Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Indriksons balsoja par Karašausku; par Akinjemi - Treneru padome un D. Ivanovs

Agris Suveizda

Indriksons balsoja par Karašausku; par Akinjemi - Treneru padome un D. Ivanovs
Virslīgas labākais uzbrucējs Adeleki Akinjemi
Foto: Raitis Supe/Futbola virslīga

Latvijas Futbola federācijas (LFF) gada noslēguma pasākumā vakar tika apbalvoti 2017. gada labākie spēlētāji. Uzvarētāji nu ir skaidri, bet aplūkosim sīkāk, kā tika balsots dažādās nominācijās.

Kas balsoja?

Latvijas labākā futbolista noteikšanā balsstiesības bija LFF Treneru padomei (Aleksandrs Starkovs, līdzīgi kā agrāk to darīja arī Marians Pahars, no balsojuma atturējās) biedrībai "Latvijas Futbola virslīga", Virslīgas klubu galvenajiem treneriem un kapteiņiem, 1. līgas klubu galvenajiem treneriem un kapteiņiem, LFF valdei, kā arī medijiem. Visi gan nevarēja balsot pilnīgi visās nominācijās – piemēram, valde balsoja tikai par labāko futbolistu, mediji izraudzījās labāko futbolistu un labāko žurnālistu, 1. līgas treneri un kapteiņi papildus labākā futbolista balvai balsoja arī 1. līgas nominācijās, bet Virslīgas biedrība un treneri papildus labākā futbolista balvai balsoja arī Virslīgas nominācijās (taču kapteiņi nebalsoja par Virslīgas treneriem, lai gan 1. līgas kapteiņi balsoja par 1. līgas treneriem). Savukārt Treneru padome drīkstēja balsot gan Virslīgas, gan 1. līgas nominācijās.

Labākais futbolists

Neskaitot tos, kuri atturējās, Andri Vaņinu par Latvijas gada labāko futbolistu uzskatīja 49 no 84 balsotājiem jeb 57,0%. Iepriekšējos gados Latvijas izlases vārtsargs procentuāli gan saņēma nedaudz vairāk balsu – 2015. gadā viņš uzvarēja ar 56 balsīm no 92 (60,9%), savukārt pirms gada tika pie 64 balsīm no 106 (60,4%). Kādēļ šogad bija par 22 balsotājiem mazāk? Gan tādēļ, ka Virslīgā un 1. līgā sezonu pabeidza mazāk vienību, gan tādēļ, ka pa vienam balsotājam mazāk bija arī valdē un Treneru padomē, gan tādēļ, ka šoreiz balsi atdeva par 14 žurnālistiem mazāk.

Vaņina uzvara bija pārliecinoša. Otrajā vietā aiz viņa ar 17 balsīm bija Artūrs Karašausks, un vienīgā balsotāju kategorija, kurā viņš nezaudēja Vaņinam, bija 1. līgas kapteiņi – piecas balsis pret piecām. No Treneru padomes un Virslīgas (biedrības, treneriem un kapteiņiem) Karašausks nesaņēma nevienu balsi (šajā segmentā Vaņina pārsvars bija 18:0), toties par viņu nobalsoja divi valdes locekļi – Vadims Direktorenko un…federācijas prezidents Guntis Indriksons. Šoreiz iztika bez līdzīgiem gadījumiem kā pagājušajā gadā, kad pa balsij saņēma arī 1. līgas spēlētāji Mārcis Ērglis un Dmitrijs Kuzmins (Baltkrievijas pilsonis!).

Rezultāti

VSpēlētājsPozīcijaKlubsSk
1.Andris VaņinsVārtsargsZurich49
2.Artūrs KarašausksUzbrucējsLiepāja/Mogo17
3.Dāvis IkaunieksUzbrucējsVysočina7
4.Gļebs KļuškinsPussargsJelgava4
5.Vladimirs KamešsPussargsEnisey3
6.Roberts UldriķisUzbrucējsRFS1
Kaspars GorkšsAizsargsRiga1
Mārcis OšsAizsargsJelgava1
Dāvis IndrānsPussargsMetta/LU1

Balsojums

KategorijaBalsotājiLabāko trijnieks
Treneru padome54 Vaņins; 1 D. Ikaunieks
Virslīga11 Vaņins
Virslīgas treneri77 Vaņins
Virslīgas kapteiņi76 Vaņins; 1 Kamešs
1. līgas treneri127 Vaņins; 3 Karašausks; 1 Kamešs; 1 Kļuškins
1. līgas kapteiņi125 Vaņins; 5 Karašausks; 1 Kamešs; 1 Indrāns 1
LFF Valde95 Vaņins; 2 Karašausks; 1 D. Ikaunieks; 1 Kļuškins
Mediji3114 Vaņins; 7 Karašausks; 7 D. Ikaunieks

Kādēļ Karašausks netika atzīts par Virslīgas labāko uzbrucēju?

