Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Atletico": "Izņemot "Real Madrid" un Barsu, neviens Eiropā neatbalsta Superlīgu"

Agris Suveizda

"Atletico": "Izņemot "Real Madrid" un Barsu, neviens Eiropā neatbalsta Superlīgu"
Madrides "Atletico" un "Real Madrid" prezidenti Enrike Sereso un Florentino Peress. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas superklubi "Real Madrid" un "Barcelona" ar prieku uzņēmuši Eiropas Savienības Tiesas lēmumu Superlīgas strīdā, taču virkne citu klubu, kā Madrides "Atletico", "Manchester United" un Minhenes "Bayern", vēlreiz oficiāli nostājušies pret Superlīgas ideju.

Madrides "Atletico" paziņojums: "Pēc Eiropas Savienības Tiesas lēmuma analīzes vēlamies paust sekojošo:

1. Tiesas rezolūcija par citu sacensību autorizāciju ir attiecināma uz novecojušiem UEFA statūtiem, kas tika grozīti jau 2022. gada jūnijā.

2. Eiropas Klubu asociācija un UEFA jau ir panākušas sadarbību, kas uzskatu par UEFA kā monopolinstitūciju padara bezjēdzīgu. Šīs kopīgās sadarbības ietvaros ir panāktas vienošanās, kas paredz, ka klubi 50% apmērā lemj par sponsorlīgumiem, raidtiesībām, ienākumu sadali un sacensību formātiem.

3 .Eiropas futbola sabiedrība neatbalsta Eiropas Superlīgu. Vācija, Francija, Anglija, Itālija, Spānija (izņemot "Real Madrid" un "Barcelona") utt. pretojas Superlīgai. Atbalstām plašākas Eiropas futbola ģimenes aizstāvību, saglabājot vietējās līgas un kvalificēšanās principu Eirokausiem pēc katras sezonas snieguma laukumā."

Gan Madrides "Atletico", gan "Manchester United" sākotnēji bija starp 12 klubiem, kuri oficiāli iestājās jaunizveidotajā Superlīgā, taču drīz vien pēc masīviem fanu protestiem Superlīgas klubiņā palika tikai trīs – "Real Madrid", "Juventus" un "Barcelona". 2021. gada aprīlī Superlīgas apvērsuma mēģinājumu stutēja seši Anglijas klubi ("Arsenal", "Chelsea", "Liverpool", "Manchester City", "Manchester United", "Tottenham") un pa trim klubiem no Itālijas ("Inter", "Juventus", "Milan") un Spānijas ("Atletico", "Barcelona", "Real Madrid").

Izmantotie resursi:
https://en.atleticodemadrid.com/not...

     [+] [-]

, 2023-12-21 23:10, pirms 4 mēnešiem
Valters atkal varēs stāstīt, cik tas ir lielisks projekts, kuru nez kāpēc neviens negrib izņemot spāņu divus grandus.