Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Guti atvadās no Madrides "Real"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Guti atvadās no Madrides "Real"
Guti šodien notikušajā preses konferencē "Santiago Bernabeu"
Foto: AFP/ Scanpix

Šodien oficiāli kļuvis zināms, ka spāņu uzbrūkošais pussargs Guti (Hose Marija Gutjeress Ernandess) pametīs Spānijas grandu Madrides "Real". Klubu, ko šis apbrīnojamais futbolists pārstāvējis visu savu karjeru.

Svētdienas pēcpusdienā īpaši organizētā preses konferencē Madrides kluba mājvietā "Santiago Bernabeu" Guti oficiāli paziņoja, ka pēc nepilnu 25 gadu pavadīšanas Madrides "Real" pamet karalisko klubu un savu karjeru turpinās vienā no Turcijas spēcīgākajām vienībām "Besiktas". 33 gadu vecais spāņu pussargs ar Stambulas klubu parakstīs divu gadu līgumu.

Kā ziņo mediji, Guti aģents esot piedāvājis sava klienta pakalpojumus Francijas čempionei Marseļas "Olympique", tomēr franču kluba vadība to noraidīja, jo tā šovasar nemeklē Guti ampluā spēlētāju. Jāatgādina, ka Guti nav vienīgā "Real" kluba ikona, kas šovasar pametīs Madridi. Proti, šodien par pāriešanu uz Vācijas "Schalke 04" plānojis (tā raksta spāņu mediji) paziņot arī leģendārais uzbrucējs Rauls Gonsaless.

Guti "Real" jauniešu akadēmijai pievienojās astoņu gadu vecumā, bet galvenās komandas sastāvā debitēja 1995. gada nogalē (4:1 pret "Sevilla"), mēnesi pēc savas 19. dzimšanas dienas atzīmēšanas. Turpmāko gadu laikā Guti karaliskās vienības sastāvā izgājis laukumā vairāk nekā 500 oficiālajās spēlēs, izceļoties 77 vārtu guvumiem un neskaitāmām rezultatīvām piespēlēm. "Maģiskais 14 numurs" palīdzējis klubam izcīnīt arī 15 trofejas, ieskaitot piecus "La Liga" čempionu titulus un trīs triumfus UEFA Čempionu līgā.

Iespējams, pārāk maigs divcīņās ar pretiniekiem, taču viennozīmīgi visaugstākās klases spēlētājs, kurš ne vienmēr ticis pienācīgi novērtēts. Daudzpusīgs, apveltīts ar lielisku inteliģenci, laukumā prot atrast jebkuru caurumu pretinieku aizsardzībā. Praktiski nav iespējams nolasīt, ko viņš ieplānojis. Tādu Guti atcerēsies "Real" līdzjutēji.

"Paldies visiem! Es aizeju, zinot, ka Madrides "Real" vienmēr būs manas mājas. Zinot, ka "Real" ģimene mani mīl, un tas man ir īpaši nozīmīgi. Šis nebija viegls lēmums, taču es saņēmu labu, ļoti interesantu piedāvājumu no "Besiktas". Redzēsim, kā būs tālāk. Tik daudz gadu šeit (Madridē) pavadīts ... neaizmirstams manas dzīves posms. Neskatoties uz vairākām sarežģītām sezonām, man tomēr izdevās paveikt pašu nozīmīgāko," šajā pēcpusdienā preses konferencē izteicās Guti.

Guti rezultatīvā piespēle (Deportivo 1:3 Real Madrid (30/01/10))

Izmantotie resursi:
Real Madrid C.F. - Web Oficial | Official Web Site
soccernet.espn.go.com
BBC - Homepage

 +28 [+] [-]

, 2010-07-25 17:14, pirms 14 gadiem
Riebjas tas Real prezidents, sapērkas visādas nevajadzīgas zvaigznes līdz ar to kluba sejām jāaizet no komandas. Laikam ilgi nebūs jāgaida kad būs kāda ziņa par Kasiljasu un Ramosu...

 +19 [+] [-]

, 2010-07-25 17:17, pirms 14 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Riebjas tas Real prezidents, sapērkas visādas nevajadzīgas zvaigznes līdz ar to kluba sejām jāaizet no komandas. Laikam ilgi nebūs jāgaida kad būs kāda ziņa par Kasiljasu un Ramosu...
stulbs esi ,Guti jau pagajushogad pazinoja ka aizies prom , jo ir apnikusi Madride kaa pilseta + vinsh pagajushogad bija viens no lideriem un speleja DAUDZ , kads sakars te ar prezidentu ?
+ Mourinho satikas ar Raulu un ludza , lai tas paliek.
+ Reala paliek tagad tikai 2 uzbruceji , un pat mulkis saprot ,ka Rauls butu noderejis un spelejis daudz ! Itipashi , jo Jose patik pieredzejusi speletaji , nevis divi puikas ...
Bet nu , neko jaunu jus laikam izdomat nevarat.