Ja Latvijas un Virslīgas labākā futbolista nominācijās uzvarēja favorīti, tad droši vien visa vakara lielāko pārsteigumu sagādāja Virslīgas labākā uzbrucēja nominācija, kurā gan uz balvu galvenais pretendents, domājams, bija Karašausks. Tomēr balsojumā ar septiņi pret seši pārāks bija "Ventspils" snaiperis Adeleki Akinjemi. Interesanti, ka par nigērieti nenobalsoja neviens Virslīgas treneris, toties viņu par labāko uzbrucēju uzskatīja trīs Treneru padomes locekļi – Dainis Kazakevičs, Vladimirs Serbins un Jurijs Andrejevs.

Kā vienīgais no padomes par Karašausku nobalsoja U17 izlases vadītājs Igors Stepanovs, bet U19 izlases treneris Aleksandrs Basovs nobalsoja par Jevgeņiju Kozlovu. Jūrmalas "Spartaka" līderis, kurš Virslīgā tika atzīts par labāko pussargu (un labāko spēlētāju vispār), uzbrucēja kategorijā saņēma trīs balsis. Savukārt Edgars Gauračs un "Jelgavas" treneris Raviļs Sabitovs, kuri Karašausku uzskatīja par labāko spēlētāju līgā, uzbrucēja nominācijā nobalsoja par Darko Lemajiču un Milanu Vušuroviču. Līdzīgu balsojumu - piemēram, Kozlova atzīšana par labāko spēlētāju, bet kāda cita nosaukšana par labāko pussargu - netrūka.

Jāpiebilst, ka treneri un kapteiņi nedrīkstēja balsot par savu klubu pārstāvjiem. Kamēr Karašauska treneris Tamazs Pertija nobalsoja par RFS mazrezultatīvo uzbrucēju Leonīdu Koveļu, liepājnieku kapteinis Deniss Ivanovs izvēlējās…Karašauska konkurentu Akinjemi. Nigērieti par labāko uzbrucēju uzskatīja arī Kaspars Gorkšs un Gints Freimanis. Diez, kāds būtu bijis verdikts, ja Ivanovs balsotu par kādu citu, jo vienāda balsu skaita gadījumā izšķirošā ir Treneru padomes priekšsēdētāja izvēle, taču Starkovs, kā jau minēts, balsojumos atturējās.

VUzbrucējsKlubsSk
1.Adeleki AkinjemiVentspils7
2.Artūrs KarašausksLiepāja/Mogo6
3.Jevgeņijs KozlovsSpartaks3
4.Bogdans VaščuksRiga1
Milans VušurovičsRiga1
Leonīds KoveļsRFS1
Darko LemajičsRiga1

Pirmoreiz karjerā par labāko aizsargu Virslīgā tika atzīts Gorkšs. Viņš uzvarēja sīvā cīņā, iegūdams piecas balsis un tikai nedaudz aiz muguras atstājot ārzemju malējos aizsargus Sedinā Keitā (četras) un Lašu Šergelašvili (trīs). Par Gorkšu visvairāk nobalsoja kapteiņi – Edgars Gauračs, Igors Kozlovs, Freimanis un Gatis Kalniņš. Tāpat vienu balsi Gorkšs ieguva arī no Serbina, bet par viņu nenobalsoja neviens Virslīgas treneris, starp kuriem vienīgais vairāk nekā vienu balsi ieguva Šergelašvili. Pats Gorkšs balsoja par savu sāncensi Keitā.

