Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Mediju balsojums: Vaņins atkal Nr.1, Rudņevs otrais, Kļuškins uzmirdz

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Mediju balsojums: Vaņins atkal Nr.1, Rudņevs otrais, Kļuškins uzmirdz
Andris Vaņins
Foto: FCZ.ch

Futbola apskatnieku Ilvara Koscinkeviča un Edmunda Novicka iedibinātajā Latvijas sporta žurnālistu/apskatnieku balsojumā par gada labāko Latvijas futbolistu arī trešo reizi uzvarēja Šveicē spēlējošais Latvijas izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins.

Aptaujas jēga

Jau šovakar svinīgā LFF Laureātu ceremonijā tiks nosaukts 2016. gada Latvijas labākais futbolists. To noteiks balsojums, kurā piedalījās LFF Nacionālo izlašu treneru padomes locekļi, “SynotTip” Virslīgas klubu galvenie treneri un kapteiņi, komanda.lv 1. līgas klubu galvenie treneri un kapteiņi, biedrība “Latvijas Futbola Virslīga”, LFF Valdes locekļi un LFF apstiprinātie žurnālisti. Vērts izcelt, ka visi šie balsotāji drīkstēja atdot savu balsi tikai par vienu futbolistu.

Savukārt mūsu aptaujas, kurā piedalījās Latvijas sporta apskatnieki, jēga bija ne tikai noteikt vienu labāko, bet arī otro labāko, trešo labāko un tā tālāk. Drīkstēja balsot par jebkuru no Latvijas futbolistiem (pēc ilgāka pārtraukuma šādu praksi, nenoteikt konkrētu kandidātu loku, atjaunojusi arī LFF), un seši izvēlētie spēlētāji bija jāsakārto noteiktā secībā. Balsojums ir atklāts, un lasītājiem zemāk ir iespēja aplūkot, kāda bijusi katra žurnālista izvēle. Šogad mūsu aptaujā piedalījās 34 balsotāji (iepriekš attiecīgi 29 un 30). Par katra žurnālista piešķirtu pirmo vietu futbolists saņēma sešus punktus, par otro vietu piecus punktus un tā līdz sestajai vietai, par kuru pienācās viens punkts.

Arī šoreiz kritērijus, pēc kuriem vadīties, atstājām katra balsotāja paša ziņā. Kāds vairāk pievērsa uzmanību futbolistu sniegumam izlasē, kāds rēķināja sasniegumus kluba rindās, kāds cits to visu miksēja pēc tikai sev zināmas formulas. Mūsuprāt, balsotāju skaits bija pietiekami liels, lai galu galā iegūtu objektīvus rezultātus. Ja vien vārdu objektīvs vispār drīkst lietot attiecībā uz tamlīdzīgām aptaujām.

Balsojums

Vismaz reizi TOP6 tika iekļauti 20 spēlētāji. Salīdzinājumam – pērn 18. Vismaz divas reizes topā šogad iekļuva 17 kājbumbas meistari, taču starp viņiem spilgti izcēlās pieci futbolisti – katrs no viņiem nokļuva vismaz 20 anketās, kamēr sestais biežāk pieminētais spēlētājs “tikai” 13 reizes. Šie pieci ir Andris Vaņins, Artjoms Rudņevs, Artūrs Zjuzins, Deniss Rakels un Gļebs Kļuškins.

Domājams, sevišķi liels gods šai kompānijā nonākt Kļuškinam, kurš iepriekšējos gados šai aptaujā nesaņēma ne punkta, bet šoreiz žurnālistu vidū bija ļoti populārs – Gļebam piektā vieta. Diezgan sīva cīņa ritēja par otro, trešo un ceturto vietu. Ārpus trijnieka palika Rakels, kuram acīmredzami augstāku vietu liedza ieņemt jaunās sezonas sākumā gūtais smagais savainojums. Tieši traumas dēļ Rakels nepalīdzēja arī Latvijas izlasei tik svarīgajā PK2018 cikla sākumā. Trešo vietu izcīnīja Zjuzins, kuram klubu karjerā gāja kā gāja, toties izlasē viņš, reizēm pat nākot tikai uz maiņu, prata gūt pāris vārtu. Zjuzinam trešā vieta bija arī 2014. gadā. Toties pirmo reizi uz nosacītā goda pjedestāla, ieņemot otro vietu, ticis Rudņevs. Pērn dažādas likstas, tai skaitā saistītas ar personīgo dzīvi, neļāva viņam saņemt aptaujā kaut punktu, bet 2014. gadā žurnālisti Artjoma varējumu novērtēja ar sesto vietu.

