Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pačko: "Jau spēles sākumā "aizpeldējām""

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pačko: "Jau spēles sākumā "aizpeldējām""
Vladimirs Pačko
Foto: Mārtiņš Jankovskis (Sportacentrs.com)

"Ilūkstes NSS" galvenais treneris Vladimirs Pačko pēc sagrāves 0:5 pret "Skonto" bija spiests atzīt, ka pamatīgu pērienu bija gaidījis, jo komanda nav pienācīgi sagatavojusies sezonas startam.

"Ļoti baidījos no šīs spēles, jo kopā sanācām tikai marta vidū. Skaidrs, ka abām komandām ir atšķirīga sagatavotības pakāpe. Pēdējās divās dienās sniega dēļ gandrīz nemaz netrenējāmies, vien paskrējām, uzspēlējām mini futbolu.

Šodienas mačā jau no paša sākuma "aizpeldējām". Protams, arī pirmie vārti salauza. Čižovs ir jauns vārtsargs, kurš ielaida neobligātus vārtus – no tālienes starp kājām. Pēc tam aizgāja viss pēc kārtas – pretiniekam momenti, otrie, trešie vārti. Mums izgāzās centra aizsargu spēle, neapmierināja pussargu sniegums. Mūs elementāri noskrēja, apspēlēja. Pietrūka kondīcijas, kustības. Neatradās līdera," vīlies savas komandas sniegumā bija Vladimirs Pačko.

Virslīgas debitantes treneris atklāja, ka pirmā maiņa (aizsarga Denisa Sokoļska vieta izgāja uzbrucējs Mamuka Gongadze bija taktiska): "Centra aizsargi nospēlēja bezjēdzīgi, tāpēc pārtraukumā nācās pārkārtot spēli. Divas dienas bez treniņiem ir attaisnojums vājiem spēlētājiem. Jābūt večiem! Mamuka vēl nav gatavs spēlēt, taču uzbrukumam piedeva agresivitāti. Viņam šajā spēlē saskaitīju kādus sešus momentus, vajadzēja vismaz divus iesist, būtu prestiža vārti."

"Jāvirzās tālāk, jāmeklē kopsaucējs. Vēl nezinu vairāku spēlētāju patiesās spējas. Mums uzbrukumā ir vairāk labu spēlētāju nekā aizsardzībā. Tur nav tik lielas izvēles. Jau pēc piecām dienām spēle ar "Jūrmalu"," Pačko atzina, ka mačs pret bijušo komandu viņam nebūs ļoti īpašs, lai gan šajā vienībā ir daudz paziņu.

Lai arī "Skonto" uzvarēja ar graujošu 5:0, komandas galvenais treneris Tamazs Pertija apzinājās, pret ko šāds rezultāts sasniegts: "Neko pārdabisku neesam izdarījuši. Nevaru teikt, ka mēs ar komandu no prieka lēkā gaisā. Skaidrs, ka šodien bijām labāki gan fiziskajā, gan tehniskajā ziņā. Pozitīvi, ka spējām realizēt centrējumus un asās piespēles gar vārtiem. Spēlē pret "Jūrmalu" mums tas neizdevās. Šabalas iziešana sākumsastāvā deva rezultātu.

Šodien galvenais uzdevums bija labi kustēties. Tas ļautu iegūt pārsvaru un iesist daudz vārtu. Pēc bezvārtu neizšķirta pret "Jūrmalu" mums šodien nebija tiesību gūt tikai vienus vai divus vārtus. Bija jāsit vairāk, tāpēc aptuveni 80 minūtes spēlējām ļoti augstā tempā."

Divu vārtu autors Šabala neveiksmīgi piezemējās, sasitot roku. Pertija cer, ka uzbrucējs drīz atgriezīsies ierindā: "Šī notikuma dēļ garastāvoklis ir nedaudz skumjš. Valērijs roku spēj kustināt normāli, izskatās, ka ir tikai neliels sasitums."

Pirmajā kārtā pret "Jūrmalu" aizsardzības kreisajā malā darbojās Artjoms Osipovs, bet šodien tur spēlēja pussargs Alans Siņeļņikovs. Vai tas nozīmē, ka "Skonto" meklē šīs pozīcijas spēlētāju starp saviem futbolistiem?

"Nav tā, ka meklējam. Osipovs ir lielisks aizsargs, taču pēc pirmās spēles nedaudz pārdega. Viņš iepriekš tik lielā komandā nav spēlējis, bet te uzreiz tika sākumsastāvā. Tā rezultātā Osipovs dažas lietas nenovērtē. Domāju, ka viņš tiks ar sevi galā. Spēles redzēšana no malas ļaus izdarīt pareizos secinājumus. Domāju, ka sezonas turpinājumā kreisās malas aizsarga pienākumus pildīs Osipovs."

  -1 [+] [-]

, 2013-04-07 19:14, pirms 11 gadiem
pret mettu kko līdzigu gaidam un tad jau lielais Rīgas derbijs.
pēc dažu gadu pauzes atkal divi Rīgas klubi, kas cīnās pa medaļā!
būs interesanti!

     [+] [-]

, 2013-04-08 00:54, pirms 11 gadiem
Šobrīd Ilūkste, Metta un Jelgava ir tādi melnie zirdziņi. Nav ne jausmas par komandu spēka samēriem, redzēsim, vai spēs iekost kādam lielajam. Bet nu šajā mačā viss ir tikai loģiski, to atzīst arī pats Pačko.