Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Par Virslīgas labākajiem jūlijā tiek atzīti Gribausks un Pučinsks

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Par Virslīgas labākajiem jūlijā tiek atzīti Gribausks un Pučinsks
Pauļus Gribausks
Foto: Gints Ivuškāns (f64)

Par SMScredit.lv Virslīgas jūlija labāko spēlētāju žurnālistu balsojumā atzīts "Skonto" vārtsargs Pauļus Gribausks, savukārt par labāko mēneša treneri Latvijas Futbola federācijas treneru padome un biedrība ''Latvijas Futbola Virslīga'' nosaukusi Jurģi Pučinski (FK "Ventspils").

Ņemot vērā, ka jūlijā tika aizvadītas vien divas SMScredit.lv Virslīgas spēļu kārtas, žurnālistiem par izvirzītajiem kandidātiem tika lūgts balsot arī aizvadīto Eirokausu spēļu aspektā. Tikai par vienu punktu balsojuma rezultātā ''Skonto'' pamatvārtsargs Pauļus Gribausks apsteidza savu komandas biedru Ruslanu Mingazovu.

29 gadus vecais lietuviešu vārtsargs Gribausks savus vārtus nosargāja tukšus abās ''Skonto'' mēneša Virslīgas spēlēs, turklāt to darīja pret tiešajiem konkurentiem cīņā par čempiona titulu Rīgas ''Daugavu'' (5:0) un ''Ventspili'' (0:0). Tāpat "Skonto" aizvadīja četras spēles Eiropas līgas kvalifikācijā, 1. kārtā divu spēļu summā tiekot galā ar Moldovas ''Tiraspol'' (1:0, 0:1 un uzvara 11 metru sitienu sērijā), bet 2.kārtā zaudējot Čehijas klubam ''Slovan Liberec'' (2:1 un 0:1). Jāpiebilst, ka aizvadīto divu sezonu laikā Gribausks ir pirmais vārtsargs, kurš saņem Virslīgas mēneša labākā spēlētāja balvu.

Jau otro reizi šosezon (un kopumā trešo aizvadīto divu sezonu laikā) par mēneša labāko treneri tiek atzīts Jurģis Pučinsks, kurš vada ''Ventspils'' komandu. Jāizceļ, ka ''Ventspils'' ir vienīgā Latvijas komanda, kas šosezon turpina cīņas Eiropas kausos, šobrīd cīnoties Eiropas līgas 3.kvalifikācijas kārtā pret Haifas ''Maccabi''. Pirms tam ''Ventspils'' spēja tikt galā ar Velsas ''Broughton'' (1:1 viesos un 0:0 mājās) un Luksemburgas ''Jeunesse Esch'' (1:0 mājās un 4:1 viesos). Runājot par cīņām SMScredit.lv Virslīgas ietvaros, 13.kārtā ''Ventspils'' veica varonīgu atspēlēšanos Jūrmalā, kad no 0:2 prata izcīnīt uzvaru ar 3:2 pret ''Spartaku''. Mēneša otrajā mačā kurzemnieki tikās jau minētajā mačā pret ''Skonto'', kad pret kopvērtējuma līderi tika izcīnīts viens punkts, kas, mēnesim noslēdzoties, ļāva ventspilniekiem saglabāt 2.vietu tabulā.

Labākajam mēneša futbolistam un trenerim tiks piešķirta piemiņas balva un dāvana no Futbola veikala ''b.a.L.L.''.

Kopā ar Gribausku mēneša labākā spēlētāja balvai tika izvirzīti arī Mingazovs ("Skonto"), Jurijs Žigajevs ("Ventspils"), Artūrs Karašausks ("Skonto") un iepriekšējā mēneša labākais spēlētājs Andrejs Kovaļovs ("Daugava" D).

''Latvijas Futbola Virslīga'' drīzumā paziņos arī jūlija skaistāko vārtu autoru.

Izmantotie resursi:
Latvijas futbola virslīga - Futbola virslīga

  +3 [+] [-]

, 2013-08-05 18:23, pirms 11 gadiem
Gribauskas pelnīti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja