiztikt?
Ķipa - ko ta nu tagad vairs, varēja tak likties mierā, ja?
Bet vispār jau lielie uzņēmumi darbaspēka nodokļus pa lielam maksā - čakars par lielu un iesaistīto par daudz, lai uz to taupītu. Ir citi veidi, kā nemaksāt.
Un tas 90.gadu stils, kādu te mēģināja ieviest Šišhanovs, tak bija drusku jāpiegriež. Šeit vienkārši TĀ vairs nedara kā Moldovā vai Ukrainā. Ar to nu futbola vide izcēlās uz kopējā fona.

  +3 [+] [-]

, 2020-05-06 22:32, pirms 4 gadiem
Kāpēc krata tikai ventiņus šajā jautājumā?

  +2 [+] [-]

, 2020-05-06 22:46, pirms 4 gadiem
Šī jau tikai aisberga virsotnīte.

Jautājums - no kurienes nauda, izcelsmes avots?

  +7 [+] [-]

, 2020-05-06 23:04, pirms 4 gadiem
Ahahahha nu tik sāksies.Nez ko tagad gudrais Usačovs teiks,kā vienmēr mēs neko neredzējām un nezinājām?Divus gadus visi apkārt par to runāja un zināja un tik tagad VID sāka kustēties.Pats intresētākais ir tas ka vēl epikējuma menedžeru Djakinu paķēruši klāt.
Slēpts komentārs: fkscd

  -1 [+] [-]

, 2020-05-07 00:27, pirms 4 gadiem
donkey rakstīja: Ķipa - ko ta nu tagad vairs, varēja tak likties mierā, ja?
Bet vispār jau lielie uzņēmumi darbaspēka nodokļus pa lielam maksā - čakars par lielu un iesaistīto par daudz, lai uz to taupītu. Ir citi veidi, kā nemaksāt.
Un tas 90.gadu stils, kādu te mēģināja ieviest Šišhanovs, tak bija drusku jāpiegriež. Šeit vienkārši TĀ vairs nedara kā Moldovā vai Ukrainā. Ar to nu futbola vide izcēlās uz kopējā fona.
Futbols nav klasiska uzņēmējdarbība. Ar to Latvijā naudu nepelna

  +3 [+] [-]

, 2020-05-07 04:45, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Futbols nav klasiska uzņēmējdarbība. Ar to Latvijā naudu nepelna
es tev ieteiktu skatīties plašāk. Jo vairāk šādu aplokšņu algu, jo lielāka iespēja, ka kāds klubs mēģinās spēlēt toto. No kurienes īpašniekam nauda aplokšņu algām? No netīrām darbībām. Otrkārt, spēlētāji cieš paši no aploksnēm. Viņus viegli var piečakarēt, nesamaksājot + karjera nav mūžīga, pensiju arī kādreiz gribēs solīdu.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-07 05:40, pirms 4 gadiem
Bet Latvijas un citu mazo valstu čempionātu realitāte ir tāda, ka to klubi ir atkarīgi no kāda saimnieka vēlmēm. Jo klasiskā veidā kā lielajos čempionātos šeit naudu nenopelnīt. Bet tādi saimnieki, protams, gribēs ietaupīt uz nodokļiem. Protams, ka toto iespējamība pastāv, bet ar to cīnās līgu vadības kopā ar augstākām institūcijām. Protams, ka spēlētāji riskē. Bet ko darīt? Lielajos čempionātos šie spēlētāji nav pieprasīti

  +3 [+] [-]

, 2020-05-07 05:54, pirms 4 gadiem
Ko tagad Šišhanovs darīs? Muks kā no Dačia?? Tur arī kā paņēma pie dziesmas par nodokļiem, tā paņēma pēdu. Ja tā, tad FKV priekšā ir smagas dienas

  +3 [+] [-]