Cilveki laikam nesaprot , ka cilvekiem var apnikt viena un taa pati gaisotne apkart , gribas kauko jaunu ...
Tapat kaa Anri aizgaja no Arsenala utt.

  -1 [+] [-]

, 2010-07-25 17:18, pirms 14 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Riebjas tas Real prezidents, sapērkas visādas nevajadzīgas zvaigznes līdz ar to kluba sejām jāaizet no komandas. Laikam ilgi nebūs jāgaida kad būs kāda ziņa par Kasiljasu un Ramosu...
Par Kasiljasu ganjau sagaidīsi pēc kādām 5 sezonām, bet nu Serhio vēl ir pavisam jauns. Tad jau redzēs.

 +23 [+] [-]

, 2010-07-25 17:25, pirms 14 gadiem

+ (par video) Fantastiska piespēle no fantastiska spēlētāja. C.R. būtu sitis pats.

 +11 [+] [-]

, 2010-07-25 17:26, pirms 14 gadiem
"Real" veco seju nomaina jauna - klāta ar biezu tonālā kārtu
Beidzot Guti tiks prom no Madrides un varēs izklaidēties Turcijas klubos un pludmalēs
Slēpts komentārs: aaaigh

  +7 [+] [-]

, 2010-07-25 17:35, pirms 14 gadiem
Gracias, Guti!

  +4 [+] [-]

, 2010-07-25 17:42, pirms 14 gadiem
emssis_19 rakstīja:
+ (par video) Fantastiska piespēle no fantastiska spēlētāja. C.R. būtu sitis pats.
Jebkurs cits uzbrucejs butu sitis

     [+] [-]

, 2010-07-25 17:45, pirms 14 gadiem
Tiešām žēl , ka Raulam nācās pamest REAL.... stulbi , jo tomēr viņs joprojām ir aukstas klases uzbrucējs un ir spējigs iesist vēl pietiekami daudz vārtus.... bet nu priecājos , ka viņs izvēlējās bundeslīgu... Shalke atrada teicamu Kuranji aizstājēju... bundesligas vartu vīri ar sākt baidities

par Guti man istniba vienalga, jo Rauls tomer ir kluba ikona un tam japiegriež lielaka uzmanība! Es uzskatu jo tālāk no REAL jo labāk!

Lai veicas abiem jaunajos klubos

 +41 [+] [-]

, 2010-07-25 17:46, pirms 14 gadiem
Autors (2. rindkopa) : ''Svēdienas''.. kaunējies būtu.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-25 17:58, pirms 14 gadiem
Rauls,Guti..žēl,
bet nu, Real un Barsas sastāvi ir graujoši..

  +6 [+] [-]

, 2010-07-25 17:59, pirms 14 gadiem
REal Legenda,Tapat ka Raul pamet komandu,Luk Tadi speletaji ka vinw Raul Ir citiem piemers,ne pa klubiem skraidit

 +21 [+] [-]

, 2010-07-25 18:09, pirms 14 gadiem
Edavārdi rakstīja: Autors (2. rindkopa) : ''Svēdienas''.. kaunējies būtu.
Kam negadās.
Šādu neuzmanības kļūdu paziņošanai domāts "Uzraksti autoram" ...

  -1 [+] [-]

, 2010-07-25 18:13, pirms 14 gadiem
Jaa,varens speeleetaajs pamet komandu.Lai veicas,kur nu vinjsh veel nespeeleetu.
Gadiijumaa,ja neesat redzeejushi,te buus veel viens piece of art.
YouTube
- Taconazo de Guti y gol de Zidane

  +3 [+] [-]

, 2010-07-25 18:19, pirms 14 gadiem
ģēnijs. diemžēl, ja nebūtu tik emocionāls ārpus laukuma, varbūt mēs visi viņu zinātu, kā vislabāko saspēles vadītāju pasaulē, bet diemžēl daudzās cīņas ar treneriem mums liedza viņu tik bieži redzēt, lai gan vienmēr viņš ir bijis lielisks. un pagājušajā sezonā, ar visiem Kakā un Ronaldū, tieši Gurī izcēlās ar lieliskumu. pff Madride.