Visbeidzot trešo gadu pēc kārtas mūsu aptaujā triumfējis Vaņins. Lai arī pēc iepriekšējās sezonas Vaņinam nācās samierināties ar pārcelšanos uz Šveices otro līgu, visticamāk, varam identificēt četrus iemeslus, kāpēc Andris tik un tā uzvarēja aptaujā: (1) viņš bija un ir Latvijas izlases pamatvārtsargs, kurš nereti pat Latvijas izlasei sliktos mačos izpelnās uzslavas, jo allaž ir uzticams un stabils, (2) iepriekšējās sezonas pavasara daļā (un tā ir puse no futbola gada!) Vaņins joprojām spēlēja Šveices Superlīgā, (3) “Zurich”, neskatoties uz spēlēšanu otrajā līgā, ir liels klubs, kas šobrīd pārliecinoši soļo pretī tam, lai atgrieztos Superlīgā un, kas arī ļoti būtiski, Cīrihes komanda kā Šveices kausa turētāja rudenī piedalījās Eiropas līgas grupu turnīrā, un neviens cits Latvijas spēlētājs tik augstas raudzes klubu turnīrā šogad nepiedalījās, (4) gluži vienkārši arī šogad diemžēl balsojumā nebija tik augstas konkurences, kādu mēs varbūt vēlētos, turklāt daži spēlētāji, kuri teorētiski ar Vaņinu varētu palauzties, proti, Aleksandrs Cauņa, Rakels, Dubra šo gadu nevarēja aizvadīt pilnvērtīgi jau pieminēto savainojumu dēļ.

Ņemot vērā milzīgo pārsvaru, ar kādu Vaņins aptaujā uzvarējis, atļausimies nosaukt viņa pirmo vietu par vairāk nekā pelnītu. Andri savās anketās iekļāva visi 34 futbola apskatnieki, un 33(!) reizes viņš balsojumā bija vai nu pirmajā vai otrajā vietā. Iespaidīgi! Jāteic, ka 36 gadu vecumā Vaņins uzvarējis ar lielāko atrāvienu, Rudņevu apsteidzot par vairāk nekā 100 punktiem. 2015. gadā ilūkstietis tikai par 24 punktiem pārspēja Rakelu (tiesa, Vaņins sagrāva Denisu pēc pirmo vietu skaita anketās), bet 2014. gadā Šveicē spēlējošais vārtsargs tikai par 19 punktiem izrādījās labāks nekā Šabala.

