Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Pirmās spēlētāju pārejas Bundeslīgā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Pirmās spēlētāju pārejas Bundeslīgā
Par Igoru de Kamargo Menhengladbahai
bija jāsamaksā 4 miljoni eiro
Foto: AP/Scanpix

Lai gan vēl nav beigusies šī sezona, vairāki Vācijas Bundeslīgas futbola klubi jau aktīvi darbojas transfēru tirgū, domājot par komandas nākamās sezonas sastāva modeli. Piedāvājam ieskatu oficiāli notikušajos darījumos, kā arī interesantākajās baumās.

Oficiāli

1. Vācijas izlases aizsargs Kristofs Metcelders, kā jau ziņojām, atgriežas Bundeslīgā no Madrides "Real". Pēc līguma termiņa beigām 29 gadus vecais futbolists vasarā kā brīvais aģents pievienosies Fēliksa Magata vadītajai Gelzenkirhenes "Schalke 04", ar ko parakstīts līgums uz trim gadiem. Tāpat Magatam pie sevis izdevies pārvilināt Slovākijas izlases uzbrucēju Eriku Jendrišeku, kurš šosezon ar 14 vārtiem 2. Bundeslīgā kaldināja "Kaiserslautern" tikšanu Bundeslīgā. Jendrišeks kā brīvais aģents klubam pievienosies vasarā, līgums parakstīts uz trim gadiem. Arī Tims Hoglands kā brīvais aģents pievienosies "Schalke" - līdz šim pussargs spēlēja "Mainz 05".
2. Vārtsargu rokāde "Hoffenheim". Jau ziņojām, ka klubu pametīs Timo Hildebrands, savukārt viņa vietā kluba vadība noskatījusi un jau līgumu parakstījusi ar Tomu Štarki no 2. Bundeslīgas kluba "MSV Duisburg". Štarke "Hoffenheim" vasarā pievienosies kā brīvais aģents, līgums parakstīts uz trim gadiem.
3. Lai savā sastāvā nākamgad ieraudzītu 26 gadus veco Beļģijas izlases uzbrucēju Igoru de Kamargo, Menhengladbahas "Borussia" samaksājusi beļģu "Standard" 4 miljonus eiro. Līgums parakstīts uz četriem gadiem. Tāpat "Borussia" par 1,5 miljoniem eiro papildinājusi sastāvu ar Diseldorfas "Fortuna" brazīliešu aizsargu Andresonu. Arī ar viņu līgums uz četriem gadiem.
4. Frankfurtes "Eintracht" sezonas beigās atvadīsies no šveicieša Kristofa Špīhera, kurš kā brīvais aģents vasarā nolēmis pievienoties Bernes "Young Boys".
5. Jau zināms fakts - "Hamburger SV" un Vācijas izlases aizsargs Žeroms Boatengs (21) par 12,5 miljoniem eiro vasarā pievienosies "Manchester City".
6. Tikpat zināms ir fakts, ka vasarā "Stuttgart" kā brīvais aģents atgriezīsies līdzšinējais "Wolfsburg" un Vācijas izlases pussargs Kristians Gentners. Toties 18 gadus vecā uzbrucēja Nasima Ben-Kalifas pievienošanās "Wolfsburg" ir samērā jauns fakts - talantīgā jaunekļa pāreja no Cīrihes "Grasshopper" Volfsburgai izmaksā 1,6 miljonus eiro.
7. Arī Toni Krosa atgriešanās Minhenes "Bayern" pēc īres līguma beigām nevienam vairs nav jaunums. Talantīgajam pussargam bavāriešu rindās paredz vietu pamatsastāvā. 3,5 miljonus eiro minhenieši toties iekasē par līdz šim izīrētā Georga Nīdermaijera pārdošanu "Stuttgart".
8. Leverkūzenieši toties par pusmiljonu eiro iegādājušies talantīgo horvātu pussargu Zvonko Pamiču, kurš līdz šim pārstāvēja "Karlovac".
9. Mūsu Edgara Gaurača konkurents Bukarestes "Rapid" uzbrukuma līnijā - rumānis Alekss Jonita - vasarā pievienosies "1. FC Köln", par ko rumāņu klubs saņems 2,5 miljonus eiro.
10. Neskatoties uz izteikumiem pirms pāris mēnešiem, kad ir vēlme mainīt klubus, tikko līgumu ar "Stuttgart" pagarinājis uzbrukuma līderis Kakau - viņš 2,5 miljonu gada algas vietā saņems par pusmiljonu vairāk. Līgums pagarināts uz nākamajām trim sezonām.