, 2020-05-07 07:45, pirms 4 gadiem
Ādolfs Bezbašnovs rakstīja: Ko tagad Šišhanovs darīs? Muks kā no Dačia?? Tur arī kā paņēma pie dziesmas par nodokļiem, tā paņēma pēdu. Ja tā, tad FKV priekšā ir smagas dienas
Tā varētu būt.Un ceru,ka kārta pienāks arī citiem biezajiem Latvijas klubiem.Rezultātā Latvijas virslīgas futbola čempionāts droši varēs pāriet uz pusprofesionālo līmeni.Diez vai atradīsies macenāti ,kuri gribēs ieguldīt naudu sporta veidā,kur kaut ko godīgi nopelnīt nav gandrīz iespējams.Viss kļus gludi un caurspīdīgi.Sportisti,kuri komandā skaitīsies profesionāļi saņems kontraktā nopelnīto naudiņu,pārējie spēlēs par dienas naudu.Apmēram tā,kā bija kapitālistiskajā pasaulē pagājušā gadsimta piecdesmitos un sešdesmitajos gados.

  +2 [+] [-]

, 2020-05-07 08:23, pirms 4 gadiem
Tikai baidos,ka tā tāda pakazuha vien ir,jo aplokšņu alga Latvijā valda jau 30 gadus.Tā ir sistēma biznesa jomā,pret ko vajadzēja sākt cīnīties uz reiz.Tikai,kurš tad gribēja zāģēt to zaru uz kura pats sēdēja.Saeima? Ha,ha.Tur toreiz arī sēdēja daudzi jaunizceptie biznesmeņi.Bija jānopelna un jakļūst bagātam uzreiz,nevis pakāpeniski ,godīgi maksājot nodokļus.Tagad VID cīnās epizodiski ar sekām.Tiesa tas jau cits temats,bet kura sekas izjūt arī sporta nozare.
Domāju,ka arī basketbola čempionātā valda tāda pati sistēma.Tiem ir vēl grūtāk,jo neienāk tāda naudiņa no starptautiskajām federācijām.
Slēpts komentārs: fkscd

  -2 [+] [-]

, 2020-05-07 09:54, pirms 4 gadiem
puslaiks rakstīja: es tev ieteiktu skatīties plašāk. Jo vairāk šādu aplokšņu algu, jo lielāka iespēja, ka kāds klubs mēģinās spēlēt toto. No kurienes īpašniekam nauda aplokšņu algām? No netīrām darbībām. Otrkārt, spēlētāji cieš paši no aploksnēm. Viņus viegli var piečakarēt, nesamaksājot + karjera nav mūžīga, pensiju arī kādreiz gribēs solīdu.
Spēlētāji vinnētaji nebūs, jo lielajos čempionātos, kur uzmest tevi it kā nevar, mūsējie netiek. Tāpēc nākas spēlēt klubos, kur finanses nav tīras. Neuzmetīs tevi Latvijā, uzmetīs tādā pašā Moldovā.

  +3 [+] [-]

, 2020-05-07 09:56, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Tā varētu būt.Un ceru,ka kārta pienāks arī citiem biezajiem Latvijas klubiem.Rezultātā Latvijas virslīgas futbola čempionāts droši varēs pāriet uz pusprofesionālo līmeni.Diez vai atradīsies macenāti ,kuri gribēs ieguldīt naudu sporta veidā,kur kaut ko godīgi nopelnīt nav gandrīz iespējams.Viss kļus gludi un caurspīdīgi.Sportisti,kuri komandā skaitīsies profesionāļi saņems kontraktā nopelnīto naudiņu,pārējie spēlēs par dienas naudu.Apmēram tā,kā bija kapitālistiskajā pasaulē pagājušā gadsimta piecdesmitos un sešdesmitajos gados.
Es personīgi būtu tikai par ja FKV pārietu uz pussprofesionālu komandu.Paņemam jaunos no akadēmijas,kādus 2-3 normālus leģionārus un varbūt kādu pieredzējušo no bijušajiem FKV gribēs palīdzēt.Atgriezīsies cilvēki tribīnēs un vizmaz zināsim ka nenotiek nekādi toto.Protams,pats galvenais visu to offisu izstīrīt,atstāt tikai dakteri Nazarovu un treneri nav tālu jāmeklē,Sauļus Cekanavičus un Žižmanovs.Esmu pārliecināts ka daudzi atgriezstos tribīnēs.Tu jau pats atceries Naftas un Ventas laikus pilsētā.
Slēpts komentārs: fkscd
Slēpts komentārs: fkscd

