Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pačko: ""Jelgava" ir favorīte konkurencē ar "Ilūksti" un "Metta/LU""

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pačko: ""Jelgava" ir favorīte konkurencē ar "Ilūksti" un "Metta/LU""
Vladimirs Pačko
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Pēc Latvijas kausa izcīņas 1/16 fināla spēles, kurā "Ilūkste" ar 8:0 sagrāva DVSK "Traktors" komandu, Sportacentrs.com aprunājās ar ilūkstiešu galveno treneri Vladimiru Pačko, kurš pastāstīja par pēdējiem jaunumiem komandā.

Par nupat uzvarēto spēli pret "Traktoru" laikam nav daudz, ko teikt...
Jā. Lai gan esam Virslīgas autsaideru grupā, starpība starp amatieriem un Virslīgu ir būtiska. Tāpēc šādu 8:0 uzvaru pat grūti komentēt. Pamēģinājām dažus jaunus spēlētājus, savukārt traumu dēļ uz šo maču nevarēja atbraukt Sputajs, Kuplovs-Oginskis un Kozlovs. Savukārt komandu pēdējā brīdī pametis Ulimbaševs - kārtējais mūsu zaudējums. Jau septītais zaudētais pamatsastāva spēlētājs kopš sezonas sākuma. Tas ir sāpīgi. Toties tagad esam paņēmuši pāris citus spēlētājus - Humarašvili un Kaniņu, kuri jau spēlēja [0:2 zaudējumā pret "Jūrmalu" - aut.piez.]. Kaniņš jauns puisis, kuram futbolā bija ilga pauze. Un vēl arī Jaliašvili [2. minūtē iesita "Traktoram" - aut.piez.] - kvalificēts spēlētājs, kurš varbūt vēl nav īsti vajadzīgajā tonusā, bet ceru, ka palīdzēs. Un, protams, arī Simonovs, plus vārtsargs Labuts.

Tātad "Ilūkstes" sastāvs šobrīd ir tāds, kāds tika pieteikts šīs dienas mačam, plus jūsu minētie trīs traumētie?
Vēl jaunie - Polovinkins, arī nedaudz traumēts, un Prokopkins. Bet mēs meklējam - vēl līdz 20. jūlijam ir laiks. Gribētos katrā pozīcijā vēl pa vienam cilvēkam. Skaidrs, ka esam mazs klubs, un "Ilūkstei" nav viegli kādu piesaistīt. Šobrīd Daugavpils "Daugava" pirms spēlēm ar zviedriem pārbauda dažus - varbūt kādu nevajadzīgo mēs piesaistīsim. Otrdien mums ar "Daugavu" varētu būt pārbaudes mačs, tad redzēs. Citādi iznāk, ka "Daugavai" pirms Čempionu līgas nav nevienas spēles. Vakar ar Tabanovu runājām, viņš piedāvāja savstarpējo sparingu uzspēlēt. Viņiem ir kaut kādi futbolisti sabraukuši pārbaudīties - viens pat, cik zinu, no Rumānijas. Viņiem jātiek skaidrībā, leģionāru viņiem par daudz - varbūt viņi kādu mums atdos. Vēl divas nedēļas ir un mums, protams, papildinājumi ir vajadzīgi. Citādi kopš sezonas, kā jau teicu, aizgājuši septiņi pamata futbolisti - trīs rīdzinieki Sokoļskis, Ivaško un Abramenko, pēc tam arī Svārups, Gongadze un Kumada, kurš izmēģina spēkus Baltkrievijā, un tagad arī Ulimbaševs.

Uz kurieni Ulimbaševs?
Viņš, cik dzirdēju, aizgāja uz "Jūrmalu". Viņu šeit, iespējams, ne viss šeit apmierināja - ne jau futbola ziņā. Viņš man piezvanīja, atvainojās. Tie ir tīri materiāli jautājumi. Nāksies ātri domāt un risināt sastāva problēmas, jo vēl transfēru logā ir divas nedēļas, bet mums kā reizi priekšā spēles ar "Jelgavu" un "Metta/LU".