Baumas

1. Viens no vadošajiem Bundeslīgas uzbrucējiem Kevins Kuranji ("Schalke 04") vasarā kā brīvais aģents droši vien pārcelsies uz kādu ārvalstu klubu. Interesi izrāda Maskavas "Dinamo", "Fenerbahce", "Besiktas" un "Manchester City". Augstākais piedāvājums šobrīd esot 6 miljonu eiro liela gada alga, visreālākais pretendents uz Kuranji pakalpojumiem esot krievu klubs.
2. Tiek runāts par čehu pussarga Tomasa Rošicka (Londonas "Arsenal") atgriešanos Dortmundes "Borussia" - vācu klubs gan interesi noliedz.
3. Par 21 gadu veco serbu pussargu Nevenu Subotiču interesi izrādot neviens cits kā slavenais angļu klubs "Manchester United".
4. "Wolfsburg" savās rindās ļoti labprāt iegūtu Vācijas izlases aizsargu Arni Frīdrihu, kura pārstāvētā Berlīnes "Hertha" tikko izlidoja uz 2. Bundeslīgu, kur aizsargs spēlēt negrib.
5. Tikmēr cita "Hertha" futbolista - pussarga Gojko Kačara - pakalpojumos ieinteresēta būtu "Hamburger SV".

Sekosim līdzi!

Izmantotie resursi:
bundesliga.de
bild.de
kicker.de

  +3 [+] [-]

, 2010-05-02 14:47, pirms 14 gadiem
Kuranji uz City, šiem tak uzbrucēju krīze. :X

     [+] [-]

, 2010-05-02 14:53, pirms 14 gadiem
tempijs rakstīja: Kuranji uz City, šiem tak uzbrucēju krīze. :X
jaa to kuranji vinjiem nafig nevaig taapat speeleet neljaus bet tas Vaacu jaunais aizsargs vinjiem noderees - Žeroms Boatengs (21)

  +3 [+] [-]

, 2010-05-02 14:54, pirms 14 gadiem
nice!

  -2 [+] [-]

, 2010-05-02 14:57, pirms 14 gadiem
lilion23 rakstīja: jaa to kuranji vinjiem nafig nevaig taapat speeleet neljaus bet tas Vaacu jaunais aizsargs vinjiem noderees - Žeroms Boatengs (21)
"Ļoti" vācisks uzvārds, bet pārsteidz tās mazās summas, kuras apgrozās bundeslīgā, 1-4 miljoni, ja salīdzinam ar EPL, tad kā diena pret nakti.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-02 15:06, pirms 14 gadiem
Vai tad Subotičs ir pussargs,man likās ka centra aizsargs amerikānu serbs ir..
Un jā Herthai gan jau būs izpārdošana jo daudzi jau negribēs spēlēt 2 bundeslīgā

  +2 [+] [-]

, 2010-05-02 15:13, pirms 14 gadiem
Paldies par apkopojumu. Tādu varētu par visām TOP līgām uztaisīt. Interesanti palasīt un pasekot līdzi. Tas jau sen visiem zināms - vācu klubi prot izvēlēties labus spēlētājus...

     [+] [-]

, 2010-05-02 20:57, pirms 14 gadiem
Cerams, ka Rosickis paliks Arsenal... Lai ar forma šogad nebij tā labākā.. nākamajā parādīs atkal klasi.. žēl ka čehi ar nav PK.. tur varētu paspīdēt vēl šovasar..

     [+] [-]

, 2010-05-02 21:56, pirms 14 gadiem
keziss rakstīja: Cerams, ka Rosickis paliks Arsenal... Lai ar forma šogad nebij tā labākā.. nākamajā parādīs atkal klasi.. žēl ka čehi ar nav PK.. tur varētu paspīdēt vēl šovasar..
Pēc traumas saārstēšanas Rosickis šosezon tā arī nav progresējis Tāpēc īpaša optimisma par nākamo sezonu nav, jo neizskatās, ka viņa sniegums varētu atgriezties līmenī, kāds bija pirms traumām.

     [+] [-]

, 2010-05-05 16:38, pirms 14 gadiem
2. Tiek runāts par čehu pussarga Tomasa Rošicka (Londonas "Arsenal") atgriešanos Dortmundes "Borussia" - vācu klubs gan interesi noliedz.

njaaam...buutu tik labi tie vecie laiki ...zeel ka metzelders nepievienojaas borussiai..tgd jaacer ka vismaz rosickijs atgrieziisies