Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ļubšis: "Lietuvā apvainojās, jo pateicu, ka Latvijā ir vairāk stipru komandu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ļubšis: "Lietuvā apvainojās, jo pateicu, ka Latvijā ir vairāk stipru komandu"
"Daugavas" galvenais treneris Virginijus Ļubšis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piedāvājam Jūsu uzmanībai Viktora Dobrecova un Virginijus Ļubša komentārus pēcspēles preses konferencē pēc Rīgas „Daugavas” un „Liepājas metalurga” (2:1) mača.

Viktors Dobrecovs, „Liepājas metalurga” treneris: „Vispirms ne par spēli. Atbraucam un stundu pirms spēles komandai nav ģērbtuves. Staigājam pa skolu, mums saka „Ejiet ārā, ejiet ārā!” Tas gan nekādā gadījumā nav zaudējuma iemesls. Par maču – iesākām spēli ar rezultātu 0:1. Ielaist 41. sekundē – tā ir katastrofa. Ja cilvēks [pretinieks] skrien ārpus laukuma, prom no vārtiem, un mūsu spēlētājs gāž viņu nost – tā ir bērnu kļūda. Tas izgāza mums visu spēles plānu.”

Jums pagalam neizdevās pāriet no aizsardzības uzbrukumā… „Vēlreiz saku, mums bija pavisam cits plāns – spēlēt no aizsardzības. Pie 0:1 mums bija jāpārkārtojas. Gribējām teritoriju atdot viņiem, taču mums nemaz nesanāca laiks to teritoriju atdot, 41. sekundē ielaižot golu… Radās apjukums, diemžēl mums tas nav pirmo reizi. Pirmajā spēlē ar „Metta/LU” mēs pirmās 12 minūtes gulējām, kausā ar „Skonto” mēs pirmie ielaidām. Acīmredzot čaļiem ir kaut kāda psiholoģiska problēma – bail no tām pirmajām 10-15 minūtēm. Līdz ar ielaistajiem vārtiem mums bija grūti pārkāroties un bija arī grūti no aizsardzības pāriet uzbrukumā.”

Vai no pirmajām minūtēm baidās gados jaunie spēlētāji? „Negribētu dalīt pieredzējušajos un jaunajos – nav teniss, kur katrs atbild par sevi. Mums ir komanda, visiem par to ir jādomā. Nedomāju, ka tās ir veco vai jauno bailes – tā ir tīri psiholoģija visai komandai. Problēma ir jārisina un jātiek tai pāri.”

Vai iniciatīvu gribējāt atdot tāpēc, ka uzskatāt Rīgas „Daugavu” par ļoti spēcīgu pretinieku? „Protams, Rīgas „Daugavā” ir ļoti spēcīgi futbolisti, savākti ļoti augsta līmeņa spēlētāji. Skatījāmies arī viņu spēli Daugavpilī – Rīgas „Daugava” tur pretiniekam centrā nedeva nekādas iespējas. Diemžēl arī mums viņi centrā liedza darboties – uzreiz mūs pārkoda. Centāmies… Mums visus gadus ir bijis pieredzējušo spēlētāju kodols, bet tagad notiek paaudžu maiņa – nevaram atļauties ar komandām, kas cīnīsies par medaļām, izbraukumā spēlēt uzbrūkošo futbolu.”

Kādas ir „Liepājas metalurga” progresa iespējas gan sastāva, gan spēlētāju formas ziņā? „Tāpēc jau strādājam, lai futbolisti katru dienu progresētu. Ja paliekam uz vietas, tad nevaram ne par ko cīnīties. Arī pieredzējušie čaļi progresēs, ja viņi katrā treniņā maksimāli atdos spēkus – tad spēlē varēs noskriet nevis 15 minūtes, bet visas 90. Un jaunajiem, protams, tikai jāaug – viņiem tam jābūt asinīs. Ja grib tikt spēcīgākā čempionātā, tikt izlasē, tad jātrenējas.”

