Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Roberts Uldriķis: "Izlasē ir jādomā par futbolu, nevis kaut kādiem vilkiem"

Rolands Eliņš

Roberts Uldriķis: "Izlasē ir jādomā par futbolu, nevis kaut kādiem vilkiem"
Roberts Uldriķis spēlē pret Ziemeļmaķedoniju. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas izlases futbolists Roberts Uldriķis pēc zaudējuma „Euro 2020” atlases mačā Ziemeļmaķedonijā sarunā ar TVNET nebija sajūsmā par valstsvienības plašu piesaukto 11 vilku identitāti, norādot, ka arī treneris Slaviša Stojanovičs puslaika pārtraukumā futbolistiem teicis, ka viņi spēlē nevis kā vilki, bet čivavas. Savukārt LFF prezidents Kaspars Gorkšs „Twitter” ierakstā šorīt norādīja, ka izlasei jāmaina attieksme, kā arī Gorkšs pateicās līdzjutējiem par atbalstu.

Roberts Uldriķis pēcspēles sarunā ar TVNET pastāstīja, ka vēlējies sākt spēli sākumsastāvā, jo uz treniņnometni ieradies labā sportiskajā formā, tāpēc nedaudz žēl, ka nospēlējis tikai dažas minūtes mača izskaņā, kad Latvijas izlase jau bija iedzinējos: „Cenšos darīt visu, ko varu. Šāds iznākums pret Ziemeļmaķedoniju ir ļoti slikts. Ļoti gribējām ciklu sākt ar uzvaru pret potenciāli vājāko pretinieku grupā.”

LFF pagājušajā gadā ieviesa izlasē vilku simboliku, kas tiek aktīvi piesaukta gan pirms spēlēm, gan to laikā, neskatoties uz ilgstoši nelabvēlīgajiem rezultātiem, piemēram, izlases talismans vilks piedalījās arī galvenā trenera Slavišas Stojanoviča pirmajā preses konferencē, pusotru stundu sēžot viņam blakus pie konferences galda. Arī vakar LFF „Twitter” profilā pēc neveiksmīgā pirmā puslaika bija ieraksts „Otrajā puslaikā jāparāda zobi”, uz ko sekoja futbola trenera Viktora Dobrecova atgādinājums, ka labāk tomēr parādīt futbolu.

Savukārt Roberts Uldriķis kļuva par pirmo pašreizējās izlases dalībnieku, kurš publiski paudis neapmierinātību ar izlases vilku simbolikas izmantošanu: „Puslaika pārtraukumā treneris pateica visu, ko domā. Teica, ka spēlējām bez degsmes un cīņasspara. Izcēla, ka nav jādomā par vilkiem, ja spēlējam kā čivavas. No sevis varu piebilst, ka labāk lai vilki pagaidām ir leļļu teātrī, nevis izlasē. Šeit ir nacionālā izlase, kur jādomā par futbolu, ne kaut kādiem vilkiem. Ja fani redzēs, ka cīnāmies un sitamies, tad arī mūs atzīs. Sākumā jābūt rezultātiem. Tagad sanāk muļķīgi - vilki šeit, vilki tur, bet visu laiku zaudējam.

Jāatgādina, ka nesen notikušajā LFF ārkārtas kongresā Roberta tēvs Askolds Uldriķis savā uzrunā LFF biedriem asi vērsās pret pašreizējo federācijas vadību.

LFF prezidents Kaspars Gorkšs pirms spēles savā „Twitter” profilā arī bija izmantojis vilku simbolikas piesaukšanu izlases sakarā, bet šorīt savā pēcspēles ierakstā no tā izvairījās, taču pieminēja, ka ir jāpilda trenera uzdevums un jāmaina attieksme, kā arī pateicās Latvijas izlases uzticamajiem līdzjutējiem: „Zaudējums sāp. Lai nonāktu pie cita rezultāta, ir jāpilda trenera dotais uzdevums - mainīt attieksmi. Ar maksimālu pašatdevi cīnīties par katru bumbu. Fanot ir viegli, ja tavējie uzvar. Bet šajā zaudējumā ir jārod spēks mainīties. Paldies katram - uz laukuma, tribīnēs pie ekrāniem.”

