Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dāvis Ikaunieks varētu palikt, "Liepājai" būs nometne Turcijā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dāvis Ikaunieks varētu palikt, "Liepājai" būs nometne Turcijā
Māris Verpakovskis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Aizvakar ziņojām par vairāku Virslīgas klubu aktivitātēm starpsezonu periodā, bet šoreiz kārta čempionei "Liepājai".

Sarunā ar Sportacentrs.com "Liepājas" prezidents Māris Verpakovskis atklāja pēdējos jaunumus. Attiecībā uz sastāvu daudz ziņu nav un svarīgākais komplektācijas darbs vēl tikai priekšā, jo "Liepāja" turpina meklēt divu pozīciju spēlētājus - centra uzbrucēju un kreisās malas aizsargu. Verpakovskis minēja, ka jau šonedēļ vai, vēlākais, nākamnedēļ, pāris kandidātiem uz šo pozīciju jāierodas un ar to tad arī tiek saistītas cerības. Ja gadījumā šie kandidāti nebūs atbilstoši, tad būs jādomā tālāk.

Jautāts, kāpēc tiek meklēti tikai divu pozīciju spēlētāji, Verpakovskis attrauca, ka tas saistīts ar pagājušās sezonas komandas kodola saglabāšanu. Šobrīd "Liepāja" gan šķīrusies no Iļjas Šadčina (pērn Virslīgā 20 mači, septiņi pamatsastāvā, trīs vārti) un Raivo Varažinska (sargāja vārtus pirmajās 16 kārtās, līdz ieradās Pāvels Doroševs), savukārt uz Robertu Savaļnieku (15 spēles) un Reini Flaksi (deviņas spēles) tiek plānots atdot īrē. Tomēr visi līderi, ieskaitot vairākus pieredzējušos futbolistus, ir uz vietas. Piemēram, Oskars Kļava ārzemēs variantus nemaz nemeklē un šogad plāno palikt Liepājā. Tāpat jau ziņots par bijušā "spartakieša" Romāna Mickeviča pievienošanos - ar šo malējo pussargu jau ir parakstīts līgums.

Tiesa, janvāris ir laiks, kurā citu klubu meklē Deniss Ivanovs un Vladimirs Kamešs - ja viņi nespēs atrast labāku variantu, tad paliks "Liepājā", savukārt, ja dosies prom, tad "Liepāja" meklēs aizvietotājus. Savukārt attiecībā uz Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju Dāvi Ikaunieku interese esot, taču konkrētu piedāvājumu pagaidām nav. Tātad šis uzbrūkošais futbolists arī varētu palikt Liepājā.

Bija dzirdamas runas, ka Francijā īsti nav iedzīvojies Jānis Ikaunieks, tomēr Verpakovskis noliedza, ka šis spēlētājs tuvākajā laikā varētu atgriezties Liepājā. Māris pauda pārliecību, ka J.Ikauniekam Francijā viss izdosies un tik drīz vajadzības atgriezties nebūs.

Tāpat Verpakovskis noliedza runas par iespējamo Ņikitas Bērenfelda pievienošanos, kā arī noliedza, ka viņš būtu pabijis Liepājā ar čempionu komandu. Šim spēlētājam ir spēkā līgums ar "Skonto" un tikai tā laušanas gadījumā varētu būt runa par Bērenfelda pievienošanos kurzemniekiem.

Verpakovskis arī pastāstīja, ka atšķirībā no vairuma Virslīgas klubu "Liepāja" dosies uz treniņnometni Turcijā. Izlidos 20.februārī (šajā datumā plkst.13:15 risināsies Ziemas kausa fināls), bet atgriezīsies tikai 3.martā, tātad siltajās zemēs tiks pavadīta aptuveni pusotra nedēļa.

Visbeidzot, komentējot "Liepājas" budžeta veidošanu, Verpakovskis atzina, ka šobrīd konkrētu jaunumu nav, taču notiekot intensīvas sarunas. Kluba prezidents cer, ka jau tuvākajā laikā "Liepāja" varēs paziņot par jaunu ģenerālsponsoru, kā arī pārējo sponsoru atbalstu. Liepājas pašvaldības atbalsts, protams, tiks saglabāts.

     [+] [-]

, 2016-01-07 23:27, pirms 8 gadiem
Moduls?

  +2 [+] [-]

, 2016-01-07 23:28, pirms 8 gadiem
Kapēc Šadčins aizgāja. Ļoti vērtīgs 11 12 13 spēlētājs.
2vai 3 uzvaru nesošie vārti bija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-08 07:46, pirms 8 gadiem
koivu9 rakstīja: Paņems Šabalu un nebūs problēmu ar otrajiem trešajiem vārtiem. Tas Polijā vairs negrib spēlēt.
Šabala, iespējams, dosies uz Mettu. Mettai esot plāns ar pagājušā gada sastāvu un dažiem skaļiem papildinājumiem cīnīties par top 3 un eirokausiem, jo naudas esot atlicis tik uz vienu sezonu, atteikušies gandrīz visi sponsori, izņemot LU, līdz ar to ir nepieciešama UEFA nauda, lai izdzīvotu.

  -2 [+] [-]

, 2016-01-08 08:23, pirms 8 gadiem
Mickevičs ļoti labs papildinājums, simpatizēja kā pagājušogad spēlēja Spartakā.

  -2 [+] [-]

, 2016-01-08 08:23, pirms 8 gadiem
Mickevičs ļoti labs papildinājums, simpatizēja kā pagājušogad spēlēja Spartakā.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-08 08:37, pirms 8 gadiem
Izlasot interviju rodas stabilitātes un nopietnas attieksmes sajūta.
Skats tāds,ka tuvākajos gados LV čempions jau +- būs zināms pirms sezonas.
Cerams, ka Aivara EGO to nepacietīs un piemetīs Ventspilij kādu lieku piķi, lai radītu kādu konkurenci

     [+] [-]

, 2016-01-08 14:55, pirms 8 gadiem
billyfromspace rakstīja: Šabala, iespējams, dosies uz Mettu. Mettai esot plāns ar pagājušā gada sastāvu un dažiem skaļiem papildinājumiem cīnīties par top 3 un eirokausiem, jo naudas esot atlicis tik uz vienu sezonu, atteikušies gandrīz visi sponsori, izņemot LU, līdz ar to ir nepieciešama UEFA nauda, lai izdzīvotu.
Kam viņiem Šabalu ja viņiem ir tavs skontas pabērns Uldriķis?