Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Itālija grauj Sanmarīno un nezaudēto spēļu sēriju pagarina līdz 26 mačiem

Agris Suveizda

Itālija grauj Sanmarīno un nezaudēto spēļu sēriju pagarina līdz 26 mačiem
Džanluka Mančīni sveic Džanmarko Ferrāri ar vārtu guvumu. Foto: Reuters/Scanpix

Pirmo no divām pārbaudes spēlēm pirms "Euro 2020" finālturnīra aizvadījusi Itālijas valstsvienība, kas Kaljāri pārspēja Sanmarīno – 7:0. Pa diviem vārtiem guva Mateo Politāno un Mateo Pesīna.

Itālijas izlases galvenais treneris Roberto Mančīni iespēju deva tālākajiem rezervistiem – vārtos savas pilsētas stadionā sāka "Cagliari" vārtu vīrs Alesio Kranjo, kuram tā bija otrā spēle valstsvienībā, bet pamatsastāva vienīgais ar vairāk nekā deviņiem mačiem bija Federiko Bernardeski, kurš iepriekšējās 29 spēlēs bija guvis piecus vārtus.

Tieši "Juventus" uzbrucējs 31. minūtē arī atslēdza Sanmarīno cietoksni, trāpot no soda laukuma pusapļa, bet trīs minūtes vēlāk pārsvaru pēc stūra sitiena dubultoja "Sassuolo" aizsargs Džanmarko Ferrāri (2:0). Viņš formāli guva vārtus savā debijas spēlē, taču interesanti, ka pirms četriem gadiem viņš jau bija aizvadījis vienu, kā vēlāk izrādījās, neoficiālu spēli un tajā arī guvis vārtus, iesitot graujošā uzvarā tieši pār Sanmarīno (8:0).

Otrajā puslaikā pa diviem vārtiem guva "Napoli" uzbrucējs Mateo Politāno, kuram līdz šim bija vieni vārti trīs spēlēs, un "Atalanta" pussargs Mateo Pesīna, kuram šī bija piektā spēle izlasē, bet vēl vienus pievienoja "Torino" līderis Andrea Beloti, gūdams savus 12. vārtus 33 mačos izlasē (7:0). Itālija svinēja ceturto uzvaru pār Sanmarīno (vēl arī 4:0 un 4:0) un kopš 2018. gada septembra, kad ar 0:1 piekāpās Portugālei, nezaudēja jau 26. spēlē pēc kārtas (21-5-0, vārti 60:7).

Mančīni 26 spēlētāju galīgo sastāvu paziņos otrdien, bet pēdējo pārbaudes spēli pirms Eiropas čempionāta Itālija aizvadīs pēc nedēļas Boloņā pret Čehiju. Finālturnīrā itālieši Romā uzņems turkus, šveiciešus un velsiešus.