Izmantotie resursi:
https://www.tvnet.lv/6551059/futbol...
https://twitter.com/KasparsGorkss/s...

Kāds ir tavs viedoklis par izlases "11 vilku" simboliku?

  • 64

  • 98

  • 345

  • 75


1 2 44 komentāri

     [+] [-]

, 2019-03-22 11:20, pirms 5 gadiem
Vot vot...

  +4 [+] [-]

, 2019-03-22 11:22, pirms 5 gadiem
Pietiks vilkoties, nudien... Vairs nav iespējams paskatīties uz šiem cēlajiem dzīvniekiem bildēs vai video, nedomājot par šito kaunu...

  +6 [+] [-]

, 2019-03-22 11:27, pirms 5 gadiem
Precīzi teikts! Jaunais džeks salika punktus uz i !!!
Un Stojanovičs arī labi pateicis - nevis vilki , bet čivavas!

  +8 [+] [-]

, 2019-03-22 11:32, pirms 5 gadiem
Izskatās, ka mazajam Akoldam sakāpis galvā. No šitās balamutes nekā nebūs. Sasprēgās kā veca lūpa.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-22 11:35, pirms 5 gadiem
PR lieta ir svarīga, un ar to ir jāsadzīvo, bet no otras puses mākslīgi sevi par plēsēju nepadarīsi, ja esi mīksts plīša lācītis!
Attieksmei jābūt visur, pret sevi, savu darbu un pret līdzjutēju. Ja tas neiet kopā, tad ir tā, kā pašreiz....

 +17 [+] [-]

, 2019-03-22 11:40, pirms 5 gadiem
Ne jau Federācija bija laukumā, kura 1.puslaikā spēlēja, kā dēļi, bet gan SPĒLĒTĀJI.
Federācija dara maksimumu piesaucot vilkus un citus elementus, lai tik noturētu atbalstītājus un interesentus, bet spēlētāji tik noliek federāciju!!
Manuprāt Uldriķim NAV taisnība.
Lai parāda VISMAZ tādu spēli kā bija 2.puslaiks, tad spēlētāji varēs kaut ko pārmest FEDERĀCIJAI!

  +6 [+] [-]

, 2019-03-22 11:42, pirms 5 gadiem
olloo rakstīja: Ne jau Federācija bija laukumā, kura 1.puslaikā spēlēja, kā dēļi, bet gan SPĒLĒTĀJI.
Federācija dara maksimumu piesaucot vilkus un citus elementus, lai tik noturētu atbalstītājus un interesentus, bet spēlētāji tik noliek federāciju!!
Manuprāt Uldriķim NAV taisnība.
Lai parāda VISMAZ tādu spēli kā bija 2.puslaiks, tad spēlētāji varēs kaut ko pārmest FEDERĀCIJAI!
100% piekrītu!

  +9 [+] [-]

, 2019-03-22 11:45, pirms 5 gadiem
Ir vienalga kāda ir mārketinga stratēģija, bet futbolistiem ir kaut kas jāveido uz laukuma, jāspēlē futbols! Ir daudz neitrāli līdzjutēji kuri ir jāsasniedz. Atradies te mārketinga speciālists, iedvesmojies no sava papucīša kritizēt LFF. Izlasei vajag tēla uzlabošanas kampaņas un diemžēl zaudējumi un neizšķirti pret pundurvalstīm nepalīdz.

 +18 [+] [-]

, 2019-03-22 11:45, pirms 5 gadiem
Tagad jau vilku identitāte būs vainīgi. Tā ir normāla sporta prakse, lai veicinātu līdzjutēju iesaisti visauc pasaulei. Caur šādu tēlu ir vieglāk veikt dažādas mārketinga akcijas. Spēlētājiem jāiet jācīnās laukumā, kā vilkiem, lapsām, bebriem vai lusiem, bet federācija dara savu darbu, lai nodrošinātu visus apstākļus cīņai. Diemžēl šobrīd ir tā, ka spēlētāju pusē neizdara savu daļu.