ApskatnieksMedijs1. vieta2. vieta3. vieta4. vieta5. vieta6. vieta
A.BirjuksRadio NabaKļuškinsVaņinsD.IkaunieksMaksimenkoGutkovskisKamešs
A.SuveizdaSportacentrs.comVaņinsRudņevsZjuzinsKļuškinsGabovsMaksimenko
A.ZahārovsVSBVaņinsRudņevsRakelsDubraZjuzinsFreimanis
A.KreipānsNRAVaņinsRudņevsZjuzinsRakelsGutkovskisKļuškins
A.AuziņšLTVD.IkaunieksVaņinsMaksimenkoDubraKļuškinsRudņevs
A.SudmalisKurzemes VārdsVaņinsRakelsRudņevsŠabalaD.IkaunieksZjuzins
K.PlaumsLETARudņevsVaņinsZjuzinsGutkovskisGabovsBulvītis
E.NovickisSportacentrs.comVaņinsRudņevsMaksimenkoDubraGutkovskisZjuzins
G.Kreceristvnet.lvZjuzinsVaņinsD.IkaunieksRakelsGabovsKļuškins
G.Galkinslsm.lvVaņinsGutkovskisRudņevsKļuškinsKarlsonsMaksimenko
I.StūriškaLatvijas AvīzeKļuškinsVaņinsRakelsGutkovskisRudņevsD.Ikaunieks
A.Ērmanisfutbola statistiķisVaņinsKarlsonsRakelsGutkovskisKļuškinsD.Ikaunieks
I.PoļakovsDienaVaņinsRudņevsDubraRakelsZjuzinsJ.Ikaunieks
I.Āboliņšneatk. žurnālistsKļuškinsRakelsGutkovskisD.IkaunieksMaksimenkoVaņins
J.LazdānsLatvijas Radio 1VaņinsZjuzinsRakelsTarasovsŠabalaGutkovskis
J.LabucsTV24VaņinsMaksimenkoKarlsonsGorkšsRakelsDubra
K.GirvičsLaikraksts SportsZjuzinsVaņinsBulvītisGabovsRudņevsKļuškins
K.UpenieksSportacentrs.comVaņinsRudņevsRakelsMaksimenkoZjuzinsKļuškins
L.LizbovskisLNTVaņinsRudņevsMaksimenkoKarlsonsZjuzinsKļuškins
M.TimofejevsLTVVaņinsD.IkaunieksDubraGutkovskisKļuškinsRudņevs
M.Koroļovsuefa.comDubraVaņinsRakelsKarlsonsZjuzinsTarasovs
M.OsisSportacentrs.comVaņinsDubraRakelsRudņevsKļuškinsZjuzins
N.MackevičsSportacentrs.comRudņevsVaņinsDubraRakelsGabovsZjuzins
P.NeimanisVentas BalssVaņinsŠabalaZjuzinsMaksimenkoRakelsKarlsons
R.BētsRadio NabaVaņinsRudņevsZjuzinsŠabalaRakelsD.Ikaunieks
R.VīksneRadio NabaVaņinsZjuzinsGabovsKarlsonsKazačoksKļuškins
U.StrautmanisDelfiVaņinsZjuzinsMaksimenkoRudņevsRakelsGutkovskis
A.SametisDienaVaņinsKazačoksZjuzinsRakelsGutkovskisKļuškins
K.Komarovskisskaties.lvRakelsVaņinsZjuzinsKļuškinsDubraD.Ikaunieks
O.Bušsfutbola statistiķisVaņinsRudņevsLazdiņšZjuzinsFreimanisGorkšs
N.GaigalietisBest4SportVaņinsGutkovskisRudņevsRakelsFreimanisKarlsons
J.AsarsLatvijas Radio 5VaņinsZjuzinsD.IkaunieksGabovsKļuškinsKarlsons
V.Plaudisbijušais žurnālistsZjuzinsVaņinsBulvītisGabovsKļuškinsKarlsons
V.IvanovsVesti SegodnyaVaņinsKļuškinsRudņevsŠabalaKarlsonsKazačoks
VietaSpēlētājsPunkti1.v.2.v.3.v.4.v.5.v.6.v.Reizes20152014
1.Vaņins 189 23101341.1.
2.Rudņevs 85 294222216.
3.Zjuzins 83 3471542411.3.
4.Rakels 70 12764202.
5.Kļuškins 51 3136720
6.Gutkovskis 36 214421313.
7.Dubra 35 113311103.7.
8.Maksimenko 34 14312119.
9.D.Ikaunieks 32 113114114.
10.Karlsons 26 1132411
11.Gabovs 21 134812.20.
12.Šabala 16 13156.2.
13.Bulvītis 9 21311.
14.Kazačoks 8 1113
15.Freimanis 5 21317.
16.Lazdiņš 4 1118.
17.Gorkšs 4 1125.5.
17.Tarasovs 4 1127.
19.J.Ikaunieks 1 1113.4.
19.Kamešs 1 11

Piezīmes:
(1) reizes - cik reizes spēlētājs iekļauts TOP6.
(2) 2015. un 2014. – futbolistu ieņemtās vietas žurnālistu aptaujās iepriekšējos gados.
(3) no tiem, kas pagājušajā gadā iekļuva TOP15, šogad nevienu punktu nesaņēma Aleksandrs Cauņa, Eduards Višņakovs, Artūrs Karašausks un Vitālijs Jagodinskis.

Spied "vairāk", lai izlasītu Iļjas Poļakova paskaidrojumu savam balsojumam:

Iļja Poļakovs: “Mana izvēle ir tieši tāda, jo "labākais futbolists" jēdzieniski nozīmē labāko futbolistu, nevis to, kurš bijis veselāks un vairāk spēlējis klubos vai izlasēs. Ja Cauņa šogad būtu uzskatāms par futbolistu, pirmajā vietā liktu viņu.”

Iepriekšējo gadu balsojuma rezultāti:
2014.
2015.