VAizsargsKlubsSk
1.Kaspars GorkšsRiga5
2.Sedinā KeitāLiepāja/Mogo4
3.Laša ŠergelašviliRFS3
4.Ņikita KoļesovsVentspils2
Mārcis OšsJelgava2
6.Kaspars DubraRFS1
Oskars KļavaLiepāja/Mogo1
Vadims ŽuļevsVentspils1

Ja balsojumā par Virslīgas labāko spēlētāju Jevgeņija Kozlova pārsvars bija liels – 14 balsis pret Karašauska divām -, tad 1. līgā cīņa bija krietni sīvāka. Ņemot vērā čempiona titulu un rezultatīvākā spēlētāja godu, Dubova triumfam it kā nevajadzētu būt pārsteigumam, tomēr viņa uzvara nebūt nebija pārliecinoša. No 29 iespējamajām balsīm Dubovs saņēma vien deviņas (31,0%), turklāt var teikt, ka viņš pie šā titula tika lielā mērā Treneru padomes dēļ. Padome Dubovam deva četras balsis (piektā tika Vugaram Askerovam), savukārt 1. līgas treneru un kapteiņu balsojumā lielāko atzinību pat izpelnījās liepājnieks Devids Dobrecovs, kurš Dubovu apsteidza ar sešām balsīm pret piecām.

VSpēlētājsKlubsSk
1.Alvis DubovsValmiera Glass/ViA9
2.Devids DobrecovsGrobiņa6
3.Vugars AskerovsProgress/Olaine4
Mārcis ĒrglisValmiera Glass/Via4
5.Marks BogdanovsProgress/Olaine2
Alvis JaunzemsValmiera Glass/ViA2
7.Igors KovaļkovsRTU/Skonto Academy1
Verners ZalaksDaugavpils1

Pārējās nominācijas (labāko trio)

Nominācija1. vieta2. vieta3. vieta
Virslīgas labākais spēlētājsJ. Kozlovs (14)Karašausks (2)četri spēlētāji (1)
Virslīgas labākais pussargsJ. Kozlovs (13)Vardanjans (3)četri spēlētāji (1)
Virslīgas labākais vārtsargsNerugals (13)Ikstens (2)D. Ošs (2)
Virslīgas labākais trenerisZubs (6)Pertija (3)Kaļiņins (2)
1. līgas labākais trenerisĒrglis (19)Dobrecovs (5)Morozs (4)
Labākā futbolisteŠevcova (11)Miksone (4)divas spēlētājas (2)
Labākais telpu futbolists*Aleksejevs (6)Seņs (1)Bondars (1)
Sieviešu sacensību labākais trenerisMihaļkovs (4)Šakurova (3)Izmailovs (2)
Labākā jaunā futbolisteFjodorova (10)Miksone (6)Ņesterova (4)
Labākais žurnālists**Novickis (20)Poļakovs (6)Suveizda (6)

*Telpu futbolā bija atšķirīga balsojuma sistēma, un klubu pārstāvji izvēlējās labāko trio. Seši no astoņiem balsotājiem par labāko atzina Andreju Aleksejevu (plus divas trešās vietas), bet pa vienai pirmajai vietai tika Maksimam Seņam (plus piecas otrās un viena trešā) un Aigaram Bondaram (plus divas otrās un četras trešās).

**Balsoja žurnālisti, Virslīgas un 1. līgas klubi, kā arī biedrība "Latvijas Futbola virslīga"

Sīkāk ar balsojumiem varat iepazīties ŠEIT, ŠEIT, ŠEIT, ŠEIT un ŠEIT.

Kurš, jūsuprāt, bija labākais uzbrucējs Virslīgā?

  • 39

  • 164

  • 15


  -4 [+] [-]

, 2017-12-22 13:01, pirms 6 gadiem
Es par Gorkšu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-22 13:57, pirms 6 gadiem
Denisam gan jau ir izskaidrojums kapēc tāda izvēle.Nav dūmu bez uguns
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +3 [+] [-]

, 2017-12-22 14:29, pirms 6 gadiem
Runa iet ne jau par Indriksonu vai Starkovu runa ir par LFF funkcionariem kopuma un tie nav tikai divi cilveki LFF kabineti Grostonas iela ir pilni ar apsaubamas reputacijas seftmaniem kuri veido ''melna gramatas'' pilda ''melnos maisus''
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +1 [+] [-]

, 2017-12-22 14:52, pirms 6 gadiem
Ka vins vispar ko zina par Latvijas futbolu , jo Latvijas cempionatu , ne pat kausa speles neapmeklee?!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-22 15:46, pirms 6 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Denisam gan jau ir izskaidrojums kapēc tāda izvēle.Nav dūmu bez uguns
kādus dūmus tu gaidi, ja nevar balsot par savu komandas biedru?

