Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

DĀR un Senegālas atlases cīņa pēc tiesneša mūža diskvalifikācijas tiks pārspēlēta

Agris Suveizda

DĀR un Senegālas atlases cīņa pēc tiesneša mūža diskvalifikācijas tiks pārspēlēta
Kalidū Kulibalī
Foto: ducorsports.com

FIFA pieņēmusi lēmumu pārspēlēt Dienvidāfrikas un Senegālas spēli Pasaules kausa atlasē, kas noslēdzās ar dienvidafrikāņu uzvaru ar rezultātu 2:1.

Pagājušā gada 12. novembrī Dienvidāfrika pirmā puslaika izskaņā trīs minūšu laikā guva divus vārtus un izvirzījās vadībā ar 2:0. Gan spēles laikā, gan pēc tās lielu sašutuma vētru izraisīja pirmie gūtie vārti – lai arī Senegālas izlases un "Napoli" centra aizsargam Kalidū Kulibalī bumba trāpīja pa kājām, galvenais tiesnesis Džozefs Lemptijs no Ganas piesprieda 11 metru soda sitienu, kas arī tika realizēts.

Lemptijs tika atzīts par vainīgu apzinātā Dienvidāfrikas un Senegālas spēles rezultāta manipulēšanā, un šā gada martā Sporta arbitrāžas tiesa viņam piesprieda mūža diskvalifikāciju. Nu FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas padome pieņēmusi lēmumu pārspēlēt šo maču, kas gan vēl oficiāli būs jāapstiprina 14. septembrī gaidāmajā Organizēšanas komitejā. Precīzs spēles datums tiks paziņots vēlāk.

Pasaules kausam kvalificēsies tikai grupas uzvarētāja, un situācija D apakšgrupā ir visai saspringta. Vadībā ar sešiem punktiem ir Burkinafaso un Kaboverde, bet Senegāla ar pieciem punktiem – un tagad arī spēli rezervē – ir trešajā pozīcijā. Pēdējā vietā esošā Dienvidāfrika līdz šim no līderēm atpalika par diviem punktiem, taču nu sava vienīgā uzvara būs jāizcīna vēlreiz.

Jāpiebilst, ka gan oktobrī, gan novembrī grupā bija paredzēta tikai viena spēļu kārta, tādējādi novembrī Dienvidāfrikai un Senegālai būs brīvs spēļu datums. Turklāt abu izlašu savstarpējā spēle Senegālā ir plānota tieši novembrī, līdz ar to novembra logā abas vienības aci pret aci tiksies pat divreiz.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Burkinafaso41305:36
2.Kaboverde42024:66
3.Senegāla31204:25
4.Dienvidāfrika30123:51

Izmantotie resursi;
South Africa vs. Senegal World Cup qualifier to...

  +3 [+] [-]

, 2017-09-07 01:36, pirms 7 gadiem
Pārsteidzoši. Vēl kādreiz ir ticis pārspēlēts mačs tiesneša kļūdas dēļ?

     [+] [-]

, 2017-09-07 02:06, pirms 7 gadiem
Nu neticās ka šaja momentā tiesnesis apzinati dod pendeli.. tiesnesim bija nepareiza pozīcija un noteikti isti neredzēja...bet nu ko tur apstrīdēt?

     [+] [-]

, 2017-09-07 03:34, pirms 7 gadiem
signijs rakstīja: Nu neticās ka šaja momentā tiesnesis apzinati dod pendeli.. tiesnesim bija nepareiza pozīcija un noteikti isti neredzēja...bet nu ko tur apstrīdēt?
Tava tiesneša acs gudrāka par manējo

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 08:16, pirms 7 gadiem
Šo redzot nāk atmiņā, kā pirms gadiem aptuveni 8 Latvija izbraukumā Grieķijā cīnījās par iespēju tikt uz PČ kvalifikāciju un pat bija vadībā ar 2-1. Tajā brīdī soģis no nekā izdomāja pendeli.

Tad jau to spēli arī vajadzēja pārspēlēt?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 08:50, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Šo redzot nāk atmiņā, kā pirms gadiem aptuveni 8 Latvija izbraukumā Grieķijā cīnījās par iespēju tikt uz PČ kvalifikāciju un pat bija vadībā ar 2-1. Tajā brīdī soģis no nekā izdomāja pendeli.

Tad jau to spēli arī vajadzēja pārspēlēt?
Vai tiesneša vaina tika pierādīta un piešķirta diskvalifikācija? - Nē.
Lūk arī atšķirība.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 09:51, pirms 7 gadiem
signijs rakstīja: Nu neticās ka šaja momentā tiesnesis apzinati dod pendeli.. tiesnesim bija nepareiza pozīcija un noteikti isti neredzēja...bet nu ko tur apstrīdēt?
Ja šāda ir viena reize, tad varētu piekrist. Bet vai mūža diskvalifikāciju Āfrikā piešķir par vienu kļūdu?

     [+] [-]

, 2017-09-07 10:13, pirms 7 gadiem
Nu jā, video skaidri var redzēt, ka bumba trāpīja pa krāna galu, nedaudz virs ceļa, nevis rokām.