Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ventspils dome nolēmusi pārdot savas daļas "Ventspils" futbola klubā

Rolands Eliņš

Ventspils dome nolēmusi pārdot savas daļas "Ventspils" futbola klubā
Aivars Lembergs. Foto: F64

Ventspils pilsētas domei pieder 11% no FK „Ventspils” kapitāla daļām, un dome nolēmusi šīs daļas pārdot, pamatojot to ar savu mazo iesaisti kluba darbībā. Jāuzsver, ka domes lēmums pieņemts pirms VID otrdien veiktās kratīšanas „Ventspils” telpās.

Ventspils domes sēde norisinājās 30. aprīlī, kad darba kārtībā tika iekļauts arī jautājums par domei piederošo „Ventspils” futbola kluba daļu pārdošanu. Par šo lēmumu balsoja 11 domes dalībnieki, kamēr Guntis Blumbergs, bijušais FK „Ventspils” prezidents, atturējās.

Domei pieder 11.225% daļu no FK „Ventspils”, kuru vērtība, saskaņā ar „Lursoft” pieejamo informāciju, ir apmēram 100 tūkstoši eiro. Domes lēmumā norādīts, ka izsolē šo daļu sākumcena būs 79864 eiro.

To pārdošanu Ventspils dome savā lēmumā pamatojusi ar savu nespēju ietekmēt kluba lēmumus un balsojumus kluba sapulcēs. Tāpat piesauktas administratīvās izmaksas, kas rodas saistībā ar pašvaldības līdzdalību kluba procesos. „Secināms, ka nav turpināma Ventspils pilsētas pašvaldības līdzdalība Kapitālsabiedrībā un Ventspils pilsētas domei piederošās Kapitālsabiedrības kapitāla daļas ir pārdodamas,” rakstīts domes paziņojumā.

FK „Ventspils” pārskatā „Lursoft” sistēmā kā vienīgais patiesā labuma guvējs norādīts Adlans Šišhanovs, kurš ir arī kluba valdes priekšsēdētājs. „Ventspils” klubā otrdien tika veikta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) veikta kratīšana saistībā ar aizdomām par ēnu ekonomiku klubā, izmaksājot daļu algu aploksnēs. TV3 Ziņu rīcībā esošā informācija liecina, ka kriminālprocess sākts pret "Ventspils" kluba vadītāju Adlanu Šišhanovu, bijušo kluba direktoru Andreju Butriku (tagad aģents), bijušo kluba menedžeri Nikolaju Djakinu (tagad "Liepājā") un finanšu direktoru Sergeju Usačovu.

Jāuzsver, ka domes lēmums par kapitāla daļu pārdošanu pieņemts pirms vairākām dienām, attiecīgi pirms VID veiktās kratīšanas.

Izmantotie resursi:
https://company.lursoft.lv/futbola-...
https://www.ventspils.lv/lat/parval...
https://www.ventspils.lv/files/doku...

  +3 [+] [-]

, 2020-05-07 14:00, pirms 4 gadiem
Hūtītis noreaģēja diezgan operatīvi. Ar atpakaļ ejošu papīru saglābs savu naudu.

  +3 [+] [-]

, 2020-05-07 15:21, pirms 4 gadiem
Dome kratās vaļā no līdzatbildības.Un šitais teikums izraisa tikai smīnu-"To pārdošanu Ventspils dome savā lēmumā pamatojusi ar savu nespēju ietekmēt kluba lēmumus un balsojumus kluba sapulcēs."

  +7 [+] [-]

, 2020-05-07 15:26, pirms 4 gadiem
Jāuzsver, ka domes lēmums par kapitāla daļu pārdošanu pieņemts pirms vairākām dienām, attiecīgi pirms VID veiktās kratīšanas.

Un šitais teikums norāda tikai vienu.Joprojām Latvijas varas gaiteņos,šajā gadījumā varētu būt VID kantorī,valda informācijas noplūde un domes faktiskais vadītājs to ir uzzinājis laicīgi,lai varētu veikt attiecīgus soļus.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-07 15:27, pirms 4 gadiem
Kādā sakarā te hūtes bilde?

  +1 [+] [-]

, 2020-05-07 15:32, pirms 4 gadiem
profesionāli notinās- savs stils

  +5 [+] [-]

, 2020-05-07 16:02, pirms 4 gadiem
backstab rakstīja: Kādā sakarā te hūtes bilde?
Tiem kuri nesaprot,Lembergs neskatoties ne uz kādiem Latvijas valsts tiesu pieņemtiem lēmumiem ,joprojām ir Ventspils domes vadītājs.Tā kā šoreiz bilde īstā vietā.

     [+] [-]

, 2020-05-07 16:05, pirms 4 gadiem
specha rakstīja: profesionāli notinās- savs stils
Tāka brivosta parvalde ir rīdzinieku ziņa ,ventspils dome tāpat never vairs pavilk sponorēšanu un būš labi ja BK ventspilsl vel palks tuvu tas kas bija...

  +4 [+] [-]

, 2020-05-07 16:16, pirms 4 gadiem
Aivaram futbols nekad nav īsti bijis vajadzīgs, viņa lielā mīlestība (bez naudas) ir basketbols.

  +2 [+] [-]

, 2020-05-07 16:24, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: Aivaram futbols nekad nav īsti bijis vajadzīgs, viņa lielā mīlestība (bez naudas) ir basketbols.
Šeit tev būs taisnība un lielākais pierādījums tam ir joprojām Ventspils OC centrālajā laukumā neuzstādītais apgaismojums.Pietiktu lembiņam tikai pamāt ar mazo pirkstiņu un sen jau apgaismojums būtu.Visas runas par izmaksām utt ir tikai vienas putas.

  +2 [+] [-]

, 2020-05-07 16:41, pirms 4 gadiem
Un vēl tāda maza piebildīte.Fragments no laikraksta"Sports" 1983.gada 6.decembra nummura L.Dārziņas rakstā "Sūce futbola kuģī"
"Sarežģījumi futbolā un radušās problēmas nav neatrisināmas,-teica Latvijas komunistiskās partijas pilsētas komitejas Propogandas un aģitācijas nodaļas vadītājs A.Lembergs.Jau tuvākajā laikā pilsētas sporta organizācijām ar šo uzdevumu jātiek galā."
Kā redzams,Lemberga kungs bija arī pie pirmās Ventspils pazušanas no Latvijas futbola augstākās līgas un risināja šo jautājumu veselus 15 gadus,kamēr palīgā neatnāca Indriksona kungs kopā ar LFF un piedāvāja Ventspilij vietu virslīgā.Droši,ka tas toreiz bija abpusēji izdevīgs darījums,jo citādi diez vai Lemberga kungs būtu devis futbolam zaļo gaismu Ventspilī.

     [+] [-]

, 2020-05-07 19:00, pirms 4 gadiem
backstab rakstīja: Kādā sakarā te hūtes bilde?
lai būtu par ko pasmieties

     [+] [-]

, 2020-05-07 20:20, pirms 4 gadiem
viņiem būs jāpiemaksā, lai kāds tos nevajadzīgos papīrīšus (i.e. akcijas/daļas) vispār būtu ar mieru savākt.