  +2 [+] [-]

, 2017-12-22 16:03, pirms 6 gadiem
Trio( Kazaķevičs, Sērbins, Andruškins) izpildīja Petroviča pavēli.

  -2 [+] [-]

, 2017-12-22 16:05, pirms 6 gadiem
Domāju, ka Artūrs var lepoties. Īstie futbola fani pārliecinoši atzina viņu par labāko !

     [+] [-]

, 2017-12-22 16:34, pirms 6 gadiem
Namej,strops tev pateica atbildi.

     [+] [-]

, 2017-12-22 16:57, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Namej,strops tev pateica atbildi.
Kas notiek ar Karu patreiz nezini? Teica ka gribot uz ārzemēm bet neesmu manījis ziņu ka kkur būtu iekārtojies.

     [+] [-]

, 2017-12-22 17:01, pirms 6 gadiem
Jā un vēl.Paldies SC par balsojuma atšifrējumu.Vismaz var redzēt,kuru dīvaiņu dēļ tas ir tāds un ne savādāks.Vakar izteicu savas domas uz karstām pēdām.Šodien savas domas neesmu mainījis ne pa kripatiņai,kas attiecās uz treneru un uzbrucēja nomināciju.Ar pārējām nominācijam var mazāk,vai vairāk sadzīvot.

     [+] [-]

, 2017-12-22 17:29, pirms 6 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kas notiek ar Karu patreiz nezini? Teica ka gribot uz ārzemēm bet neesmu manījis ziņu ka kkur būtu iekārtojies.
Atbilde ir šeit:
https://www.liepajniekiem.lv/sports...

  -2 [+] [-]

, 2017-12-22 17:32, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Jā un vēl.Paldies SC par balsojuma atšifrējumu.Vismaz var redzēt,kuru dīvaiņu dēļ tas ir tāds un ne savādāks.Vakar izteicu savas domas uz karstām pēdām.Šodien savas domas neesmu mainījis ne pa kripatiņai,kas attiecās uz treneru un uzbrucēja nomināciju.Ar pārējām nominācijam var mazāk,vai vairāk sadzīvot.
Zini kāda ir atšķirība starp Tevi (zināmā mērā arī mani), un tiem kuri veica šos balsojumus.
Viņi ir savas jomas speciālisti, profesionāļi un saprot kas ir kas, bet Tu esi ''dīvāna speciālists vai treneris'', kurš uzskata ka ir viszinošākais un vissaprotošākais visās jomās.

  -4 [+] [-]

, 2017-12-22 17:35, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Namej,strops tev pateica atbildi.
Ja Tu tam tici, tad kur problēma?
Es gan tam neticu, jo neredzu tādai falšai balsošanai nekādu jēgu, jo tas viss ir absolūti bez jebkādām tālāk ejošām sekām. Uzvarētājs maz ko no tā iegūs. Ja neskaita balvu un viena vakara sumināšanu.

     [+] [-]

, 2017-12-22 18:22, pirms 6 gadiem
Visi VSB hokeja komentētāji ir muļķi. Balsošanai nav nekādas jēgas. Skaistam zaudējumam nav nekāda nozīme. Laba spēli ir nekas ja komanda zaudē utt. Kurš ir visu ģeniālo domu autors?
Dzīvē ne jau naudai ir nozīme vai kaut kādām ļoti svarīgām balvām.
Svarīgi lai dzīve ir piepildīta, interesanta. Man personiski gandrīz jebkura balsošana, jebkura aptauja, jebkurš tops ir interesants. Protams ka tie ir vairāk vai mazāk subjektīvi, bet tas parāda kaut kādas sabeidrības daļas domas, noskaņojumu utt.
Vakar bija ļoti interesanti kas uzvarēs balsojumā par populārāko sportistu un pamatā daudz balsojumi izejot no simpātijām pret sporta veidu. Nesaku ka visi tā darīja. Vai daudzi izvērtēja kurš ko vairāk ir sasniedzis? Iespējams ka daļa izvērtēja bet vai lielākā daļa?
Vienmēr ļoti augstu vērtēju uzvaras sezonas kopvērtējumā un to Jonass paveica.
Šeit balsojumā Karašausks pārliecinoši ir vadībā, bet daļa balso par Karašausku protestējot pret Starkovu.

