Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tabanovs: "Ventspilī samaksājām par to, ka pārāk dziļi iesēdāmies aizsardzībā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Tabanovs: "Ventspilī samaksājām par to, ka pārāk dziļi iesēdāmies aizsardzībā"
Ivans Tabanovs, "Daugavas" treneris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Mazliet ar novēlošanos, taču piedāvājam "Ventspils" un Daugavpils "Daugavas" treneru Jurģa Pučinska un Ivana Tabanova komentārus pēc SMScredit.lv Virslīgas 2. kārtas spēles, kurā ventspilnieki izcīnīja neticamu 4:3 uzvaru.

Ivans Tabanovs, Daugavpils "Daugavas" treneris: "Grūti tagad kaut ko komentēt... Tāds ir futbols. Labi spēlējām, tikām pie rezultāta 3:1, bet pēc tam... Pārāk dziļi iesēdāmies aizsardzībā, sākām spēlēt uz rezultāta noturēšanu un par to samaksājām. Ielaidām otros vārtus, tad trešos, pazaudējām pārliecību un... grūti runāt... Varu tikai apsveikt "Ventspili" ar uzvaru.

Bijušā "Ventspils" futbolista Savčenkova sniegums? Ja komanda ielaiž četrus vārtus, tad vainīga ir visa komanda, nevis kāds atsevišķs spēlētājs. Savčenkovs ir lielisks aizsargs - tā domāju gan pirms šīs, gan pēc šīs spēles. Atcerieties, cik divcīņas viņš uzvarēja un cik reizes glāba komandu grūtās situācijās. Atkārtošos - nav vainīgi konkrēti spēlētāji, bet gan visa komanda."

Jurģis Pučinsks, "Ventspils" treneris: "Protams, esmu ļoti priecīgs par uzvaru. Esmu ļoti pateicīgs puišiem. Neticama uzvara! Uzskatu, ka bijām to pelnījuši gan noskaņošanās dēļ, gan spēles satura ziņā. Jau 1. puslaikā radījām daudz momentu, taču diemžēl neguvām vārtus. Trūka uzbrukumu noslēguma. Uzsvēru puišiem to pārtraukumā. Drīz pēc pārtraukuma ātri vienus vārtus atspēlēja un šķita, ka tie ir svarīgi vārti. Tomēr vēlāk izrādījās, ka otrie ir vēl svarīgāki. Un tā tas turpinājās līdz finālsvilpei.

Jā, piekrītu, ka aizsardzībā bija kļūdas. Analizēsim tās. Uvarenko? Neuzskatu, ka viņš spēlēja nervozi, kaut gan nelielā mērā jā. Šādā laukumā vārtsargiem vispār ir grūti - aprēķināt sitiena spēku un tamlīdzīgi. Izšķirošajās minūtēs Uvarenko nospēlēja pārliecinoši, tā ka ar Maksimu viss ir kārtībā.

Turkovs? Atzīmēšu, ka pēdējos treniņos viņš izskatījās ļoti labi, un tas vienmēr atnes augļus. Ir acīmredzami, ka tikai smags darbs treniņos var būt progresa dzinējs. Vai gaidīju ceturtos vārtus? Godīgi sakot, nevaru to apgalvot. Jau panākt 3:3 bija liels varoņdarbs. Bet 4:3... Esmu sajūsmā par saviem futbolistiem!

Piecu punktu pārsvars pār čempioni "Daugavu" jau ievadā? Tas ir provokatīvs jautājums [smaida]. Protams, pēc tāda panākuma kā šodien ir jāpriecājas un jāpauž emocijas. Taču jau nākamajā dienā mums šīs emocijas jāsāk krāt no jauna un jāgatavojas nākamajai spēlei. Turklāt kalendārs "Ventspilij" ir smags - nākamajā kārtā jāspēlē Liepājā. Vāju pretinieku Latvijas čempionātā gan vispār nav. Par tabulu vispār nedomāju - nemaz to neskatos."

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

  +4 [+] [-]

, 2013-04-08 00:50, pirms 11 gadiem
Noņemu cepuri ventspilnieku priekšā pēc piecelšanās pēc pirmā puslaika. Tādu come-backu diez vai kāds vispār bija gaidījis.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-08 01:21, pirms 11 gadiem
Tiesa, come-back bija fenomenaals. Daugavai labs rumaanis. Ventspili ir problema ar paari Smirnovs-Kurakins(Liepaja to zin ari no 2012.gada). Problemas nak no vinu puses. Vai Zigajevs gus 20+ vartus? Domaju,ka jaa.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-08 15:20, pirms 11 gadiem
BEfast rakstīja: Tiesa, come-back bija fenomenaals. Daugavai labs rumaanis. Ventspili ir problema ar paari Smirnovs-Kurakins(Liepaja to zin ari no 2012.gada). Problemas nak no vinu puses. Vai Zigajevs gus 20+ vartus? Domaju,ka jaa.
2. ielaistajos vārtos uzskatu, ka Kurakinam ir jāuzņemas vaina, jo no viņa flanga spēlētājs guva vārtus izgājienā viens pret vienu, kamēr pats Kurakins centrās palīdzēt centrā Smirnovam atņemt bumbu, ja nemaldos, Ibe, atstājot vārtu guvēju pavisam nepiesegtu.
Kurakins ir lielisks uzbrukumos, lieliski pieslēdzas pa flangu, saasinot spēli ar centrējumiem, bet aizsardzībā gan dažkārt pielaiž rupjas kļūdas.. Labi, ka citi spēlētāji paspēj tās labot, bet ir kur vēl progresēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja