Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Petkovičs: "Pat Bundeslīgas spēlētajiem nav garantētas vietas Latvijas pamatsastāvā"

Agris Suveizda

Petkovičs: "Pat Bundeslīgas spēlētajiem nav garantētas vietas Latvijas pamatsastāvā"
Vladimirs Petkovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Šveices futbola izlases galvenais treneris Vladimirs Petkovičs pirms sestdien gaidāmās Pasaules kausa atlases cikla spēles atzina, ka Latvija ir laba līmeņa komanda, taču Ženēvas stadionā favorīte būs mājiniece Šveice.

"Latvija ir kvalitatīva vienība. Jā, tā pagaidām nav izcīnījusi pārāk daudz punktu, bet tā katram pretiniekam sarežģīja dzīvi," sacīja Bosnijas horvāts ar Šveices pasi Vladimirs Petkovičs. "Tās spēles organizācija ir ļoti laba, un latvieši ir labi sagatavoti un spēlē kompakti. Viņiem ir Bundeslīgas spēlētāji [treneris intervijā minēja daudzskaitlī – A.S.], kuriem vieta pamatsastāvā nemaz nav garantēta. Tas parāda komandas potenciālu. Tomēr uzskatu, ka esam labāki un būsim favorīti. Tas būs atkarīgs no mums, vai mēs to pierādīsim savā laukumā. Mums 90 minūšu laikā būs jāpierāda, ka esam stiprāki, nevis jācer uz pretinieku vājuma brīdi."

Grupas līderiem savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt vairāki potenciālie pamatsastāva spēlētāji, bet vēl virkne traumas ārstēja pēdējā laikā. "Pēdējās dienās pirms treniņometnes mana telefona rēķins sasniedza griestus. Neskaitāmas reizes kontaktējos ar spēlētājiem un treneriem, jo manā potenciālajā kandidātu sarakstā bija 40-45 spēlētāji un jautājuma zīmju skaits bija milzīgs. Daži ir savainoti, citi klubos zaudē konkurenci, iet tikai uz maiņu vai nespēlē tajā pašā pozīcijā, kādā viņu izmantoju izlasē. Un tad ir arī tādi, kuriem tuvojas vasaras pāreju periods un kuri vairs nav treneru plānos. Tas viss ir saprotams, bet mani šī situācija nesatrauc."

"Protams, situācija aizsardzības centrā un priekšā līnijā dara bažīgu, tomēr man tas ir jāpieņem un īsā laika sprīdī jāatrod labākais iespējamais risinājums. Šajā kvalifikācijā jau esam parādījuši, ka esam spējīgi tikt pāri šādām problēmām. Piemēram, Šačiri nespēlēšana pret Portugāli (2:0) vai Džakas nespēlēšana pret Ungāriju (3:2), vai Behrami nespēlēšana Andorā (2:1), vai Embolo nespēlēšana pret Fēru salām (2:0). Tik un tā uzvarējām visās četrās spēlēs, jo visi bija gatavi uzņemties atbildību un dot vēl vairāk. Tas ir ļoti svarīgs aspekts – šī komanda ir spējīga spīdēt arī bez savām zvaigznēm, jo īstā zvaigzne ir pati komanda. Šis sastāvs ir pozitīvi noskaņots, strādā kopā, elpo kopā un ir ar ambīcijām nākotnē," Petkovičs turpināja.

Tāpat šveiciešu treneris komentēja spēlēšanu Ženēvas stadionā, kurā ir aptuveni 30 tūkstoši vietu: "Pirmajai šā gada mājas spēlei brīvprātīgi izvēlējāmies franciski runājošo Šveices daļu, jo vēlamies būt visur un parādīt, ka esam pieejami visiem iedzīvotājiem un faniem. Šī komanda pieder katram Šveices pilsonim un katrai Šveices daļai. Esam braukuši uz Sanktgalleni, Bāzeli, Lucernu, Lugāno, un tur allaž bijusi laba atmosfēra – treniņus apmeklēja daudz cilvēku, bet spēles tika izpārdotas. Šeit, Ženēvā, spēlējām jau pārbaudes spēli pret Beļģiju, un jūtu, ka pilsēta dara visu iespējamo, lai apstākļi būtu augstākā līmeņa."

Izmantotie resursi:
Association Suisse de Football - 3x3 mots-clés...
Association Suisse de Football - 3x3 mots-clés...

  +2 [+] [-]

, 2017-03-21 14:37, pirms 7 gadiem
O, Petjka visiem kājbumbas kepkām pacēla pašapziņu!

     [+] [-]

, 2017-03-21 14:38, pirms 7 gadiem
pleesonja rakstīja: Ir Vācijas un Austrijas bundeslīgas spēlētāji un abi spēlē pret Šveici nepiedalīsies. Viss pareizi.
Es domāju, ka viņš runā tikai par Vācijas bundeslīgu.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-21 14:40, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Galīgi nav lietas kursā par pretinieku izlasi, pirmkārt, Latvijai nav vairāki spēlētāji bundeslīgā, bet gan tikai viens, otrkārt, ne jau Rudņevs netiek sastāvā, bet gan ģimenes apstākļu dēļ šobrīd nav izlasē.
Ir Vācijas un Austrijas bundeslīgas spēlētāji un abi spēlē pret Šveici nepiedalīsies. Viss pareizi.

     [+] [-]

, 2017-03-21 15:19, pirms 7 gadiem
Viņs laikam kā bundeslīgas spēlētājus bija domājis Rudnev un Rudnevs

  -2 [+] [-]

, 2017-03-21 15:21, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Es domāju, ka viņš runā tikai par Vācijas bundeslīgu.
tur jau tā lieta, ka tu mūždien domā

  -1 [+] [-]

, 2017-03-21 15:30, pirms 7 gadiem
Tie, kas nespēlēs TOTO, tie nespēlēs izlasē!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-21 17:18, pirms 7 gadiem
Kārtējais zaudējumus

     [+] [-]

, 2017-03-22 12:46, pirms 7 gadiem
Cienījams treneris. Nenoliek pretinieku, bet risina iznākuma gaitu ar savas komandas spēles uzlabošanu.