     [+] [-]

, 2017-12-22 21:01, pirms 6 gadiem
Lff izspēlēto izrādi varam uzskatīt par neizdevušos.Funkcionāri var balsot par ko viņi grib,vislabākais rādītājs ir līdzjūtēju balsojums un šajā ziņā Artūrs ir neapšaubāms favorīts.Gribu novēlēt viņam pshologisku noturību šajā smagajā laika periodā,kā arī Priecīgus Ziemassvētkus,tāpat arī visiem īstiem futbola mīļotājiem.

  -3 [+] [-]

, 2017-12-22 21:24, pirms 6 gadiem
emox rakstīja: Lff izspēlēto izrādi varam uzskatīt par neizdevušos.Funkcionāri var balsot par ko viņi grib,vislabākais rādītājs ir līdzjūtēju balsojums un šajā ziņā Artūrs ir neapšaubāms favorīts.Gribu novēlēt viņam pshologisku noturību šajā smagajā laika periodā,kā arī Priecīgus Ziemassvētkus,tāpat arī visiem īstiem futbola mīļotājiem.

Līdzjutēju balsojums.
Bez komentāriem!

  +2 [+] [-]

, 2017-12-22 21:25, pirms 6 gadiem
NAMEJS 999 laikam LFF algots trollis.

     [+] [-]

, 2017-12-23 02:15, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Atbilde ir šeit:
https://www.liepajniekiem.lv/sports/futbols/a-karasausks-80-procenti-ka-paliksu-liepaja-212940

Nu te mums bija varenais Kara!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-23 08:12, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999, 2017-12-22 17:32, vakar, ignorēt, atbildēt

alguns rakstīja: Jā un vēl.Paldies SC par balsojuma atšifrējumu.Vismaz var redzēt,kuru dīvaiņu dēļ tas ir tāds un ne savādāks.Vakar izteicu savas domas uz karstām pēdām.Šodien savas domas neesmu mainījis ne pa kripatiņai,kas attiecās uz treneru un uzbrucēja nomināciju.Ar pārējām nominācijam var mazāk,vai vairāk sadzīvot.

Zini kāda ir atšķirība starp Tevi (zināmā mērā arī mani), un tiem kuri veica šos balsojumus.
Viņi ir savas jomas speciālisti, profesionāļi un saprot kas ir kas, bet Tu esi ''dīvāna speciālists vai treneris'', kurš uzskata ka ir viszinošākais un vissaprotošākais visās jomās.

Negribēju vairs ielaisties šajā bezjēdzīgajā diskusijā,bet skatos Namejs 9999 bez personiskajiem apvainojumiem nu galīgi neprot diskutēt.Sākšu ar to,ka es izteicu savu personisko viedokli šajā jautājumā un ne vienam to neuzspiežu.Es ne ar vārdu neesmu pieminējis treneru padomes nekompetenci.Skaidrs,ka viņi ir profesionāļi,bet mēs tikai līdzjutēji.Es tikai šaubos par dažu šo treneru padomes locekļu godīgumu,balsojot par šīm nominācijām(virslīgas trenera un uzbrucēja),Vismaz tā tas man no malas izskatās.Tas arī viss.Un vēl,kā pats saproti,es neesmu liepājnieku līdzjutējs.Ne tuvu,drīzāk otrādi.Tomēr brīžam derdzās tā netaisnība.(un atkal,no mana skatu punkta)

PS.Un turpmāk iztiksim bez personiskiem apvainojumiem,jo ne es par Jums,ne Jūs par mani nezināt nekā.Šo bravūru Jūs varat aiztaupīt tiem daudziem troļļiem,kuriem patīk pazīmēties un sevi"apliecināt"futbola un hokeja forumos.

     [+] [-]

, 2017-12-27 12:11, pirms 6 gadiem
Man vienīgajam liekas naivi, zinot Latvijas futbola saimniecību, ka Liepājas spēlētāju atzītu par labāko apstākļos, kad viņš pat nav vienpersonīgi rezultatīvākais?

p.s. Varbūt objektivitātei šajā rakstā tomēr vajadzēja pievienot rezultatīvāko spēlētāju sarakstu? Tas profesionālam žurnālistam nesagādātu daudz pūļu.