  +6 [+] [-]

, 2010-07-25 18:45, pirms 14 gadiem
Niklāvs Švēde rakstīja: Kam negadās.
Šādu neuzmanības kļūdu paziņošanai domāts "Uzraksti autoram" ...
Ko tu.. vieglāk takš ierakstīt to komentārus un nopelnīt Burn'u kuram tāpat vasaras beigās pakaļ neiešu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-07-25 18:51, pirms 14 gadiem
Man asiņo sirds. Man mīļākais spēlētājs "Real" un vispār. Cik kādreiz man viņš nepatika, jo likās lecīgs gailis, tik tagad man viņš patīk, bija riktīgs komandas spēlētājs un deva lieliskas piespēles.
Lai veicas "Besiktas"!

     [+] [-]

, 2010-07-25 19:02, pirms 14 gadiem
Guti bija jaunais Real simbols pēc Raula ...Žēl,ka viņam jādodas prom... Bet cerams ,ka Guti ne mazāk veiksmigi spēlēs arī Turcijā

  +4 [+] [-]

, 2010-07-25 20:10, pirms 14 gadiem
madrides nakts klubos izsludinaatas seeras

piespeele pret deporu bija gjeniaala, peedeejaa sezona vinjam bija labaakaa kopsh del Boskes laikiem, bet kopumaa savu karjeru vinsh sa*irsa. viena speele lieliska, naakamaa pilniiga izgaashanaas.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-25 21:06, pirms 14 gadiem
Vēl apoloģētāk nevarēja uzrakstīt? Profesionālam žurnālistam jāievēro neitralitāte, bet te ir pilnīgi acīmredzams, ka ziņu rakstījis Real un Guti fans, neievērojot nekādas robežas. Man pašam Guti vienmēr licies augstākās klases pussargs, bet pat man šķiet par traku!

  +2 [+] [-]

, 2010-07-26 02:02, pirms 14 gadiem
Mixes,esi tik labs un vienreiz aiztaisies! Tev kaut káda slimiiba vienmér bezsakaru ieplútít,kur kaut mazákais sakars ar real?? Tak padomá pats, kädä sakarä te kaut káda mistiska neitralitáte,stulbs esi? Neitralitáte ir vajadzìga aprakstot spéli vai ko tamlidzigu, nevis vienkársi runájot par lieliska futbolista karjeru. Tochna slims,nedod dievs káds ko labu par real futbolistu uzrakstís,Mixesam jau rokas tríc. Kad tu reiz pieaugsi!?

  +1 [+] [-]

, 2010-07-26 13:31, pirms 14 gadiem
nu ko tur piebilst sjie ir 2 speletaji kapec vispar iepatikas RM.. un tagad vinji abi aiziet.. nu jaa arii man RM paliks milakais klubs, bet buus kaut kaa divaini skatiities vinju speeles saprotot ka sjos dzjekus vairs neredzeesju spelejam RM kreklaa..

bet ko dariit..

stulbakais jau ka komanda tagad ir kaut nedaudz saspeeleejusies, jauns ambiciozs treneris.. ar vaardu [nevis bez mugurkaulaa kaa pelegriini].. atkal sanaaks taa ka tur kur nav Raula komanda ko izciiniis un visi parmetis ka vajadzeeja vinju jau atraak nopaardot..
bet taa jau nav.. nezinu vai piemeram sjajaa PK Rauls izskatiitos sliktaak kaa piem, Torres..

kaa vispar futbolaa kuru spelee 11:11 var parmest visu viena cilveekam, tikai taapec ka tu esi kapteinis..

zeel arii taapeec ka Rauls nesasniegs vel jaunus rekordus RM, la liga..
jacer CL gan vins uzspodrinaas savu rekordinju!!

ps: tagad buus jafano arii par vaciesju karalisko klubu!

  -1 [+] [-]

, 2010-07-26 15:46, pirms 14 gadiem
AllBlacks rakstīja: Mixes,esi tik labs un vienreiz aiztaisies! Tev kaut káda slimiiba vienmér bezsakaru ieplútít,kur kaut mazákais sakars ar real?? Tak padomá pats, kädä sakarä te kaut káda mistiska neitralitáte,stulbs esi? Neitralitáte ir vajadzìga aprakstot spéli vai ko tamlidzigu, nevis vienkársi runájot par lieliska futbolista karjeru. Tochna slims,nedod dievs káds ko labu par real futbolistu uzrakstís,Mixesam jau rokas tríc. Kad tu reiz pieaugsi!?
Vispār jau neitralitāti vajag. Aizies no sporta kāds nepazīstams futbolists, un vietējais žurnālists šo cels debesīs - tā būtu pareizi? Arī šādos rakstos vajag ievērot neitrālitāti, kas garantē OBJEKTĪVU pieeju, nevis sacerēt slavas dziesmas. Piedod, ka tavs mīļākais biznesa plāns atkal ir manas kritikas epicentrā