  +7 [+] [-]

, 2019-03-22 11:46, pirms 5 gadiem
izskatās ka viens iet vecā pēdās

  +6 [+] [-]

, 2019-03-22 11:49, pirms 5 gadiem
Maķedonieši paši vainīgi ka ievainoja niknus vilkus!! Tagad mees visas dusmas izgaaziisim iz Poļiem un atbildes speelee Riigaa, maķedoniju samalsim miltos, kaa to dara needushu Vilki!! Go Go 11 Wolves Forever!! ( Esmu narkotisko vielu iespaidā )

  +9 [+] [-]

, 2019-03-22 11:54, pirms 5 gadiem
Mazāk būtu sencī klausījies. Vecos laikos dēļ senča izgājieniem vispār laukumā netiktu...

  +6 [+] [-]

, 2019-03-22 11:54, pirms 5 gadiem
Ar šādu attieksmi vispār vajadzētu tās durvis vērt ciet, lai nāk, kuri tiešām tad būs tie "vilki", kaut vai U-21 spēlētāji, kuri grauzīs zemi.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-22 11:58, pirms 5 gadiem
ooo maukas dēls ierunājies, šitos abus ar sūdainu mietu!!!

  +7 [+] [-]

, 2019-03-22 11:59, pirms 5 gadiem
Izklausās pēc tāda paša loha kā fāters Viņam kāds traucē spēlēt, domāt par futbolu? Ej un dari, nevi pļurksti beztolkā. Ja reiz mūsu "jaunais talants" ir ar šādu psiholoģiju, tad lūdzu atgrieziet izlasē Astafjevu, tas esot laukumā domāja par futbolu, nevis meklēja vainu vilkos vai citos dzīvniekos. Redz, federācijas PR gājiens viņam traucē, tad nu staigā tāds no visādām andorām izvālēts un pukst

  +4 [+] [-]

, 2019-03-22 12:05, pirms 5 gadiem
Tad spēlē! Kas Tev traucē? Izej un savas minūtes norukā tā, it kā būtu visas 90 spēlējis! Nevis izmanto interviju, lai no.irstu LFF un palietu ūdeni uz papus dzirnaviņām. Ābols no ābeles...

  +7 [+] [-]

, 2019-03-22 12:07, pirms 5 gadiem
Balamute, Uldriķim pašam derētu padomāt kā padot normālu piespēli un nenoraut jau tā vienu no retajiem LV izlases ātrajiem pretuzbrukumiem.

  -2 [+] [-]

, 2019-03-22 12:08, pirms 5 gadiem
Un ko federācija dara, lai būtu kvalitatīvi spēlētāji?
Iegulda viņos? Nē, tērē laiku un līdzekļus uz vilkiem.
Roberts pareizi pateicis
olloo rakstīja: Ne jau Federācija bija laukumā, kura 1.puslaikā spēlēja, kā dēļi, bet gan SPĒLĒTĀJI.
Federācija dara maksimumu piesaucot vilkus un citus elementus, lai tik noturētu atbalstītājus un interesentus, bet spēlētāji tik noliek federāciju!!
Manuprāt Uldriķim NAV taisnība.
Lai parāda VISMAZ tādu spēli kā bija 2.puslaiks, tad spēlētāji varēs kaut ko pārmest FEDERĀCIJAI!

  +3 [+] [-]

, 2019-03-22 12:19, pirms 5 gadiem
Problēma nav vilkos, problēma ir futbolistu galvās. Šī Latvijas futbola paaudze ir piedzimusi nedzīva un nedzīva nodzīvos visu savu mūžu. Viņiem neklājas apspriest Vilku. Viņiem ir jākaunas, nevis jānovērš uzmanība uz vilkiem. Robertam Uldriķim kā vienam no padsmit ir jākaunas.