     [+] [-]

, 2016-12-16 08:41, pirms 7 gadiem
Salidzinat Kluskinu ar Rudnevu nav pareizi!!!
Tad salidziniet ka viens spele pagalma futbolu, bet otrs pasaules top5 liga!!!

  +3 [+] [-]

, 2016-12-16 08:48, pirms 7 gadiem
Gorkšs arī ticis topā...

  +2 [+] [-]

, 2016-12-16 09:19, pirms 7 gadiem
Latvijas mediji tikpat nožēlojami, kā mūsu izlases spēle Pahara vadībā. Gorkšs un Tarasovs??! Dubra tikai 7 tāda sajūta, ka mediji nezin pilnīgi neko par to, kur un kā spēlē mūsējie. Visaugstākajā līmenī kapā Rudņevs, Rakels, Vaņins un Dubra (stabils balsts, kamēr nebija savainots, komandai, kura ir ČL/EL līmenī), pārējie diskutabli.
Vistuvāk Zahārovs, kurš papildus 4 stabilajiem pielika klāt Zjuzinu, kurš izlasē bombardēja un Freimani, kurš Jelgavu aizvilka vistālāk Eirokausos.
Šogad likt Šabalu tajā sarakstā ir stulbi, jo regress milzīgs. Izskatās, ka būs izšāvis visu 18 gados.
un kas tie par žurnālistiem - ?? tikpat labi es varēju ielikt Kļuškinu, kā gada labāko futbolistu, balstoties uz 2 spēlēm, vai Kazačoku Nr.2, jo viņam bija laba sezona Eiropas kkādā 40.-45.līgā pēc spēka, domāts Virslīgā. C'mon

  +4 [+] [-]

, 2016-12-16 09:42, pirms 7 gadiem
Rakels ir Istais kaplis. Šosezon Reading sastāvā laukumā bijis divās spēlēs, kopā aizvadot 34 min. Pēdējo reizi 23 augustā. Trauma.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-16 09:47, pirms 7 gadiem
Ģ. Kā? Novickia

  +2 [+] [-]

, 2016-12-16 09:50, pirms 7 gadiem
Nē, 2 auni vēl turpina bāzt to Gorkšu kaut kur. Ja es organizētu šādu aptauju, nākamreiz vairs no tādiem lapiņu nepieņemtu.

     [+] [-]

, 2016-12-16 09:53, pirms 7 gadiem
Lai kā Edmunds necenstos, "uzmirdzēt" viņam neizdevās...

     [+] [-]

, 2016-12-16 10:06, pirms 7 gadiem
Labi ka nav Pahara vai Zemlincka
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nē, 2 auni vēl turpina bāzt to Gorkšu kaut kur. Ja es organizētu šādu aptauju, nākamreiz vairs no tādiem lapiņu nepieņemtu.

     [+] [-]

, 2016-12-16 10:21, pirms 7 gadiem
Es nesaprotu, vai žurnālisti domā par kalendāro gadu vai par kalendāro gadu + kaut kā galvā pieskaita visu pagājušo sezonu?

Savādāk es nekā nevaru izskaidrot Rakela (un faktiski arī Dubras) atrašanos vispār kaut kādās vietās.

Saprotu, ka var būt atšķirīga uztvere kluba un izlases nozīmei, bet Rakelam taču šogad nav faktiski ne tur, ne tur- izlasē nav spēlējis, bet klubā 14 spēles. Un Reading jau nav gluži EPL vai Bundeslīga.

     [+] [-]

, 2016-12-16 10:41, pirms 7 gadiem
Auziņš īstens eksperts

     [+] [-]

, 2016-12-16 10:50, pirms 7 gadiem
ahaha
J.Labucs 4.vieta Gorkšs
Tagad es vismaz saprotu šo te čali
https://www.youtube.com/watch?v=Ny6...

  +1 [+] [-]

, 2016-12-16 11:14, pirms 7 gadiem
Dīvaini ka neviens nepieminēja Cauņu Šogad manuprāt gada labāka futbolista godu jāatdod Zjuzinam. Tikai par to ka labi izskatijās izlasē uz pārējo fona.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-16 11:19, pirms 7 gadiem
Tas ir skarbi. Labākais Latvijas spēlētājs rukā otrajā (veči, otrajā!!!) Šveices līgā.
Bet tas nav brīnums, jo Andžuks nedroši spēlē izgājienos, neprot rokās noķert bumbu (sit to ārā ar dūrēm) + atsit tikai to, kas uzsists viņam virsū! Pārvērtēts spēlētājs, ko arī apliecina šī balva...