Vai piekrītat apgalvojumam, ka par palikšanu Virslīgā visdrīzāk būs jācīnās "Mettai" un jums, jo "Jelgava" izskatās tomēr nedaudz labāk?
Principā jā - "Jelgavai" līdzvērtīgāks sastāvs. Arī neskatoties uz to, ka Žuļevs aizgājis no "Jelgavas". Vakar kā reizi paskatījos jūsu portālā, kā "Jelgava" spēlē kausa izcīņā. Viņiem jā - soliņš garš, komanda sabalansēta. Tikmēr mums atkal ir no jauna jāsaspēlējas, izmaiņas būtiskas. Par "Mettu" - tā spēlē bez leģionāriem un tai pagaidām trūcis veiksmes, bet kopumā, ja runājam par procentiem, piekrītu, ka "Jelgava" ir neliels favorīts šajā trio. Paskatīsimies, kā ies.

"Mettai", kaut arī rezultāti ir slikti, snieguma ziņā ir augšupejoša līkne, kamēr jums pēdējā laikā tikai bezcerīgi zaudējumi. Kā domājat, vai spēsiet piecelties?
Ceru, ka jā. Tagad spēle neiet - pret "Skonto" trīs četrus ielaidām un sabrukām.

Bet vai spēsiet atgriezties sezonas sākuma līmenī, kad regulāri spējāt nospēlēt neizšķirti?
Būs ļoti jāpacenšas. Dod Dievs, lai neviens vairs neaizbrauktu no šī brīža sastāva un lai šajā logā vēl izdodas pāris pozīcijas nostiprināt - tad varēsim cerēt. Tā paša Labuta pievienošanās - viņš ir vairāk pieredzējis nekā Čižovs. Nesaku, ka labāks, bet... varbūt būs rotācija, būs konkurence. Skaidrs, ka mums ir strauji jāpieliek un jāspēlē, kā sezonas sākumā, kad mums bija cita komanda. Toreiz ieskrējāmies, ieskrējāmies, un... vairāki aizskrēja prom. Tāpēc esam sliktākā izejas pozīcijā, bet vēl ir 16 spēles un centīsimies...

  -1 [+] [-]

, 2013-07-08 09:39, pirms 11 gadiem
Par vietas Virslīgā saglabāšanu - tas jau ir mazliet izkristalizējies, ka Jelgava ir favorīte no nefavorītēm, tur jāpiekrīt. Ilūkste un Metta sadalīs savā starpā to, kura spēlēs pārspēles par palikšanu. Vienīgais, kas šajā kontekstā mulsina - Jelgava atdod Mettai - tiešajiem konkurentiem cīņā par palikšanu savu rezultatīvāko un stabilu starta vienpadsmitnieka spēlētāju Daņilovu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-08 10:10, pirms 11 gadiem
raekwon rakstīja: Par vietas Virslīgā saglabāšanu - tas jau ir mazliet izkristalizējies, ka Jelgava ir favorīte no nefavorītēm, tur jāpiekrīt. Ilūkste un Metta sadalīs savā starpā to, kura spēlēs pārspēles par palikšanu. Vienīgais, kas šajā kontekstā mulsina - Jelgava atdod Mettai - tiešajiem konkurentiem cīņā par palikšanu savu rezultatīvāko un stabilu starta vienpadsmitnieka spēlētāju Daņilovu.
Jelgava vnk grib lai izkrīt Ilūkste, tas arī viss

     [+] [-]

, 2013-07-08 18:09, pirms 11 gadiem
Nu redzēsim, ko parādīs Ilūkstes spēlētāji. Piesaistītie ilgi bijuši bez normālas spēļu prakses - gan Labuts kā rezerves vārtsargs Gulbenē un Daugavā pēc tam, gan Džaliašvili, gan Boruns un Kaniņš. Varētu būt riktīgi izsalkuši pēc futbola, un tas var nostrādāt, lai gan viegli ieiet atpakaļ spēlē, protams, nav.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-08 19:06, pirms 11 gadiem
"Jelgava" nevar "atdot" vai "neatdot" to, kas tai nepieder. Ja futbolistam nav profesionālā futbolista līgums, viņš ir "brīvs kā putns debesīs" un jebkurā mirklī var mainīt futbola klubu pēc saviem ieskatiem un neviens viņam par to nevar neko pārmest