Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Tiagu vēl uz sezonu ''Atletico''; Valdess no ''Borussia'' uz ''Hercules''

Tiagu vēl uz sezonu ''Atletico''; Valdess no ''Borussia'' uz ''Hercules''
Nelsons Valdess Paragvajas izlases rindās šīs vasaras PK izcīņā
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Portugāles izlases pussargs Tiagu, kurš pagājušās sezonas otrajā daļā no Turīnas ''Juventus'' tika izīrēts Madrides ''Atletico'', arī šo sezonu tiks izīrēts Spānijas galvaspilsētas klubam. Savukārt Paragvajas izlases uzbrucējs Nelsons Valdess, kurš iepriekšējos četrus gadus pārstāvēja Dortmundes ''Borussia'', pievienojies Spānijas līgas šīs sezonas jaunpienācējai ''Hercules''. Arī citi jaunumi saistīti ar Spānijas čempionātu ''La Liga''.

Madrides ''Atletico'' atkārtoti uz vēl vienu sezonu no Turīnas ''Juventus'' īrēs 29 gadus veco Portugāles izlases spēlētāju Tiagu. Bijušais ''Braga'', ''Benfica'', ''Chelsea'' un ''Lyon'' spēlētājs uz īres nosacījumiem Madridē spēlēja arī pagājušajā sezonā, pavadot komandā sezonas otro pusi un palīdzot ''Atletico'' triumfēt Eiropas līgā. Visu turnīru ietvaros 29 mačos Tiagu, kurš šovasar pārstāvēja Portugāles izlasi PK izcīņā (divi vārti pret Ziemeļkoreju), guva trīs vārtus.

Tikmēr Spānijas čempionāta ''La Liga'' gaidāmās sezonas jaunpienācējas ''Hercules'' komandas rindas pastiprinājis Paragvajas izlases uzbrucējs Nelsons Valdess. 26 gadus vecais futbolists, kurš pēdējās četras sezonas pārstāvēja Vācijas Bundeslīgas klubu ''Borussia Dortmund'', bet iepriekš piecus gadus – Brēmenes ''Werder'', vēlējās pamest Dortmundi, jo nebija komandas galvenā trenera Jurgena Klopa plānos. Interesi par Valdesu, kurš šovasar pārstāvēja Paragvajas izlasi DĀR notiekošajā PK izcīņā, piedaloties visās piecās valstsvienības spēles un palīdzot komandai aizcīnīties līdz ceturtdaļfinālam, izrādīja Anglijas Premjerlīgas klubs ''Sunderland'', taču spēlētājs nolēma karjeru turpināt Spānijā. Tiek lēsts, ka ar ''Hercules'' Valdess parakstījis triju gadu līgumu, bet transfērs esot sastādījis 4,7 miljonus eiro.

Savukārt cita ''La Liga'' jaunpienācēja ''Levante'' gaidāmajā sezonā īrēs divus spēlētājus no ''Valencia''. Sikspārņus (''Valencia'' iesauka) atstājis Urugvajas izlases pussargs Ignasio Marija Gonzaless Gati jeb vienkārši Načo (28, iepriekš izīrēts ''Newcastle'' un ''Levadiakos'', šovasar pārstāvēja izlasi PK izcīņā), kā arī spāņu aizsargs Ašiers del Orno (29, pagājušās sezonas otro pusi tika izīrēts ''Valladolid''), kurš savulaik paspējis uzspēlēt arī Londonas ''Chelsea''. Tāpat jāatzīmē, ka ''Levante'' rindas iepriekš papildinājis pieredzējušais spāņu pussargs Serdžio (33), kurš kopš 2001. gada pārstāvēja ''Deportivo La Coruna''.

''Deportivo'' komandas rindas papildinājis 32 gadus vecais Paragvajas izlases aizsargs Klaudio Morels, kurš visu karjeru līdz šim pavadīja Argentīnā, spēlējot ''Boca Juniors'' un ''San Lorenzo''. Līgums ar Morelu, kurš šovasar pārstāvēja izlasi arī PK finālturnīrā, ticis parakstīts uz divām sezonām. Tāpat no norvēģu kluba ''Molde'' komandai pievienojies norvēģu aizsargs Knuts Olavs Rindarojs (25).

Tikmēr pagājušās sezonas Spānijas otrās līgas (''Liga Adelante'') čempione ''Real Sociedad'', kura pēc trīs sezonām šogad atgriežas spēcīgākajā Spānijas čempionātā, papildinājusi komandas rindas ar 22 gadus veco holandiešu uzbrūkošā tipa pussargu Džefriju Sarpongu, kurš kopš 2006. gada (visu karjeru) pārstāvēja Amsterdamas ''Ajax''.

Izmantotie resursi:
Sky Sports | Sport News
Soccer / Football News and Scores - ESPN...
Ajax

  +3 [+] [-]

, 2010-08-24 18:05, pirms 14 gadiem
Valdesam nevajadzēja iet prom no Dortmundes... ja arī tā bija jānotiek, tad varēja pāriet uz kādu nopietnāku klubu. tik lielisks spēlētājs un piedāvājumi jau arī bija. vismaz pēc PK.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-24 18:12, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: Valdesam nevajadzēja iet prom no Dortmundes... ja arī tā bija jānotiek, tad varēja pāriet uz kādu nopietnāku klubu. tik lielisks spēlētājs un piedāvājumi jau arī bija. vismaz pēc PK.
pats jau ravas prom

  +3 [+] [-]

, 2010-08-24 19:20, pirms 14 gadiem
Vismaz Valdess varēs būt līderis Hercules komandā. Tas viņam ir pluss. Vēl atzīmēšu, ka Levantes pastiprinājumi ir ļoti spēcīgi priekš šī kluba, kā arī, protams, Morels Deportivo ir varens ieguvums. Tiešām labs spēlētājs. Bija pelnījis spēlēt Eiropā. Arī Sarpongs ir labs pastiprinājums Real Sociedad. Lielākais prieks tomēr ir par Morelu. Patika viņš PK izcīņā. Lai veicas.

     [+] [-]

, 2010-08-24 23:10, pirms 14 gadiem
termometr, nav jau tik slikti, vel redzesi herkulesi nebus pastarisji.. spanija jaunpienaceji ir saspelejusjies n-tos gadus,

paskaties ka getafe saka, joprojam kapa +eiropa.
sporting 1.sezon vispar bij zveriga, dzjekiem nevienas nicjas nebij
almeria, nobazejas primera..

okei tadas levantes, gimnastic utt nav uz ilgu laiku la liga.
bet domaju hercules tocj noturesies, real s. ari varetu. domajams betis nakosjgad tiks ieksjaa!