     [+] [-]

, 2010-07-26 16:33, pirms 14 gadiem
Kritikas epicentrá ja jau tur vispár bútu par ko kritizét komiski skatíties tavus púlinjus vienmér kaut ko "pakritizét", pat ja tas galígi ne par tému ir. Biznesa pláns,nu un? Káds tam sakars ar Guti slavéshanu? Man galígi PO,vai tev vai kádam citam patik real, klauns tu esi,jo katram rakstam centies piesieties,ja tur kaut attáli ir real. vél tagad rècu par tavu pirmklasnieka izpratni par finanshu fair play, ists pokemons ja par rakstu- kurs teikums tev nepatik? Káds Guti sakars ar nepazistamu futbolistu? Ja reiz piespéles ir geniálas,tad kápéc tavas bérna smadzenítes nespéj pienemt,ka tá arí uzraksta? Domá kádam bús baigás problemas,ja ronaldinjo vai messi aprakstís ká geniálu un apbrinojamu un blaus,ka vajag kaut kádu neitralitáti? Protams,ka domájosiem cilvékiem nebùs nekas pret,pat ja nebús vinju komandu fani. Tak paaudzies vienreiz un beidz smídinát. Ja man nepatik MU, tâpéc uzreiz rokas netrícés,ja káds pelniti paslavés Rúniju un neizdomashu pasakas par vinju finansém

     [+] [-]

, 2010-07-26 18:20, pirms 14 gadiem
Ne jau es izdomāju, ka tam biznesa plānam ir kāds sakars ar to, ka es kritizēju šo apoloģēto rakstu, tu jau atkal saskati sakarības! Kamēr viens klubs varēs tērēt gandrīz pusmiljardu transfēros, es neredzu par kādu finansu fair play var būt runa, ja tev tas ir pirmklasnieka līmenis, tad tā arī ir, ko gan es varu padarīt. Pie tam, ja summa tiek tērēta galvenokārt tam, lai nopelnītu, nevis uzvarētu, tad arī par sportisko fair play var padiskutēt. Biznesa plāns, nevis futbola klubs...

Kāds Guti sakars ar mazpazīstamu futbolistu? Lkm neiebrauci manā piemērā. Es runāju par to, ka apoloģētā veidā var uzrakstīt par daudziem, bet žurnālista uzdevums ir būt objektīvam arī šādos gadījumos, izņēmums varētu būt kāds tiešām pašam klubam pietuvināts žurnālists, kura raksts domāts faniem, nevis plašam cilvēku lokam. Standarta mūdzis arī priecātos, ja cilvēku vārdi netiktu pārtulkoti, protams, ka viņam ir vienalga, ka kāds tiek slavēts, bet runa ir par korektiem principiem.

Kā jau teicu, pašam vienmēr man patikusi Guti spēle un piekrītu, ka viņš ir ļoti nenovērtēts, bet šis ir nedaudz par šerpu.

     [+] [-]

, 2010-07-27 00:45, pirms 14 gadiem
Ja Gerkens par savu naudu nopérk jahtu,tad ari tas nav labi tikai tápéc,ka lieláká dalja to nevar atlauties? bérndárzs kaut káds. Ja klubs ir bagáts,var savus térinjus atpelnit,káds tam sakars ar shito fair play,kas radíts par godu daziem anglu klubiem? cik tad dríkst térét péc tavám domám? Vai Juventus dríkst térét vairák neká Skonto? Un ja dríkst,tad kápéc gan? Ko? kgan músu diskusija bezjédzíga,tas ir tápat,ká skaidrot,ka Zeme nav plakana. Tu vnk pilnígi greizi esi sapratis,kam tas fair play domáts un smieklígi bija,kad tu teici,ka tas ir real pirkumu dél

     [+] [-]

, 2010-07-27 01:11, pirms 14 gadiem
Lai bútu skaidriba - man pasham loti nepatik nepatik PASREIZEEJAA real transferu politika, bet tikai sportiski. Naudas zinjá viss ir pilnigi normali,katrs téré,cik rocíba atlauj. Gan laiki mainisies,ari sportiski bús ká agrák