Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šveice pirms spēles pret Latviju paliek bez pamatsastāva aizsarga Rodrigesa

Agris Suveizda

Šveice pirms spēles pret Latviju paliek bez pamatsastāva aizsarga Rodrigesa
Rikardo Rodrigess pret Bernardu Silvu
Foto: AP/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas futbola klubs "Wolfsburg" šodien paziņoja, ka vairākas nedēļas savainojuma dēļ nāksies izlaist Rikardo Rodrigesam, kuram labajā kājā konstatēts daļējs saites plīsums.

"Tas man ir ļoti sāpīgs trieciens, ka nākamajās nedēļās nevarēšu komandai laukumā palīdzēt ļoti svarīgās cīņās," kluba mājaslapā sacīja Rikardo Rodrigess, kurš nedēļas nogalē uzvarā pār Bundeslīgas vicelīderi "Leipzig" (1:0) tika nomainīts pirmā puslaika beigās. "Par spīti sarūgtinājumam tagad grasos pilnībā koncentrēties atlabšanas procesam un darīt visu iespējamo, lai pēc iespējas drīzāk atgrieztos ierindā."

Vēlāk Rodrigesa iztrūkumu 25. martā paredzētajā Pasaules kausa atlases cikla spēlē pret Latviju apstiprināja arī Šveices Futbola federācija, savā mājaslapā kā potenciālo Rodrigesa aizstājēju minot Francijas kluba "Toulouse" aizsargu Fransuā Mubandžu. Rodrigess pamatsastāvā devās gan visās četrās "Euro 2016" finālturnīra spēlēs, kur Šveice apstājās astotdaļfinālā, pendelēs zaudējot poļiem (1:1, 4:5), gan arī visās četrās šā cikla spēlēs. Lai arī klubā šosezon Rodrigess lielākoties izmantots kā centra aizsargs, Šveices izlasē viņš joprojām spēlē aizsardzības kreisajā malā un tiek uzskatīts par vienu no labākajiem šajā pozīcijā Eiropā.

Rodrigesa tēvs ir spānis, bet māte – čīliete, taču pats spēlētājs piedzima Cīrihē. Karjeru sācis Andra Vaņina tagadējā klubā "Zurich", Rodrigess 2012. gada janvārī par astoņarpus miljoniem eiro tika pārdots "Wolfsburg", kuras sastāvā Bundeslīgā aizvadījis 148 spēles un guvis 15 vārtus. Šosezon "Wolfsburg" ieņem vien 14. vietu un cīnās par palikšanu līgā.

Iepriekšējās nedēļas vidū kļuva skaidrs, ka pret Latviju nespēlēs arī Bernes "Young Boys" pussargs Deniss Zakarija, kurš treniņā savainoja augšstilbu un izlaidīs četras nedēļas. Šajā ciklā 20 gadus vecais futbolists nospēlējis gan tikai 24 minūtes, ejot uz maiņu Andorā (2:1). Joprojām laukumā nav atgriezies Šveices pamatsastāva centra aizsargs Fābians Šērs, kurš februāra sākumā cieta no cīpslas iekaisuma pievilcējmuskuļa apvidū.

Tobrīd tika ziņots, ka "Hoffenheim" futbolists izlaidīs vien dažas nedēļas un ka viņa dalība spēlē pret Latviju nav apdraudēta, taču viņa atgriešanās treniņos ir ievilkusies. Šosezon Bundeslīgā Šērs piedalījies tikai sešās spēlēs. Pirms pusotra gada Šērs no "Basel" tika nopirkts par četriem miljoniem eiro. Pavisam tuvu tam, lai atgrieztos laukumā, esot viens no Šveices izlases līderiem Džerdans Šačiri, kurš savainojuma dēļ nav spēlējis kopš 21. janvāra, bet cits priekšējās līnijas spēlētājs Brīls Embolo oktobrī iedzīvojās smagā savainojumā, kura dēļ viņam jāizlaiž vismaz pusgads.

Izmantotie resursi:
https://www.vfl-wolfsburg.de/en/inf...
Association Suisse de Football - Équipe de...
Association Suisse de Football - Zakaria absent...
Association Suisse de Football - Fabien Schär...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-13 22:50, pirms 7 gadiem
Jo vairāk turku būs §veices aizsardzībà, jo lielākas iespējas iesist golu būs Šabalam....ja šveiciešu vārtos stātos turks, tad 100%, ka Šabala iesitīs...diemžēl vārtos ir vācietis...

  +2 [+] [-]

, 2017-03-14 07:54, pirms 7 gadiem
Papaļi.. Latvija pārbrauks Šveicei pāri kā ceļa rullis.