  +2 [+] [-]

, 2016-12-16 11:33, pirms 7 gadiem
mxs rakstīja: Latvijas mediji tikpat nožēlojami, kā mūsu izlases spēle Pahara vadībā. Gorkšs un Tarasovs??! Dubra tikai 7 tāda sajūta, ka mediji nezin pilnīgi neko par to, kur un kā spēlē mūsējie. Visaugstākajā līmenī kapā Rudņevs, Rakels, Vaņins un Dubra (stabils balsts, kamēr nebija savainots, komandai, kura ir ČL/EL līmenī), pārējie diskutabli.
Vistuvāk Zahārovs, kurš papildus 4 stabilajiem pielika klāt Zjuzinu, kurš izlasē bombardēja un Freimani, kurš Jelgavu aizvilka vistālāk Eirokausos.
Šogad likt Šabalu tajā sarakstā ir stulbi, jo regress milzīgs. Izskatās, ka būs izšāvis visu 18 gados.
un kas tie par žurnālistiem - ?? tikpat labi es varēju ielikt Kļuškinu, kā gada labāko futbolistu, balstoties uz 2 spēlēm, vai Kazačoku Nr.2, jo viņam bija laba sezona Eiropas kkādā 40.-45.līgā pēc spēka, domāts Virslīgā. C'mon
Visaugstākajā līmenī spēlē šobrīd Rudņevs un Rakels,pēc tam nāk jau Vaņins un tas arī viss.Nezin no kurienes tev Dubra spēlē augstākajā līmenī,no kuriem laikiem Baltkrievijas čempionāts ir Top 5 ??? Bate pat Īru Dundalk nevarēja pārvarēt,bet tu te saki ka augstākais līmenis.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-16 12:13, pirms 7 gadiem
manuprāt galvenā atziņa no šī topa ir tas, ka mums ir vairāk sporta žurnālistu nekā varētu likties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-12-16 16:27, pirms 7 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: un man ir klusa aizdoma, ka Tariku drīzumā varētu iespēlēt aizsardzības centrā . Polijā jau to sāka darīt, kā būs jaunajā klubā , redzēs. Bet lietderīgāks viņš man liekas kā tīrs aizsargs !
Gorkšu tālāk no futbola.. Abi ar Vaņinu nejēdz muti atvērt.. Vai ja dara to, tad kaut kādu sviestu dzen.. Vajag aizsargu kurš prot runāt ! nevis filozofēt
No sporta esi gana tālu kepka!

     [+] [-]

, 2016-12-16 20:24, pirms 7 gadiem
Bulvītis, Kazačoks topā ir par zemu, jo treneri viņus nenovērtēja izlases aspektā.
Kļuskins ar 2 spēlēm izlasē pēkšņi topa vecis.
Gutkovskis ne ar ko nav labāks par Dāvi bijis šogad.

     [+] [-]

, 2016-12-16 20:30, pirms 7 gadiem
Es šogad labākā titulu nepiešķirtu, ja nu vienīgi Zuzei.
Vaņins - otrā līga
Rakels traumas apsēsts, lai gan izsaukums un CocaCola ir atzinība liela.
Rudņev tie 2 goli sezonā no top5 līgas nav extra.

     [+] [-]

, 2016-12-16 21:23, pirms 7 gadiem
Plaudim varētu piekrist, tikai Kļuškina vietā vajadzēja D. Ikaunieku likt.
Rudnev kā Uzbrucēju var vērtēt tik augstu tikai dēļ Bundeslīgas, bet viņš ir uzbrucējs, nevis aizsargs, savus pienākumus tāpat nepilda.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-17 08:52, pirms 7 gadiem
Daži te kritizē žurnālistus ,bet palasot komentus,manuprāt šeit arī valda cirks.Katrs žurnālists taču ir ar savu domāšanu,ļoti daudziem futbols nemaz nav sporta veids Nr 1,tāpēc jau arī tik atšķirīgi balsojumi un dažādi kandidāti viņu anketēs.Manuprāt šis teikums šajā rakstā izsaka pilnīgi visu-Arī šoreiz kritērijus, pēc kuriem vadīties, atstājām katra balsotāja paša ziņā.
Tāpēc tādus balsojumus nav ko īpaši ņemt galvā.