  +7 [+] [-]

, 2019-03-22 12:25, pirms 5 gadiem
123abc rakstīja: Un ko federācija dara, lai būtu kvalitatīvi spēlētāji?
Iegulda viņos? Nē, tērē laiku un līdzekļus uz vilkiem.
Roberts pareizi pateicis
Tu tēlo pamuļķīti, vai tiešām esi? Par to futbola paaudzu, kas tagad apkauno Latviju, ir atbildīga tā LFF vadība, kuras laikā tā izauga. Iepriekšējās vadības, kuras slavasdziesmu rupors bija askolds. Tagadējās vadības augļus futbolistu ziņā plūksim pēc gadiem 10. Ja askolds tā vietā, lai rakstītu slavinošus pasūtījuma rakstus par Indriksonu, Mežecki un visu viņa bandu, būtu kritizējis, tad šobrīd izlase būtu līmenī. Bet tagad, kad askoldam parādījies jauns saimnieks, viņš un viņa dēlēns pļurkš visādas glupības, lai arkal tiktu siltā vietā pie siles. Un, ja tev nav bijis laika papētīt, un noskaidrot, ko jaunā LFF vadība ir jau izdarījusi Latvijas futbola un izlases labā, je esi tāds tukšpauris, ka uzķeries un provokācijām, tad labāk nemaz neko neraksti te, neapkauno sevi un neparādi publiski, ka neko nesajēdz.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-22 12:44, pirms 5 gadiem
1) kāpēc tu domā, ka es rakstīju par tagadējo izlasi? Šiem vairs nav jēgas, es runāju par jaunajiem spēlētājiem.
2) Ko jaunā vadība ir izdarījusi, lai pēc 10 gadiem būtu labāki spēlētāji? Nosauc vismaz trīs lietas
Pandora rakstīja: Tu tēlo pamuļķīti, vai tiešām esi? Par to futbola paaudzu, kas tagad apkauno Latviju, ir atbildīga tā LFF vadība, kuras laikā tā izauga. Iepriekšējās vadības, kuras slavasdziesmu rupors bija askolds. Tagadējās vadības augļus futbolistu ziņā plūksim pēc gadiem 10. Ja askolds tā vietā, lai rakstītu slavinošus pasūtījuma rakstus par Indriksonu, Mežecki un visu viņa bandu, būtu kritizējis, tad šobrīd izlase būtu līmenī. Bet tagad, kad askoldam parādījies jauns saimnieks, viņš un viņa dēlēns pļurkš visādas glupības, lai arkal tiktu siltā vietā pie siles. Un, ja tev nav bijis laika papētīt, un noskaidrot, ko jaunā LFF vadība ir jau izdarījusi Latvijas futbola un izlases labā, je esi tāds tukšpauris, ka uzķeries un provokācijām, tad labāk nemaz neko neraksti te, neapkauno sevi un neparādi publiski, ka neko nesajēdz.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-22 13:02, pirms 5 gadiem
Ārprāc kāds pļūtījiens !!! Tēvs, jau pa punktiem visu izanalizējis un ielicis pēcspēles komentāru !!! Un tas pļūtījiens, ka Uldriķis ar Rakalu izskatījās SUPERĪGI... Mjā, tētuks rullē...

     [+] [-]

, 2019-03-22 13:05, pirms 5 gadiem
vienalga, galvenais lai ir par ko ierēkt

     [+] [-]

, 2019-03-22 13:23, pirms 5 gadiem
Ierunājās gailēns!!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-22 13:42, pirms 5 gadiem
1) Daļēji jau var piekrist spēlēja supermīksti, labāk beigt ākstīties ar kampaņam, labāk iedot brīvbiļetes pāris zemessardzes bataljoniem, lai ir pilns stadions, atmosfēra, atbalsts un troksnis stadionā.
2) atstāt 1-2 pieredzējušus spēlētājus visi pārējie U-25 un sākam iespēlēt sastāvu nākamajam ciklam.