  -4 [+] [-]

, 2020-05-07 10:02, pirms 4 gadiem
Amatieru sportu varam piedāvāt jebkurā mirklī, bet tas nebūs interesants parastajam ventspilniekam. Un par Eirokausiem vispār var aizmirst

  +1 [+] [-]

, 2020-05-07 10:13, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Pats primitīvākais ir rēķināt, cik daudz netiek nomaksāts nodokļos. Nebūs šādu netīru klubu, nebūs nekādu klubu. Jo profesionālais sports Latvijā ir vienkārši nerentabls.
Protams, ka nerentabls. Bet es stipri šaubos, ka ka kāds šiem investoriem spiež ar varu ieguldīt līdzekļus profesionālajos Latvijas sporta klubos.
Slēpts komentārs: Bronsons
Slēpts komentārs: Bronsons

  +2 [+] [-]

, 2020-05-07 10:24, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Amatieru sportu varam piedāvāt jebkurā mirklī, bet tas nebūs interesants parastajam ventspilniekam. Un par Eirokausiem vispār var aizmirst
Esmu parastais ventspilnieks. Profesionālais sports ļoti patīk. Futbols, basketbols, hokejs u.c. Vietējo komandu mačus neapmeklēju jau sen, jo sarunātās spēles pilnībā nogalina interesi un azartu iet kaut ko tādu skatīties.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-07 10:33, pirms 4 gadiem
Pret šo visu vislabāk varētu cīnīties paši spēlētāji....pēc pirmo šišhanova sezonu komandu pameta vairāki latvijas spēlētāji ,jo nebij mierā ar notiekošo,bet pārejot uz citu klubu nenozīmēja ka tur ir savādāk,shēma tā pati tik atšķirība ko sola ,to pilda.Futbolisti savā starpā konsultējas un zin labi par visiem klubiem,tik klubā spiesti palikt ,vai nākt uz to ,tādi kas citiem klubiem nav intresanti un viņi zin uz ko iet...

  -2 [+] [-]

, 2020-05-07 10:39, pirms 4 gadiem
Deportivo rakstīja: Protams, ka nerentabls. Bet es stipri šaubos, ka ka kāds šiem investoriem spiež ar varu ieguldīt līdzekļus profesionālajos Latvijas sporta klubos.
Ar varu neviens nespiež. Bet Latvijas sports un ekonomika no tā, ka nebūs šādu investoru neko neiegūs. Pat gluži otrādi

  -2 [+] [-]

, 2020-05-07 10:40, pirms 4 gadiem
Bronsons rakstīja: Man piemēram neintresē cik un kā spēlētāji saņem...tā ir viņu darīšana...tā pat puse latvijas iedzīvotāji saņem aploksnēs.nesaku ka tas ir ok...bet ja latvijā pārietu uz pusprofesionālo varianru kā te kāds min,tad tas jau tā ne to labāki futbola līmeni vēl vairāk pazeminās un neredzēsim mēs te eirokausos neko vairāk par pirmās kārtas līmeņa komandām ,kas nedos komandām to svarīgo finansējumu komanu budžetiem.varēsim vērot no tribīnēm fizkultūriešu sniegumu,varbūt kādam ar to būs pietiekami,nezinu ,nan noteikti vairs tur nebūs ko darīt......toto ,tā jau ir cita tēma...
Bezsmadzeņu radībām to nesaprast

  -2 [+] [-]

, 2020-05-07 10:42, pirms 4 gadiem
9one rakstīja: Esmu parastais ventspilnieks. Profesionālais sports ļoti patīk. Futbols, basketbols, hokejs u.c. Vietējo komandu mačus neapmeklēju jau sen, jo sarunātās spēles pilnībā nogalina interesi un azartu iet kaut ko tādu skatīties.
Šeit runa nav par toto. Toto ir cita opera, bet šeit runa ir par ēnu ekonomiku, bez kuras Latvijas apstākļos profesionālam sportam izdzīvot ir ļoti sarežģīti
1 2 3 4 107 komentāri