Virginijus Ļubšis, Rīgas „Daugavas” galvenais treneris: „Spēli ietekmēja ātrie vārti. Zinājām, ka būs grūta spēle, bet kopumā, ņemot vērā momentu skaitu, mums bija jāuzvar. Tiesa, pašās beigās „Liepājas metalurgs” varēja rezultātu izlīdzināt.

Šobrīd mūsu aktuālā problēma ir tāda, ka četri pamatspēlētāji ir savainoti. Galvenais, lai viņi pēc iespējas ātrāk izveseļojas. Tamošausks, Veļulis, Galkevičs, Kārkliņš… Tamošausks ļoti vēlējās uzspēlēt pret savu bijušo komandu. Bet traumas gadās. Domāju, pirmās 4-5 spēles dos priekšstatu, uz ko mūsu komanda šogad ir spējīga.”

Vai esat apmierināts ar komandas spēli aizsardzībā? „Liepāja vienmēr bijusi slavena ar standartsituāciju izspēli, spēli ar galvu. Spēlējām pārbaudes maču manēžā, un liepājnieki pret mums varēja gūt piecus vārtus 10 minūtēs. Mums aizsardzībā vēl ne viss ir kārtībā un kopumā visai komandai vajadzētu aizsargāties labāk – ja tā būs, tad arī aizsargiem būs vieglāk.”

Vai Grebis pamatsastāvā sevi labāk parādīja nekā Suračs Daugavpilī? „Grebis ķērās bumbā, nopelnīja 11 metru soda sitienu – šodien nospēlēja labi. Suračs izgāja uz maiņu, viņam arī bija pāris momenti, bet, godīgi sakot, pagaidām spēlē ļoti individuāli. Suračs gan tikai pirms 1-2 nedēļām atbraucis un vēl nespēlē uz komandu. Ar viņu vairāk jārunā. Šodien arī bija pāris epizodes, kad varēja piespēlēt, bet viņš visu grib izdarīt pats. Vismaz saasināja spēli.”

Četri punkti pret divām vadošajām komandām, tālāk nāks vājāki pretinieki… „Nedomāju, ka kāds ir īpaši spēcīgāks vai vājāks. Paskatījos dažas spēles – ir sešas ļoti līdzīgas komandas. Arī „Spartaks” labi spēlē. Varbūt ir divas nedaudz vājākas komandas, bet tā… čempionāts tikko sācies un kaut ko spriest varēs tikai pēc 1. apļa. Tagad domājam par nākamo spēli ar „Spartaku”.”

Kuras spēles esat redzējis un kuras komandas Jums patika? „Uz mani Lietuvā pat apvainojās, jo pateicu, ka Lietuvā ir 3-4 labas komandas, bet šeit sešas. Lietuvā „Žalgiris”, „Ekranas” un „Sūduva”, šogad vēl „Atlantas”, pārējās vājākas. Šeit sešas stipras komandas ar spēcīgiem leģionāriem. Liepāja spēlē tikai ar savējiem, taču viņi ir ļoti labi. Uz maiņu iznāca jaunais [Jānis] Ikaunieks – uzreiz redzams, ka supertalants. Iegūtie punkti ir labi, taču turnīrs tikai sācies un varam 2-3 spēlēs visu izšķērdēt. Domājam tikai par nākamo spēli.”

  +7 [+] [-]

, 2013-04-08 19:26, pirms 11 gadiem
Ja shogad jaasaka ka limenis ir audzis!!!

     [+] [-]

, 2013-04-08 20:58, pirms 11 gadiem
arkas18 rakstīja: Ja shogad jaasaka ka limenis ir audzis!!!
prieks , ka līmenis audzis ne tikai futbolā spēļu ziņā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-08 23:47, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: par to neesmu tik drošs
+/- tas pats
Taisnība, taču kaut kādā mērā šogad spēles ir interesantākas( gan Virslīgā, gan 1. līgā)

     [+] [-]

, 2013-04-09 00:42, pirms 11 gadiem
Man atkal liekas, ka te viņš centies izteikt kaut kādus komplimentus LV nekā nolikt LT, jo ja mani ne palabos Pauļus Jaķelis, tad nav skaidrs, kurš tur LT būtu apvainojies?