  -4 [+] [-]

, 2019-03-22 14:20, pirms 5 gadiem
Tiesi taa johaidi, gorkss var iet uz mezu un kaukt un uzskatiit sevi par baigo vilku, paarnopietns jau bez gala, baigi svarigi sevi nem, pusmudaks.

  -2 [+] [-]

, 2019-03-22 14:25, pirms 5 gadiem
Ta kaadi vilki veel? VILKI.... nezinu smieties vai dusmoties, vilki bez bumbas johaidi kuri vairak par paris piespelem nevar atdot un vairak par vienu banku ielikt nevar. VILKI..... 😂😂😂 Gorks, aukstu udeni palej sev galvas, atveesinies.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-22 14:35, pirms 5 gadiem
tagad būs 11 chivavas- ierāmēts..

  +1 [+] [-]

, 2019-03-22 14:41, pirms 5 gadiem
Baigi te sacepusies par puiseli. Bet nu pareizi jau ir, lai futbolists uztraucas kas notiek uz laukuma un marketinga nodala lai uztraucas par to ka piesaistit skatitajus.

     [+] [-]

, 2019-03-22 14:42, pirms 5 gadiem
merseysider rakstīja: Ta kaadi vilki veel? VILKI.... nezinu smieties vai dusmoties, vilki bez bumbas johaidi kuri vairak par paris piespelem nevar atdot un vairak par vienu banku ielikt nevar. VILKI..... 😂😂😂 Gorks, aukstu udeni palej sev galvas, atveesinies.
Ljasenko, tas tu ?

  -2 [+] [-]

, 2019-03-22 15:12, pirms 5 gadiem
The one and the only rakstīja: Izskatās, ka mazajam Akoldam sakāpis galvā. No šitās balamutes nekā nebūs. Sasprēgās kā veca lūpa.
Tu dolbajob čalis grib kaut ko mainīt. Viņš uznāk uz maiņu un uzkurina spēli, bet tu tagad viņu nodirs vai tev, labāk patīk zaudēt. Manuprāt izlasē tagad labākais būtu spēlēt jaunajiem džekiem, nevis pencionāriem !

     [+] [-]

, 2019-03-22 15:14, pirms 5 gadiem
olloo rakstīja: Ne jau Federācija bija laukumā, kura 1.puslaikā spēlēja, kā dēļi, bet gan SPĒLĒTĀJI.
Federācija dara maksimumu piesaucot vilkus un citus elementus, lai tik noturētu atbalstītājus un interesentus, bet spēlētāji tik noliek federāciju!!
Manuprāt Uldriķim NAV taisnība.
Lai parāda VISMAZ tādu spēli kā bija 2.puslaiks, tad spēlētāji varēs kaut ko pārmest FEDERĀCIJAI!
Voņš jau tika uzspēlēt 2 puslaikā un tad arī Latvija guva vārtus !

     [+] [-]

, 2019-03-22 15:27, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Voņš jau tika uzspēlēt 2 puslaikā un tad arī Latvija guva vārtus !
Tas bija autogols savos vārtos, ja kas

     [+] [-]

, 2019-03-22 15:47, pirms 5 gadiem
par ko iet runa? kādi vilki vai ne vilki, viņi reāli nevelk pret spēcīgām komandām, arī ja atdosies par 100 būs zāģis. Mūsu izlasē nav neviena augsta un pieredzes bagāta futbolista un no augšas cilvēki naivi cer ka viņi pēkšņi ar mistikas un vārdu palīdzību spēlēs kā profesionāla komanda, tur nav džeku kas to iespētu, nevajag naivi cerēt uz brīnumiem izlasē, kur no sūdīgākajiem savākti labākie.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-22 16:24, pirms 5 gadiem
Labākais marketings ir kvalitatīva spēle. Neviens neapmeklē futbolu tāpēc, ka daži džeki tiek nosaukti par vilkiem. Vilka lelle (talismans) atgādina lielveikala tipāžus, kas izdala lapiņas par apšaubāmiem produktiem. Kas der veļas pulverim, tas nederēs futbolam.
1 2 44 komentāri